Репеша: У предности смо!

"Ако проценат слободних бацања буде у нормали и ако будемо контролисали дефанзивни скок, верујем да је то још најмање десетак поена. . . ", поручио је тренер подгоричке екипе Јасмин Репеша пред "мајсторицу".

Кошарка 20.04.2019 | 10:00
Репеша: У предности смо!
Одлука о шампиону АБА Лиге "пашће" у понедељак у Београду!

Упркос томе што је Црвена звезда мтс у прва два меча пред својим навијачима декласирала Будућност победама од 19 и 37 разлике, шампион Јадрана је успео да узврати и у далеко напетијим утакмица да изједначи резултат у серији, последњим тријумфом 84:80.

То значи да ће први пут у регионалној лиги одлука о прваку бити донета у "мајсторици", а Црвена звезда ће као најбољи тим регуларног дела сезоне имати предност домаћег терена.

"Психолошка предност је на нашој страни, али то је врућ терен и они су фаворити. Ту нема дилеме! За нас је кључно да исконтролишемо ритам утакмице током 40 минута. У прве две утакмице је било тешких момената где смо им допустили да се одлепе и где се нисмо враћали...", присетио се Јасмин Репеша утакмица у "Пиониру" у којима је Звезда уписала две победе.

За своје играче после изједначења у серији имао је само речи хвале.

"Задовољан сам што смо изједначили и што имамо прилику да опет да идемо у Београд. Честитам играчима на стрпљењу посебно у моментима кад то није било најбоље. Ишли смо корак по корак и дошли до победе. У два сегмента, слободна бацања и дефанзивни скок, смо били критични у једном тренутку, а то су ствари које ја понављам да на оваквим мечевима морају бити боље".

Много је било приче о стварима ван терена, посебно на трибинама.

"Била је атмосфера плеј-офа, другачије него што је било. И овде, да се разумо! Највише ме радује што није било трзавица међу играчима", казао је Репеша.

Црногорски новинари упитали су тренера Подгоричана и за "атмосферу линча у Београду", како ју је сам назвао после пораза, уз коментар "да ће можда бити и горе у понедељак".

"Не бих ја о томе. Покушавао сам и молио сам и наше и знате да ме нису послушали. Покушавао сам да спустим лопту, није то било баш тако, вечерас је то била нека друга прича, а верујем да ће бити тешко тамо... Мој посао је да припремим екипу у сваком погледу. Имам искуства то да направим. Е сад то неко треба да направи и на терену", одговорио је Репеша.

Тренер подгоричке екипе је посебно хвалио Нориса Кола (31 поена) за кога је рекао да се од њега очекивало да у оваквим мечевима покаже због чега је и доведен, док је казао да између Црвене звезде и Будућности сада нема никаквих тајни.

"Тешко је да ће ико икога изненадити, једноставно се јако добро познајемо, играчи имају велику адаптацију једни на друге, а у оваквим утакмицама увек исплива неко. Углавном су то велике утакмице за велике играче и мислим да су вечерас Кол, Берон, Оџо, Џексон радили ствари на великом нивоу...", казао је Репеша и поручио за крај где његова екипа може да се поправи:

"Ако проценат слободних бацања буде у нормали и ако будемо контролисали дефанзивни скок, верујем да је то још најмање десетак поена..."

Понедељак, 19.00 Звезда - Будућност, за титулу!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар