Томић: Нећу алибије...

Да одиграмо добро и да освојимо! "Одлучили су детаљи. Овај меч би требало да што пре заборавимо", рекао је Звездин тренер после пораза и изједначења у финалној серији АБА лиге.

Кошарка 20.04.2019 | 09:30
Томић: Нећу алибије...
Црвена звезда мтс изгубила је оба меча у "Морачи" на сличан начин, са разликом да је у среду имала двоцифрени "плус" у првом делу, а у петак у трећој четвртини.

Будућност је релативно брзо истопила обе предности и у оба меча Звезда је остајала без решења за појачани притисак Подгоричана. Зато су црвено-бели испустили предност у финалној серији и зато ће бити одиграна "мајсторица" у понедељак (19 часова).

"Опет смо контролисали утакмицу 26 минута, као што показује и статистика. Ако хоћемо да направимо анализу и да уђемо у детаље, код нерешеног резултата су Џексонова и Кларкова тројка биле пресудне, кад је Будућност повела и кад нисмо могли да се вратимо. Одлучили су мали детаљи, али требало би ову утакмицу да заборавимо. Имамо одлучујућу утакмицу код нас, морамо да одиграмо добро и да освојимо АБА лигу", изјавио је Милан Томић након меча.

Упитан да ли ће Џо Регленд и Стратос Перпероглу играти у понедељак, шеф струке црвено-белих одговорио је да ће одлука тек бити донесена.

"Видећемо да ли ће бити спремни у последњем тренутку", изјавио је он.

Филип Човић одгледао је финиш меча са клупе. "Играо је 16 минута. Мислите да је требало да игра више? Није се повредио", одговорио је Томић на питање новинара о наступу јединог "природног" плејмејкера свог тима.

На питање колико Звезди недостаје тандем чланова идеалне петорке АБА лиге, Томић је рекао да не би требало говорити о томе.

"Ни у једном тренутку после њихове повреде нисам рекао да недостају. Не тражим алиби, имамо тим и без њих. Сигурно да нам недостају, али не би требало тражити алибије".

На констатацију да је Звезда поново била добра до полувремена, да потом није имала "План Б", шеф струке изјавио је да је пресудан био притисак домаћина.

"Увек постоји План Б, али у другом полувремену, а поготово у последњој четвртини, Будућност је играла веома агресивно и отерала нас до пола терена. Није то План Б, већ се догодио притисак Будућности, за који смо знали да ће да се догоди. Покушали смо да примимо лопту на линији за три поена. То је један од разлога. Лопта је ишла у првом делу на наше центре, а у другом је то било више споља и то је био један од разлога", додао је Томић пред повратак у Београд, на припрему за меч одлуке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар