Замислите тек то...

Јасикевичијус добија повећани буџет у Жалгирису! Питање је само да ли ће остати на клупи Зелених. . . ?!

Кошарка 20.04.2019 | 17:15
Замислите тек то...
Још увек се чују одјеци јучерашње победе Жалгириса у Истанбулу, и то не треба да чуди. Шарунас Јасикевичијус је стварно урадио оно што се мало ко надао да је могуће и заслужује све могуће похвале и хвалоспеве. Међутим, неће се само на овим лепим вестима завршити недеља за навијаче Жалгириса.

Генерални менаџер клуба из Каунаса, Паулијус Мотиејунас, изјавио је да су Шарунасу Јасикевичијусуодвезане руке када је у питању састављање тима за наредну сезону, те да ће му бити доступно доста више средстава него раније. Тачније, власници су спремни да уложе 11.000.000 евра за следећу сезону, за коју сматрају да би могла да буде прекретница литванског клуба.

Ово ипак не значи да ће се Шарунас одлучити да остане међу Зеленима, пошто се неки клубови из НБА лиге већ распитују за његове услуге, а о томе је причао и Мотиејунас.

„Тешко је предвидети шта ће се десити на НБА пијаци, тако да нећу бити зачуђен уколико Јасикевичијус добије посао у неком од тимова наредног лета. Разумем га, јер биће тешко задржати неке играче који играју код нас за доста мање новца него што то стварно вреде. Брендон Дејвис је само један од примера, јасно је да ће ићи тамо где има више новца“, закључио је главни човек Жалгириса.

Ипак, јасно је и Мотиејунасу да играчи не долазе у Жалгирис искључиво због новца, већ због могућности да им то буде одскочна даска за даљи напредак у каријери.

„Доста је кошаркаша који су овде дошли како би се доказали и играли срцем. Видите на терену по томе колико се труде“, додао је челник Зелених.

Он не зна како да објасни огромну подршку који овај тим има од навијача већ сезонама уназад, а истиче да је она ове сезоне оборила све могуће рекорде.

„На свих 15 домаћих утакмица смо успели да распродамо читаву дворану што се није десило никада у историји клуба. Нисмо урадили ништа специјално како бисмо анимирали навијаче да дођу на утакмицу, они су самоиницијативно узимали улазнице и долазили... Вероватно је то због добре атмосфере и забаве у хали, драго ми је због тога. Ми увек можемо да донесемо одлуку да повећамо цену улазница и зарадимо више, али нећемо то урадити, као омаж навијачима“, изјавио је Мотиејунас.

Више на утакмице Жалгириса не долазе само Литванци, већ су и остали људи са Балтика „присвојили“ Зелене као свој тим.

„Многи сада говоре да смо ’Великан са Балтика’, тако да имамо велику подршку од људи из Литваније, али и из Летоније и Естоније. Имамо сличну подршку као рецимо Бруклин у НБА лиги, то је невероватно“, констатовао је генерални директор тима из Каунаса.

Још једном је говорио о буџету за наредну сезону и каже да се неће ограничавати на једној одређеној суми, већ да ће све бити испланирано у ходу.

„Волим да планирам корак по корак. Имамо врло лоше искуство када све унапред поставимо и ставимо баријеру. То је увек мач са две оштрице, јер увек нешто може да пође по злу. Никада нећемо дозволити даиграчи седе и размишљају да ли ће им бити исплаћена плата за наредни месец, то ће увек бити решено на време. Сада смо у великом плусу, па то желим да делом пренесемо на играче, како би и они убрали слатке плодове успеха“, додао је Мотиејунас.

Замислите да остане Шарас и добије још већи буџет. То би било стварно занимљиво видети.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар