Неуспио покушај деложације у БЛ

У Бањалуци поново драма приликом 15. покушаја деложације породице Петковић. Ватрогасци, полиција и хитна помоћ били су у приправности међутим извршиоци су опет одустали од деложације јер, како су рекли, нису испуњени законски услови.

Република Српска 19.04.2019 | 16:56
Неуспио покушај деложације у БЛ
У центру Бањалуке спријечена је још једна деложација Борке Петковић и њеног сина Недељка. Петковићи у овом стану живе од 1998. године и наслиједили су га од покојног очуха и мајке Борке Петковић.

Од 2017.године суд покушава деложацијом да им одузме стан јер им другостепеном пресудом није дозвољен откуп стана.

„Тужно и жалосно само се питам што немам право у овој држави а 16-оро је у земљи за ову државу, и хвала им до сада и судији која доноси пресуде за деложацију и свима само им могу рећи велико им хвала", каже Борка Петковић.

Адвокат породице Петковић каже да се сумња да је неко дао новац да овај случај заврши деложацијом и остави породицу на улици. Тврди да неће одустати док се не заврши судски поступак након којег би Петковићи имали право да откупе стан.

„Ми ћемо бити упорни у одлагању деложације јер ово је њихов једини дом и по Европској конвенцији која је изнад закона и устава то је њихов дом и не могу бити лишени права на дом и нису успјели. Син пријети да ће се запалити ако они то успију и стварно не знам да неко нема здравог разума у овој држави да одложи ту деложацију“, каже Милан Романић, адвокат породице Петковић.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

бањалуцанин

19.04.2019 15:12

Ајмо господо отворити зиро рацун и прикупити новац да купимо стан породици Петковиц,да видимо коме то толико треба тај стан па да га јавно истакнемо на Давидовом тргу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фат

19.04.2019 16:50

Где је Издајник Додик и Вуциц,сто мисле о сиромашнима,како се хвале,дјубрад,они имају у сваком граду стан,плус иностранства,оцију не имали,

Name

Дундо Мароје

19.04.2019 18:12

Бањалуцанину свака цаст,идеја одлицна - подрзавам! Стан је на доброј локацији и готово 100% сам сигуран да је некоме "трн у оку"!!! Гдје це једна " обицна"породица бити ба таквој локацији???!!!! Требамо се организовати и помоци породици Петковиц,на све легалне нацине спријецити отимацину! Доста је висе,ово је бездан.....

Name

Директ

20.04.2019 11:02

Закон треба мијењати јер ово није једини слуцај овог типа. Због правних заврзлама, људи на герилски нацин морају бранити своја права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

20.04.2019 13:13

Ниста опљацкацу банку па кад ме суд осуди ја цу се борити да ме не ухапсе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романиц Лопов

17.10.2019 06:07

Господјо,Вас адвокат тј. Романиц Милан је лопов и преварант! Под хитно отказите пуномоц овом преваранту јер це те дефинитивно изгубити дом. Цовек је у стању продати и преварити своју најблизу родбину а не вас. Вјероватно је Романиц у прљавој игрии завлаци вас,а заправо је он узео мовац за тај стан.Знаци нај веце зло које сте изабрали да вас застума је управо Романиц.

ОДГОВОРИТЕ