ГОТОВО! Краљ од 100.000.000 евра!

Питање је дана. . .

Фудбал 19.04.2019 | 19:45
ГОТОВО! Краљ од 100.000.000 евра!
Еден Азар ће бити треће појачање Реал Мадрида за наредну сезону, јавила је вечерас Марка.

Угледни спортски дневник тврди да је трансфер Белгијанца из Челсија договорен и да ће у наредних неколико дана бити све бити потписано. Марка пише да су три стране постигле усмени договор око трансфера и да су остали да се разраде још само детаљи који ће кулминирати коначним трансфером у Мадрид. Званична потврда ће уследити када Челси заврши борбу у Премијер лиги за пласман у Лигу шампиона, као и сезону у Лиги Европе.

Прича о Реалу и Азару је почела још пре неколико година, док Белгијанац још није ни дошао у Челси. ЗинединЗидан је пре тренерске каријере био саветник Флорентина Переза и тада му је рекао да у Лилу игра млади и врло вешти Белгијанац. Перезов одговор је био да ће тај малди Белгијанац за Реал заиграти једнога дана када буде међу најбољима на свету. Азар је сјајним играма испунио Перезов услов и изборио се за трансфер у Реал.

Желели су га Краљевићи још прошлог лета, али је Челси тада тражио невероватних 200.000.000 евра што Реал није пристао да плати. Али су зато Мадриђани постигли дговор са Азаром да доведе Челси пред свршен чин. Белгијанац је одбио све понуде (укупно три) за продужетак уговор у Челсију који му истиче у лето 2020. године и довео енглески клуб у ситуацију да мора да га прода на крају ове сезоне или да га годину касније изгуби без обештећење. Плавци нису имали куд и капитулирали су. Али, овога пута нису могли да постављају нереалне финансијске услове као летос. Додуше, ни Реалу није прошао план да доведе Азара за 70.000.000-80.000.000 евра као што је намеравао.

Марка јавља да ће висина трансфера износити око 100.000.000 евра. Што је огроман новац с обзиром да игра улази у последњу годину уговора. За ретко којег играча на свету би Реал платио толики новац годину дана пре истека уговора, али је Азар ипак највиша класа и нису желели да се коцкају и доживе да им га неко преотме. На крају, може се рећи да су све три стране прошле добро у овом случају, с обзиром да останак у Челсију није био опција за Азара.

Многи су се питали како ће Челси надокнадити одлазак Азара с обзиром да има забрану довођења, односно регистрације нових играча у наредна два прелазна рока. Међутим, Плавци су се раније побринули за то. Зимус су за 64.000.000 евра капарисали Кристијана Пулишића из Борусије Дортмунд као наследника. Били су свесни ситуације са Азаром, а слутили су и да им се спрема казна, па су на време завршили трансфер талентованог Американца.

Испуниће се и сан Азару да заигра за клуб који је симпатисао као дечак, а идол му је био будући тренерЗидедин Зидан. Белгијанац долази као замена за Кристијана Роналда који је летос отишао у Јувентус, а права замена није доведена. Тачније, заменио га је млади Винисијус Жуниор, али се испоставило да је Бразилац још зелен за ту улогу и да је Реалу потребан доказан суперстар који бележи „дабл-дабл“ учинке голова и асистенција и који може да носи тим на леђима као што је то Азар често чинио у Челсију и репрезентацији Белгије.

Подсетимо, Реал је већ капарисао два појачања за лето. Пре годину дана су за 45.000.000 евра купили суперталентовано бразилско крило Родрига Гоеса из Сантос и оставили га у Бразилу на позајмици док не напуни 18 година. Од маја ће се Родриго прикључити Краљевићима. Купљен је за 50.000.000 још један веома таленбтовани Бразилац - штопер Едер Милитао из Порта. Азар ће бити треће, али не и последње појачање. 

Зидан жели још једног везног играча светске калсе. Прва жеља је Пол Погба, али 150.000.000 евра које тражи Манчестер Јунајтед су превише за Реал и Мадриђани су се окренули Кристијану Ериксену. Данац је био жеља и прошлог лета, али је Тотенхем тражио 150.000.000 евра. Сада ће цена бити мања јер Ериксен доводи Тотенхем у сличну ситуацију као Азар Челси. Ериксен ће ући у последњу годину уговора, до сада је одбио понуде за продужетак и довео Спурсе у незавидну ситуацију да морају да га продају наредног лета. Сада се чека Зиданов суд о Ериксену. У перспективи се као појачање помиње и Дони ван де Бек из Ајакса, као наследник Луке Модрића, али не за следеће лето. Што се одбране тиче, Реал неће доводити више ниједног дефанзивца осим ако незадвољни Варан напусти клуб. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар