ЛЕ: Зона Чезарини...

Умео је Виљареал и те како да изненади Валенсију, али ове сезоне на само Јувентус и Ђирона славили на Местаљи. Оно што ипак Виљареал мора да проба јесте да нападне.

Фудбал 18.04.2019 | 16:15
ЛЕ: Зона Чезарини...
Италијани су патентирали израз још давне 1931. године у част Рената Чезаринија. Имао је тај Аргентинац у дресу репрезентације Италије обичај да тресе противничке мреже у последњим минутама утакмица. И кад је погодио за 3:2 Азура против Мађарске новинар Еугенио Данезе је лансирао кованицу зона чезарини. Дан данас се користи на Апенинима, али је и Шпанци употребљавају кад описују последње минуте мечева. А баш су они кобни за Виљареал, који на реванш меч са Валенсијом у четвртфиналу Лиге Европе путује са минималним шансама за преокрет после пораза на домаћем терену од 1:3.

Данијел Вас, па јунак меча Гонсало Гуедеш погађали су мрежу Жуте подморнице у 91. и 93. минуту и све на Мадригалу подсетили на пораз од Селте после вођства од 2:0, па на реми са Барселоном након што су водили са 4:2 до 90. минута, био је ту и онај промашени пенал Сантија Казорле за изједначење у 89. минуту меча са Бетисом... Као да екипа Хавија Каљеха не може да главама издржи свих 90 минута на терену.

С друге стране, Валенсија охрабрена. Пораз од Раја пре недељу дана јој је једини из претходних 20 утакмица, Гуедеш се пробудио и поново личи на играча од 40.000.000 евра, Санти Мина је за победу над Левантеом постигао два гола и прекинуо лигашки пост који је трајао још од новембра.

Умео је Виљареал и те како да изненади Валенсију, али ове сезоне на само Јувентус и Ђирона славили на Местаљи. Оно што ипак Виљареал мора да проба јесте да нападне. Што обећава голове.

У редовима Валенсије и даље нема дефанзивца Пичинија, као ни везисте Кондогбије и нападача Родрига, који на конту има пет лигашких погодака ове сезоне и два у Лиги Европе. Код Виљареала је суспендованАлваро, а и даље нема Бруна Соријана и Бонере. Опоравили су се Хауме Коста, Хави Фуего и Тригерос. 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар