“Оваква БиХ није никоме по вољи“

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да оваква БиХ никоме није по вољи јер је свима наметнута од међународне заједнице и има проблеме са функционисањем.

Босна и Херцеговина 18.04.2019 | 10:03
“Оваква БиХ није никоме по вољи“
Додик, који је и предсједавајући Предсједништва БиХ, наводи да оваква БиХ није по вољи ни Србима, ни Хрватима, ни Бошњацима, а ни међународној заједници, која четврт вијека покушава нешто да моделује војним присуством и политичким уплитањем и наметањем.

"Нису се у њој осјећали слободно ни Бошњаци, јер су очекивали да ће уз помоћ међународне заједнице сломити политички идентитет Хрвата и елиминисати сваку врсту српског националног и државног идентитета, прије свега Републике Српске", рекао је Додик за београдски "Ало".

Додик, који је и предсједник СНСД-а, нагласио је да у преговорима у вези са формирањем Савјета министара неће одустати од става Републике Српске о војној неутралности и заштите интереса српског народа и његових Уставом загарантованих права.

Поводом прозивки медија и политичара из Федерације БиХ у вези са формирањем резервног састава Полиције Републике Српске, Додик је навео да је резервни састав полиције неопходан и да то нису никакве паравојне формације о чему спекулишу политичари из Сарајева.

"Резервни састав полиције је неопходан да би реаговали на ванредне прилике. Ту су и све бројнији мигранти, међу којима има ратника `Исламске државе`, који у БиХ долазе неконтролисано, без докумената. Ту су и елементарне непогоде, којима смо у посљедње вријеме били изложени, када је неопходно појачати активности полиције на очувању јавног реда и мира, живота људи и њихове имовине. Формирање резервног састава нема друге циљеве", истакао је Додик.

Он је напоменуо да Полиција Републике Српске, према Уставу, може дјеловати само на територији Српске.

Поводом недавно завршене међународне конференције о Сребреници, на којој су експерти из Русије, Србије, али и САД и више западних земаља закључили да се у Сребреници није догодио геноцид, Додик каже да Република Српска не бјежи од истине, па је зато и формирала међународну комисију, чији извјештај треба да пружи шири увид у чињенице и да се више не скрива истина о свим злочинима на сребреничком подручју.

"Покушај да се од Сребренице направи мит, који се темељи само на догађајима који су трајали седам дана, од 11. до 19. јула 1995. године, свакако је манипулација, јер је рат ту почео 1992. године, убиством Србина, који је био посланик Скупштине БиХ... Све то кулминирало је у страшни злочин, и према Србима и Бошњацима, према свим људима. Та истина мора да буде дефинитивна и јасна свима", рекао је Додик.

Он је додао да Сребреница заслужује да буде изграђен меморијал за све злочине који су десили од 1991. до 1995.

Упитан о протестима опозиције у Србији, Додик је оцијенио да протести у Београду могу да дестабилизују позицију Србије, којој је потребна снага да би имала јаку преговарачку позицију у преговорима о Косову и Метохији.

"Снага долази из унутрашње стабилности. Потребно је национално јединство у вези са проблемом Косова, да се да снага преговарачима. Србија на тај начин може са довољно ауторитета изаћи на међународну преговарачку позицију, али тек онда када буду повучене таксе које су наметнуте да би се наштетило Србији и њеној привреди", нагласио је Додик. 

(Срна)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

075

18.04.2019 08:17

Милораде, теби ће од цртања мапа остати само МАП! Нервозан си много јер си од Срба у БиХ направио највећу биједу на Балкану и треба ти државни ниво да би могао добити кредите јер поданици ти неће од србовања моћи још дуго да живе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБАР ЈЕ БАЈА

18.04.2019 09:31

ОВАКВА БИХ ЈЕ РАЈ ЗА БЕСПОСЛИЦАРЕ И МЕГАЛОМАНЕ КО ТИ ПА РЕЦИ МИ САМО ИМА ЛИ И ЈЕДНА ЗЕМЉА НА СВЈЕТУ ГДЕ ПОЛИТИЦАР ИДЕ НА ПОСАО ХЕЛИКОПТЕРОМ,ИМА ЈЕДНА НА БАЛКАНУ БИХ/РС ПРОМЕНИС ЛИ НЕСТО ЛЕТИС НА ПИЈАЦУ ПРОДАВАТИ ПАПРИКЕ ЈЕР ЦЕС ОСТАТИ БЕЗ ПОКРАДЕНОГ

Name

Милун

18.04.2019 10:03

Потписаће он и МАП.Нема пара у РС без кредита.Ево то се види по подјели ресора да је Бакир Баја у БиХ.Пошто је Додик узео ове фуњарске ресоре и коначно ће почети да функционишу на нивоу БиХ, доћи ће и кредит тако да РС може мало да одахне до следећег услова а то је МАП.Он то добро зна па види му се по овој фаци на овој слици само што није пукао.Ако овако наставион ће завршити са можданим или срчаним ударом, што би био жалостан крај за њега.

Name

Билеца

18.04.2019 10:11

Зив И здрав био ти нама председнице

Name

Ааа

18.04.2019 08:24

У слуцају да оваква БИХ не функционисе онда се укида дејтонски споразум и на снагу ступа устав који је вазио прије њега, устав Републике БиХ. Ово изрицито писе у дејтонском споразуму. Је ли ово Додик зели?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рум плоцица

18.04.2019 09:37

Да. Мозда и не зели али све ради да то тога додје.

Name

Кики

18.04.2019 13:04

Мислим да се Додик заморио...и то јако. Ова представа код Мате на ртрс-у је била у најмању руку као појава једног цовјека који је кратко пред сизофрени напад. Па Амери су то склепали тако, да и ако нема договора иде све нормално даље...примјер је град Мостар. Осим тога 2012 године није било новог представника у СМ око 15 или 16 мјесеци и тада се није ниста догодило. Зивот се одвија у опстини, кантону, ентитету..а гдје запне, одвија се у техницком мандату.Осим тога, мислим да Додик није схватио гдје је проблем...а то је зивотни стандард обицног цовјека а не склепани Деyтон.

Name

ИЛИЈА

18.04.2019 08:25

Бурле опет прекраја границе, спомиње Сребреницу и злочине АЛО МАЈМУНЕ ЉУДИ ТЕ ПИТАЈУ ЗА ПАРЕ А НЕ КО ЈЕ КОГА ПОБИО, ту си тему прежвакао ПРЕСТАНИ КРАСТИ ОЛОШУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овцица

18.04.2019 10:24

Мозе се уоцити да опасност која нам свима пријети долази од дусе појединаца, психицке промјене у њима, да ли њихова дуса функционисе исправно или не.

Name

Трла Баба Лан

18.04.2019 08:29

Све ове небулозе имају само један циљ,а то је утјерати народима страх у кости,остати што дуже на власти уз стално убацивање спинова који воде о угрожености једних од других.Хајде мангупе узми огледало и стани пред народ и кажи шта си ти добро донио овим паћеницима,а поготово Србима у РС.Мобилиши свог Игора у резервни састав полиције,с немој српску биједу гурати у сукобе са бошњачком биједом.Велика си фукара Милораде и велико зло ових простора.Шверцерски гени ти недају мира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнез

18.04.2019 08:43

Ни ти ниси никоме по вољи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања

18.04.2019 08:47

Ста било да било ,нема цијепања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

18.04.2019 08:48

Теби је битно да ти градис идиктатурску власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

18.04.2019 08:52

МЛАТИС МИЛЕ,,,,,,,а не слуса те нико,а ЈОС МАЊЕ ВОЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2019 08:55

Овај је дојадио и сам себи ! Ма вазно је да у тамо гдје си владар живота и смрти и гдје је све под твојим контролом цвјета мед и млијеко . Ето кад одеш у Турску ускоро реци лицно Ердогану нема БиХ и да је немогућа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

18.04.2019 08:56

У зависности којем медију даје изјаву тако му се и реторика прилагодјава. Тзв. патриотским медијима као што су АЛО, ИНФОРМЕР, РТРС и остали даје запаљиве изјаве из којих не стоји ништа док медијима с друге стране извјештавања даје помирљиве изјаве. Ко би овог човјека схватио? Шизофренија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.04.2019 09:48

Д,а управо сам то хтјела написати.Браво за коментар! Не знам коју дијагнозу има Додик али мене јако подсјећа на шизофренију.Не мора човјек бити стручњак да у овом типу види два човјека и то различита.Два-три размишљања који немају везе један с другим. Ко зна је ли он чује гласове у својој глави или путем телефона али он се понаша баш тако као да му неко диктира шта ће рећи и хоће ли закухати још један рат.

Name

Ре

18.04.2019 11:03

Додик има висе дијагноза, али си у праву за ту једну. Прави сизофреницар. Ујутро БиХ стабилна, у подне се распада, послијеподне не постоји, а касно навецер црта карте Велике Србије. Јели он то нас, а мозда и себе з*****ва? Нестабилна глава, па је и остало нестабино. Другације не иде. Само на лијецење!

Name

Велики проблем

18.04.2019 11:23

Врло опасно.

Name

куку нама са нама

18.04.2019 09:59

Овај се вец сагео да узме.лопту и иде куци,посто је поцео да губи,хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.04.2019 10:01

А ни оваква РС није повољи најмање 80% градјана РС, па ко их о томе пита. Рјесење Чаушеску цекада-тада доци у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

18.04.2019 10:10

Овакви политичари нису ником потребни и нису ником по бољи, срам вас било. Од једне лијепе државе направили сте концетрациони логор. Багро бахата , препотентна и безобразна. Имамо добар народ имамо ресурсе али В багро покрадосте све и гурате народ са својим манипулаторски изјавама да се мрзи. Али запамтите” ничија није до зоре сијала “ па неце Јо ваша !!! Багро егоистички !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Раденко

18.04.2019 11:22

Свака цаст за коментар. Управо је тако како си рекао. Само манипулису са обицним народом и праве им горе и горе. Народ треба да се опамети и бира лидере по доброти и вољу да цини добро, а не по томе ко се прави вецим патриотом на лазан нацин. Патриота је у ствари онај ко зели да направи људима добро...а не добро себи на рацун народа.

Name

Зоки Зворник

18.04.2019 12:39

"Ти никоме не одговарас" , само сам себи и твојим Слијепим Гласацима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

18.04.2019 13:28

јок

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

18.04.2019 13:28

јок, у праву си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Ј.С

18.04.2019 13:56

Онда се сели ако ти није по вољи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дк

18.04.2019 14:14

МАЈМУНЕ.ЛОПОВУ..КОЈЕ.УБИЈО.ДАВИДА.ДРАГИЦЕВИЦА..РЕЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познати певач

18.04.2019 15:28

Ко овој будалу ишта још вјерује?Наравно осим свите око њега,као ,, Брчко гас"и оног којића који им прода она силна аута .Плаши народ са Сарајевом,ко да Сарајево и зна за овог ђутурума и ко да је том свијету он битан.Гледајте у Са а не у мене и моје марифетлуке.

ОДГОВОРИТЕ