Биланс несреће: 29 особа погинуло

У удесу аутобуса, који је на португалском острву Мадеира превозио немачке туристе, 29 људи је погинуло, а 27 повређено, пренео је Ројтерс најновије податке.

Свијет 18.04.2019 | 07:13
Биланс несреће: 29 особа погинуло
Аутобус, у коме су били возач, туристички водич и 55 туриста из Немачке, преврнуо се у среду у 18.30 на стрмој падини након што је на кривини слетео са пута и ударио најмање у једну кућу у насељеном месту, рекао је градоначелник Фунчала Филипе Соуша за кабловску станицу СИЦ.

Међу жртвама је 17 жена и 12 мушкараца, јавио је АП.

Потпредседник регионалне владе Мадеире Педро Каладо је на прес конференцији казао да су повређени, укључујући португалског возача и локалног водича, превезени у локалну болницу.

Португалски премијер Антонио Кошта је на Твитеру написао да је упутио саучешће немачкој канцеларки Ангели Меркел. "Са великом жалошћу сам примио вести о овом трагичном догадјају у Мадеири", написао је он.

Портпарол Меркелове Штефен Зајберт изјавио је да су "ужасне вести стигле из Мадеире".

"Ми смо у најдубљој жалости због свих оних који су изгубили живот у удесу аутобуса", написао је Зајберт на Твитеру и додао: "Наше мисли су с повређенима".

Он је навео и да је немачка влада успоставила посебну телефонску линију за људе забринуте због чланова својих породица.

Власти су саопштиле да истражују узрок несреће, наводи АП.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тања

18.04.2019 05:20

Ужас људи моји, најбоље је не ићи нигдје, људи гину као муве на све стране

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

18.04.2019 10:22

Ста имају истразивати узрок.Нека назову оног горе и све це им се само реци.Свугдје цине непрабду а надају се добром а и сами знају да неиде то једно са другим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

19.04.2019 07:55

Стварно тузно.

ОДГОВОРИТЕ