МК: Изненађење - Лајовић избацио Гофана!

Лајовић преслишао Гофана за осмину финала Монте Карла! Српски тенисер Душан Лајовић победио је Белгијанца Давид Гофана са 2-0 у сетовима у другом колу Мастерса у Монте Карлу.

Тенис 17.04.2019 | 19:15
МК: Изненађење - Лајовић избацио Гофана!
Лајовић је наставио да пружа фантастичне резултате победившиу 21. тенисера света, а некада члана Топ 10, по сетовима са 6:3, 6:4.

Ово је друга велика победа Душана на неком од Мастерса, пошто је у Мајамију крајем марта савладао Јапанца Кеија Нишикорија.

Душан је летео по терену и доминирао у првом сету. Добро је сервирао, а приликом ритерна у сваком поену притискао Гофана. То је резултовало тиме да је Гофан успео да освојио само један од прва три сервис гема, а у том једном гему је морао да спаси четири брејк лопте.

Белгијанац је успео да одузме сервис Лајовићу једанпут, али му то није било довољно за преокрет.

У другом сету Гофан је почео боље него у првом, па је први дошао до брејка. То као да је разљутило Дуција, који је направио два сукцесивна брејка и повео са 4:2.

До краја сета Давид је успео да освојио оба своја гема, али не и да припрети током Лајовићевих.

У осмини финала Монте Карла Лајовић ће имати велики изазов пред собом, с обзиром да ће ра зивала имати Аустријанца Доминика Тима.

За једно од изненађења не само данашњег дана већ и целе друге рунде АТП турнира у Монте Карлу побринуо се Србин - Душан Лајовић.

Наш тенисер елиминисао је фаворита Белгијанца Давида Гофана, иначе 21. играча света, тријумфом од 2:0, по сетовима 6:3, 6:4. Заслужено, Лајовић је одиграо сјајан меч и ниједног тренутка није дозволио противнику да се врати у живот иако је Белгијанац то покушавао.

Лајовић је у првом сету лако стигао до предности од 3:0 (направио брејк у другом гему) и за неких 40 минута повео са 1:0. Нешто напетији меч гледали смо у другом сету. Иако су разменили по брејк у другом и трећем гему, Србин је направио још један у петом и трасирао себи пут ка коначном тријумфу.

Одлично је Душан сервирао данас, напоравио много мање грешака од ривала, а Гофан није имао решења за његове добре ударце.  

Противник Душана Лајовића у осмини финала турнира у Монте Карлу биће Аустријанац Доминик Тим.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар