МК: Ноле на непознатог Амера, Рафа убједљив!

Најбољи тенисер света у трећој рунди Монте Карла играће против 65. играча света Тејлора Фрица.  Свој на своме - Надал препустио Баутисти два гема! Одличан меч шпанског тенисера на турниру у Монте Карлу.

Тенис 17.04.2019 | 19:00
МК: Ноле на непознатог Амера, Рафа убједљив!
Новак Ђоковић добрано се намучио у првом мечу мастерса у Монте Карлу. Српски тенисер извојевао је победу после тешке борбе са Филипом Колшрајбером - 6:3, 4:6, 6:4.

Најбољи тенисер света, који је два пута освајао пехар у Монаку, признао је да се осећао "мало зарђало", али и да је био нервозан јер му је Немац недавно у Индијан Велсу "узео меру".

Као потизивну ствар Новак је издвојио то што је провео доста времена на терену, што је добро за адаптацију на сезону шљаке, подлоге која изискује посебан начин игре.

"Морам да играм боље, своју игру, ако желим далеко да догурам на турниру", поручио је Ђоковић.

Прилику да побољша елементе игре и прилагоди их спорој подлози имаће већ у четвртак када га очекује дуел треће рунде. Задатак ће му бити отежан јер ће играти против ривала са којим се никада раније није сусретао.

Ђоковићев противник биће Тејлор Хери Фриц, 21-годишњи амерички тенисер, тренутно 65. на светској ранг листи.

Фрицу је у првом колу Жо Вилфред Цонга предао дуел у другом сету после 50 минута игре, а онда је у другој рунди победио 24. играча света Дијега Шварцмана из Аргентине у два сета - 6:4, 6:2.

Американцу је то прво учешће у каријери на мастерсу у Монте Карлу, још није освојио ниједан АТП турнир, а ове године највећи успех му је освајање челинџера у Њупорт Бичу. Стигао је и до четвртфинала турнира у Окленду, а играо је и у трећој рунди на Аустралијан Опену, где га је зауставио Роџер Федерер.

Свој на своме - Рафаел Надал ужива да игра на својој шљаци и то му добро иде. Данас је почео турнир у Монте Карлу и у првом мечу у сезони на земљаној подлози декласирао је земљака Роберта Баутисту-Агута са 2:0 у сетовима - 6:1, 6:1.

Резултат све сам говори за себе, Надал је одиграо врхунски меч, спасио је пет брејк лопти, имао је чак 74% добијених поена на други сервис, ретернирао је у свом стилу и све му је то донело овај тријумф. Меч је трајао само 77 минута.

Имао је Шпанац осам брејк лопти, искористио је пет и прилично убедљиво почистио са терена свог сународника који је све само није тенисер кога ћете лако добити овим резултатом.

Ривал Надалу у осмини финала биће му бољи из дуела између Немца Штруфа и Грка Димитрова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар