Шта ће се сад мијењати у Јувентусу?

Алегри би да остане, Дибала и Даглас Коста одлазе, највеће појачање нациљано у Фиренци.

Фудбал 17.04.2019 | 15:30
Шта ће се сад мијењати у Јувентусу?
Шта даље за Јувентус? Ајакс је свирао крај у Торину...

Што се Јувентуса тиче, сезона је готова. У недељу ће прославити осми узастопни скудето, али биће то сабласна прослава само неколико дана после лекције добијене од Ајакса. Циљ сезоне је био Лига шампиона, скудето се подразумевао...

Јувентус већ може да почне са припремама за наредну сзеону. Много пара је претходних година  улагано у овај тим са циљем да се освоји Лига шампиона, купљен је чак и Кристијано Роналдо, али узалуд. Промена ће опет бити на лето.

Газета дело Спорт пише да се двојица играча налазе на излазним вратим и да Јувентус једва чека да продаПаола Дибалу и Дагласа Косту. Првог би требало да замени млади Мојзе Кен који је откриће сезоне и Јувентусов приоритет у наредним данима је да га блиндира новим уговором. Замена за другог би могао да буде Федерико Кјеза из Фиорентине који је велика Јувентусова жеља. Очекује се и долазак неког квалитетног штопера. Барзаљи иде у пензију, Кјелини је у јесени каријере,а видело се синоћ какав је Бонућиштопер кад поред сене нема једног од њих двојице. Помињала су се имена Дијаша из Бенфике, Савића из Атлетика, Хумелса из Бајерна... Варан, Умтити и Де Лихт су нереалне опције, али неки штопер ће сигурно доћи.

Међутим, највеће питање је са којим тренером ће Јувентус ући у следећу сезону и шта ће бити са МаксомАлегријем.

„Срео сам се са председником пре неколико дана и рекао му да остајем у Јувентусу. Сешћемо опет и разговараћемо о будућности“, рекао је Алегри после меча.

Ипак, многи не верују да же Јуве задржати Алегрија после овога. Пре месец и по дана Ањели је био сигуран да ће успети да наговори Зидана на долазак у Јувентус, али му је план пропао повратком Француза у Реал. Нема ништа ни од жеље зване Гвардиола, па Ањели нема много опција да замени Алегрија и мораће пажљиво да се обезбеди ако жели да смени актуелног тренера.

Алегри је синоћ спортски признао пораз и честитато Ајаксу.

„Ајакс је потпуно заслужио победу и полуфинале. Морамо да скинемо капу пред њима и одамо им признање за сјајну игру. Не заборавите да је овај тим играо финале Лиге Европе пре две године“.

Потом се осврнуо на игру својих изабраника.

„У првом полувремену смо били добри иако је било нервозе када освојимо лопту. Али примили смо несрећан гол, страх се увукао у нас и стегнуто смо ушли у друго полиувреме. Наш проблем је што смо били превише отворени и нисмо имали стрпљења да да играмо нашу игру. Бонући и Ругани су били добри 50 минута, а онда смо изгубили јединство и организацију чиме смо дали предност Ајаксу. Убацили смо Кена у другом полувремену, али је то значило и да је Де Јонг имао више времена за посед лопте и да контролише утакмицу. Имамо много младих играча којима је потребно још искуство“.

Алегри је поменуо и изостанак неких повређених играча.

„Када дођете до четвртфинала, боље је да имате више опција са клупе. Недостајало нам је четири или пет играча вечерас. Неки наши играчи су се мучили да буду спремни за ове две утакмице у седам дана“.

Посбено га боли начин на који је Јувентус примао голове.

„Одбрана мора да буде у линији. Чак и да је Бернардески спринтао назад, опет не би стигао да направи офсајд замку код првог гола. Де Лихт је требало да буде маркиран код друго гола, али се извукао. Детаљи праве разлику. Од три гола која смо примили против Ајакса, два и по су наши поклони. Ипак, Ајакс је заслужио да победи и прође даље. Поготово због игре у другом полувремену“.

Да ли је екипа превише зависна од Кристијана Роналда?

„Не, апослутно не. Роналдо нам је дао много током сезоне, али у четвртфиналу вам је потребно да сваки играчи пружи максимум“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар