Нешић и Радовић: Ријешити проблем

В. Д. директор „Путева Републике Српске“ Ненад Нешић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Милан Радовић, разговарали су јуче са мјештанима Рамића и Драгочаја о рјешавању проблема на спорној раскрсници у Рамићима.

Република Српска 17.04.2019 | 13:52
Нешић и Радовић: Ријешити проблем
Том приликом, Нешић и Радовић су саслушали присутне грађане и, након дужег разговора са мјештанима, потврдили да је овај проблем један од значајнијих проблема у Бањој Луци, чије рјешавање би требало да буде један од приоритетнијих задатака у Граду.

Ненад Нешић је, том приликом, подсјетио да је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ постигло договор са Градом Бања Лука, о реконструкцији и постављању семафора на раскрсници у Рамићима, чиме би разрјешење проблема на овом дијелу магистралног пута М4, Бања Лука – Приједор, требало да добије свој епилог.

„Договор подразумијева да ће Град Бања Лука обезбиједити планску и пројектну документацију, док ће Путеви Републике Српске обезбиједити финансијска средства за извођење радова“, изјавио је Нешић.



Милан Радовић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, изразио је интересовање да се кроз разговор са мјештанима боље упозна са ситуацијом и поменутим саобраћајним проблемом у Рамићима, те је том приликом изјавио да повећање безбједности свих учесника у саобраћају мора да буде један од кључних циљева, како локалних власти, тако и других нивоа власти, те да је тема сигурности у саобраћају значајно питање које захтијева ширу пажњу, односно пажњу цјелокупног друштва.

„Надам се да ће проблем у Рамићима бити ријешен на најбољи могући начин, те да ће сви предуслови за почетак радова бити испуњени што раније. Дужни смо да овакве проблеме окарактеришемо као хитне, али имам повјерење да ће рјешење доћи веома брзо“.



Реконструкцијом овог дијела магистралног пута М4, дефинисаће се геометријски изглед раскрснице, удаљавање аутобуских стајалишта из уже зоне раскрснице, изградња тротоара за заштиту пјешака, као и радови на прикључним саобраћајницама које морају да буду издигнуте на ниво магистралног пута, како би се обезбиједила адекватна прегледност за укључење на магистрални пут М4, Бања Лука – Приједор.

Нешић је, између осталог, још једном поновио да није све у надлежности ЈП „Путеви РС“. „У разговору са сарадницима дошли смо до закључка да је постављање семафора једино могуће рјешење у овом тренутку. С таквим приједлогом смо и отишли на разговоре са људима из Града Бања Лука. Најважније је да је наш приједлог прихваћен'' – рекао је В. Д. директора ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић.



Путеви Републике Српске очекују израду пројекта од стране Града Бања Лука, те што је могуће брже достављање неопходних докумената како би ово предузеће приступило извршавању својих обавеза.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јаффа

17.04.2019 13:30

Ново Грујић из Рамића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.04.2019 14:03

Да прије пар дана Драшко Станивуковић није долазио и указиво на проблем неби ови ништа ни подузимали, ови раде само тамо гдје се чачне а гдје год се чачне ту је проблем.

Name

БЛ

17.04.2019 14:33

Какви становници Рамица! Ја само видим цланове ДНС-а, тацније полтроне и улизице од Радовица-Мају Јовановиц, Нову Грујица, Боривоја Обрадовица итд...

Name

Ре

17.04.2019 18:05

Што нису отишли до моста који је проширен да виде асвалт како се почео распадати и да виде каку су цјев од канализације поставили да иде на стуб моста , свака част за човјеја који је примио радове.

Name

Народ

17.04.2019 15:21

Каква бламаза и брука ,срамотно за градјевиску и саобрацајну струку.Несиц мало политицар ,мало дирекор.Цавиц реце да је Електрокрајину напустило деведест инзењера ,огромна стета за дрзаву .Сви требају ,а од базног инзењерства све зависи и поциње ,они су носиоци посла.Питања се много низало, а одговора премало,људи су упозоравали о каквом лику се ради.Ми смо једно окрутно друство,гусимо и опструисемо паметне и квалификоване за области из којих су се образовали.Незналице и неквалификовани се прихватају нецега ,цему нису дорасли. Дотицни зиви врло лагодно од народног новца, а образовани нек пакују кофете и у свијет. Никад нецемо доци памети.Кад мало прогугламо бице нам јасније који ниво образовања посједује,вуце предузеце у каљузу због незнања и незакоња.Зуци невјероватно али истинито.Лосе кадровање доноси јавну стету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука Лабан

17.04.2019 16:27

Ту ће Нешке да постави једну кружницу.

ОДГОВОРИТЕ