Бетис реаговао прије Барсе и Реала!

ПСЖ задовољан! Клуб из Севиље откупио од Парижана уговор Ло Селса.  Званично: Бетис купио свог најбољег фудбалера за 22. 000. 000 евра! Реално, мале паре за квалитет који поседује. . .

Фудбал 17.04.2019 | 13:45
Бетис реаговао прије Барсе и Реала!
Ђовани Ло Селсо доводио се у везу са Реал Мадридом и Барселоном, али је Бетис реаговао на време и откупио уговор сјајног Аргентинца од Пари Сен Жермена.

Није то био јефтин посао - по писању шпанских медија коштао је клуб из Севиље 22.000.000 евра - али би могао да буде прилично исплатив јер централни везни фудбалер из Розарија има тек 23 године.

Ло Селсо је у Бетис стигао прошлог лета и у 40 утакмица текуће сезоне постигао је 15 голова, уз четири асистенције, по чему је најбољи стрелац зелено-белих.

По новом уговору, репрезентативац Аргентине у 10 утакмица, договорио је сарадњу са шпанским клубом до 2023. године.

Шест кола пре краја Примере, Бетис је на деветом месту са шест бодова мање од места које води у квалификације за Лигу Европе.

Шпански прволигаш Бетис објавио је данас да је искористио могућност и откупио аргентинског репрезентативца Ђованија Ло Селса (23) са којим је потписао уговор до јуна 2023. године.

Клуб из Севиље и Пари Сен Жермен, у чијем је власништву Ло Селсо био до данас, још прошлог лета су приликом реализације позајмице офанзивца договорили и опцију о откупу, а Бетис очигледно није желео да оклева више имајући у виду фантастичне партије које Аргентинац пружа ове сезоне у Примери.

Ло Селсо је један од најистакнутијих првотимаца клуба са Бенито Виљамарина, који је постигао 15 голова на 40 наступа ове сезоне, чиме је дефинитивно потврдио епитет најбољег фудбалера Бетиса. Приде, има и четири асистенције на конту.

Према информацијама из Шпаније, клубови су трансфер комплетирали на састанку одржаном претходне недеље, а Бетис ће платити 22.000.000 евра за више од 80 одсто економских права на Ђованија Ло Селса. За тренутну позајмицу прошлог лета су платили већ Свецима 3.000.000, па укупна цена комплетног аранжмана износи 25.000.000 евра.

Реално, мале паре за квалитет који Ђовани поседује...

Извор: мондо.рс, Тањуг, моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар