Лалатовић: Плаше нас се у Партизану, а тек ће се плашити!

На Чаиру одржана конференција за медије пред прву утакмицу полуфинала Купа Србије између Партизана и Радничког.

Фудбал 17.04.2019 | 11:45
Лалатовић: Плаше нас се у Партизану, а тек ће се плашити!
Последњи пут када је Ненад Лалатовић гостовао у Хумској против Партизана, почетком марта у Суперлиги, однео је победу (1:0) и три бода.

Тренер Радничког не би имао ништа против да исход сутрашње утакмице буде исти, али истиче да ће у финале она екипа која буде боља у 180 минута полуфинала масовнијег домаћег такмиечња.

"За нас и Партизан врло је битно да направимо успех у Купу Србије. Ми никада нисмо играли финале и ова генерација има лепу прилику да постане прва у историји која је то успела. Да ли ћемо успети или не, не зависи само од нас већ од многих других ствари. Али, верујем да ћемо остати на правом путу", почео је млади тренер.

После гостовања у Љутице Богдана и пораза од Црвене звезде, где је вероватно решена шампионска трка, Нишлије очекује нови долазак у Београд и још један врло тежак ривал, али на другом фронту, чини се једином који сезону може да учини успешном.

"Пораз од Црвене звезде нас уопште није уздрмао, али морам да кажем да је судија код 0:0 пропустио прилику да свира пенал за нас, да је за Звезду досудио престрого први пенал и да смо трећи гол примили из офсајда. Ако неко мисли да нам се самопоуздање после те утакмице пољуљало – није. Само смо још јачи. Доказали смо да нас се са разлог плаше и тек ће нас се плашити", истакао је Лалатовић.

Шеф стручног штаба "мераклија" похвалио је црно-беле.

"Куп је специфично такмичење и није лако избацити један велики Партизан у два меча. Ми смо показали да можемо да играмо против њих, али и они су показали да могу против нас. Победили смо их 1:0 у Хумској, али смо имали и среће. Партизан је доказао да има квалитет, да једним потезом играчи црно-белих могу да реше меч. Имају Стојкета (Владимира Стојковића прим. аут), Зорана Тошића, Рикарда Гомеша, Немању Николића, Ђорђа Ивановића, Горана Закарића… Тај тим ако потцените сигурно ћете примити гол и изгубити утакмицу."

Лалатовић не издваја фаворита и сматра да обе екипе имају подједнаке шансе за пласман у полуфинале.

"Наш систем се зна, ми се никога не плашимо. Идемо у Београд да играмо фудбал и да покушамо да у ове две утакмице уђемо у финале. Биће јако тешко и шансе су 50-50. Апсолутно верујем у своје играче и ако буду показали дисциплину у игри и ако тактички добро одрадимо утакмицу надам се да ћемо успети да уђемо у финале."

После четвртфинала и полуфинала, Лалатовић се нада финалу.

"Пре две године сам играо четвртфинале, прошле полуфинале и, ако Бог да, ове ћу играти финале. Као тренер Чукаричког победио сам Партизан прошле сезоне у полуфиналу 4:2, али сам у Хумској поражен 2:0. Против Партизана никако не смете да се повучете у шеснаестерац, јер су они технички јако добри. Много значи гол у гостима и даћемо све од себе успемо у тој намери и олакшамо посао пред домаћом публиком на Чаиру. Моја велика жеља је да дамо гол", рекао је Ненад Лалатовић.

Некадашњи играч Партизана, сада узданица Радничког, Петар Грбић, каже да је за оба тима сезона стала у два меча.

"Одлично познајемо Партизан, а истакао бих и да мислим да нас сутра очекује потпуно другачија утакмица него у првенству. То је двомеч који је и нама и њима све у овој сезони, а поготово Партизану", рекао је црногорски везни фудбалер. 

И он је споменуо пораз од Звезде.

"Пораз од Звезде нас није уздрмао, поготово због начина на којим смо изгубили. Да је судија код 0:0 свирао пенал за нас, а ми дали гол, сигурно би све било другачије. Партизан је променио тренера, искористио паузу и одмах направио добар резултат. Али, тајни међу нама нема. Идемо у Београд да играмо утакмицу као и сваку другу, да играмо отворено и да победимо. Да се покажемо целој Србији и бившој Југославији да играмо добар фудбал. Сутра је само прво полувреме…", навео је Грбић.

Утакмица између Партизана и Радничкох игра се у среду од 18 часова на стадиону у Хумској улици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар