Куп, 1/2-финале: Црвена звезда - Младост...

Боаћи на поштеди, Павков води Звезду ка првој дуплој круни после 12 година! Црвена звезда против Младости у првом мечу полуфинала Купа Србије.

Фудбал 16.04.2019 | 13:15
Куп, 1/2-финале: Црвена звезда - Младост...
Пуних 12 година се чека на “Маракани“. Дупла круна. И надају се на стадиону “Рајко Митић“ да је куцнуо час. Титула је већ замотана, Партизан у проблемима, Раднички се још нада, али је у пораз у првенственом дербију (0:3) ипак показао да Нишлије нису још на нивоу црвено-белих мада би у евентуалном финалу имали предност домаћег терена. Пре свега тога ипак – Младост. Тврдоглав мали клуб. Не одустаје лако. Као рецимо пре две сезоне када су сви очекивали Раднички или Напредак у Европи, па су Лучанци показали спортску дркост и изгурали клубове са значајно већом подршком у јавност. Желе да то сада ураде и против најмоћнијег клуба у земљи.

Проблем је само што се полуфинале игра на две утакмице.

Да је на 90 минута, па и некако, али на два меча? Нико не верује да Младост у себи има толики квалитет. Ове сезоне је већ два пута изгубила од Звезде - 1:2 у Београду и 1:3 у Лучанима, у оба меча су црвено-бели први гол постигли са пенала – а везали су већ седам пораза од актуелног шампиона.

Гости приде ослабљени неиграњем искусног голгетера Милана Бојовића, мада и црвено-бели имају своје проблеме: Ричмонд Боаћи није сасвим спреман и вероватно ће место уступити Милану Павкову, који је тресао мрежу Лучанаца у тој мартовској победи од 3:1. Претпоставља се да ће Павков играти у тандему са Дејаном Јовељићем, пошто тренер Владан Милојевић овог пролећа форсира формацију са два шпица. Мада је и ту било изузетака. Прошло коло против Радничког рецимо, па вечити дерби...

Имамо ипак мале дилеме, јер не би било посебно изненађење ни ако би Милојевић извршио још понеку ротацију. Ово му полуфинале Купа упада између две лигашке утакмице. Младост ће, ако ништа друго, бар имати дан више одмора пред мегдан са Пролетером у следећем колу. А Звезду после суботњег окршаја са Чукаричким у четвртак наредне седмице очекује још један вечити дерби. Стога није немогуће да на поштеди буду неки од носиоца црвено-беле игре попут Марка Марина или Ел Фардуа Бена.

Први полуфинални меч Купа Србије се игра од 17 сати уз директан пренос на каналима ТВ Арена и телевизија 02. 

Подсетимо, реванш мечеви полуфинала Купа Србије заказани су за 15. мај. Ако резултат буде идентичан у оба меча нема продужетака, већ ће се одмах шутирати пенали. Финале Купа је заказано за 23. мај у Нишу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ ЛУЧАНИ

Стадион: Рајко Митић
Капацитет: 55.538
Судија: Бојан Николић

Црвена звезда: (4-4-2): Борјан – Гајић, Савић, Бабић, Гобељић – Јирка, Чаушич, Вулић, Симић – Павков, Јовељић

Младост (4-1-4-1):  Росић – Пешић, Јовановић, Синђић, Лековић – Пејовић – Павловић, Радивојевић, Бојић, Јовановић – Одита.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар