Постаје већ непријатно, Зиданова јасна порука Бејлу!

Ни Велшанин више не крије незадовољство!

Фудбал 16.04.2019 | 13:45
Постаје већ непријатно, Зиданова јасна порука Бејлу!
Осам голова и две асистенције. Од играча који је још 2013, дакле пре ове суперинфлације обештећења, плаћен 101.000.000 евра. Од те прве сезоне у Мадриду у којој је постигао 15 голова и још 13 наместио (рачунамо само оне из првенства) незаустављив је слободан пад Герета Бејла. И добрим делом се поклапа са мандатом Зинедина Зидана на клупи Реала. И на гостовању код Леганеса још један у низу других доказа да је Велшанин у Зизуовим очима једноставно прекобројан.

Мадридски медији тако тумаче Зиданову одлуку да Бејла остави на клупи и у игру га уведе само за последњих 10 минута. Такав потез Француза видно је изнервирао и самог фудбалера који се према извештајима шпанских новинара загревао тек толико да га Зидан не врати на клупу. Више је шетао крај аут линије, гледао ка клупи чекајући Зизуов позив.

Израз лица је такође много говорио. Није Бејлу лако пало то што се загревао целих пола сата, а играо само 10 минута. Пре њега шансу је добио и Лукас Васкез. Бејл је шансу добио тек у 80. минуту уместо Марка Асенсија. Изгледао је тада као да му се и не улази у игру.

Неспоран утисак: Бејл је све даље од Реаловог првог тима. Откако се Зидан вратио – а сетимо се да га је он и прошле сезоне држао међу резервама кад су на реду биле најважније утакмице, попут финала Лиге шампиона са Ливерпулом – Бејл је био стартер у мечевима са Селтом и Уеском, потом је одиграо само 26 минута против Валенсије, па 77 против Еибара и 10 сад против Леганеса. У последња четири меча није постигао гол.

Уосталом, целе сезоне Бејл није на нивоу који се очекује у Краљевском клубу. И није то само до Зидана. Проблем је само тај што је Зидан врло свестан да у фудбалу нема емоција. И чини се да није баш загрејан да Велшанину гледа кроз прсте покушавајући да му васкрсне каријеру. Кад се Винисијусврати имаће Бејл још мање минута. Јер Зидан ће форсирати играче на које рачуна за наредну сезону. Биће му потребна и појачања да освежи екипу. Биће му потребан и новац. У Реалу од Бејловепродаје очекују најмање 100.000.000 евра.

Извор: мозартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар