Олимпијакос иде ка АБА лиги: То је њихов фокус!

"Они помињу и јаку авиокомпанију која ће да сноси трошкове путовања", рекао је Душан Ивковић за ТВ Арена спорт о конкретним потезима Пирејаца.

Кошарка 19.04.2019 | 09:30
Олимпијакос иде ка АБА лиги: То је њихов фокус!
Олимпијакос је минуле зиме запретио да ће напустити грчко првенство и у томе је очигледно крајње озбиљан.

Осим разговора са представницима АБА лиге и активном разматрању могућности селидбе на Јадран, функционери атинског клуба позивају и своје пријатеље ради консултације о даљим потезима.

Један од њих је и Душан Дуда Ивковић, чувени српски стручњак који је водио Олимпијакос до две титуле шампиона Европе - 1997. и 2012. године.

Гостујући у емисији "У обручу" на ТВ Арена спорт, Ивковић је говорио о актуелном тренутку грчког великана, који пролази кроз мучну сезону. 

"Не могу целог века Спанулис и Принтезис да играју 'два на два'", сликовито је описао он, са јасном алузијом на изостанак важних и неопходних промена након низа великих успеха, освајања узастопних европских титула (2012, 2013) и серије пласмана на Фајнал-фор турнире Евролиге.

"Олимпијакос на том пољу ништа није урадио. Чак је и изгубио свог најталентованијиег играча, Папапетруа (прешао у Панатинаикос, прим. аут), који је прошлог лета био кум Принтезису. Уз то, изгубили су и Слукаса, а погледајте како он функционише код Жељка (Обрадовића, у Фенербахчеу)".

"Постоји прича у Олимпијакосу. Када је власник Панатинаикоса (Димитрис Јанакопулос) запретио да ће узети Манцариса, Олимпијакос је, да би га задржао, дао њему више новца него Слукасу", открио је Ивковић.

Према његовим информацијама и сазнањима, напуштање грчке лиге заиста је циљ клуба из "Дворане мира и пријатељства".

"То је њихов одређени фокус у овом моменту, да буду као Макаби, Нимбурк... АБА лига тиме сигурно неће изгубити на квалитету, јер Олимпијакос има лиценцу и лига ће да буде јача. Са друге стране, они помињу и јаку авио компанију која ће да сноси трошкове путовања... На томе је њихов фокус и немају препреку из Евролиге", додао је Ивковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар