ЛШ: Френки, шта ћемо?!

“Он ће одлучити“, одговара Ајаксов тренер Ерик тен Хаг на питање да ли ће Де Јонг моћи да игра у Торину.

Фудбал 16.04.2019 | 10:15
ЛШ: Френки, шта ћемо?!
Вероватно се “хајп“ мало дигао и због оних 75.000.000 евра фиксно (плус још 11.000.000 у премијама) колико је Барселона платила како би га на лето довела из Амстердама. Али није ни сва та галама случајна и најбоље се то видело у Ајаксовом ремију са Јувентусом у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона. Френки де Јонг је везивао у чвор Јувентусову везу. Стога је у данима уочи реванша главно питање за све  холандском клубу: да ли ће 22-годишњи ас (у мају слави рођендан) моћи да игра и у другом сусрету са Јувентусом након што је у дуелу са Екселсиором због проблема са мишићем морао ван терена већ после 22 минута игре.

“Не знамо. Идемо дан по дан. Сат по сат. Нећемо га сигурно силити на тренинзима. Сам играч мора да одлучи. Ми не можемо да му завиримо у тело. Ако буде превелики ризик нећемо ништа на силу радити. Френки мора да одлучи. А он је увек позитиван лик и ми позитивно размишљамо кад је његов наступ у питању. Али мораћемо да сачекамо и видимо“, миран је Ајаксов тренер Ерик тен Хаг, који у Торину неће моћи да рачуна ни на суспендованог левог бека Николаса Таљафика.

“Ту имамо неколико опција. Алтернатива на левој страни је и Мазрауи. Могу да покрију и Блинд и Синкгравен. И Таљафико је са нама овде. Желео је да пође са екипом и то је била добра идеја. То говори о духу овог тима. Он је важан део тима и ван терена“.

А на терену су ипак два тима и многи мисле да ће Јуве бити тим који ће се питати. Тен Хаг очекује Јуве који ће се бранити.

“Јувентус није Реал Мадрид. Другачија је то култура фудбала. И прошле недеље смо ми контролисали игру, али нисмо успели да постигнемо више од једног гола. Сада очекујем да Масимилијано Алегри направи неке измене и брани се још дубље. Али и ми можемо боље. Дивно је што смо презимили у Европи, што смо избацили Реал, али желимо још једно незаборавно вече“.

Жели га наравно и Јувентус, а Јувентус има Кристијана Роналда. Дао је гол у Амстердаму. Да ли ће сада неко од госујућих играча добити специфичан задатак да маркира најопаснијег играча Старе даме?

“Не, неће имати фластера. То никад не радимо. Да се разумемо, Јувентус је фаворит, посебно после 1:1 у Амстердаму, али ми морамо прво да постигнемо гол овде. Морамо да још једном превазиђемо сопствене лимите, сви то знамо. И сви знамо да то и можемо“, оптимиста је Тен Хаг.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар