И Драган Бокан се огласио саопштењем!

Председник подгоричке Будућности, Драган Бокан, се огласио саопштењем због дешавања у финалу плеј-офа АБА лиге.

Кошарка 15.04.2019 | 18:30
И Драган Бокан се огласио саопштењем!
Саопштење преносимо у целости и без редакцијских измена:

“Имајући у виду да се од почетка Плаy офф-а нијесам оглашавао саопштењима ни прозивкама било које врсте, овом приликом ћу изнијети став о претходним дешавањима, у жељи да изађем у сусрет бројним захтјевима и покажем поштовање према спортској јавности која то од нас очекује.

Честитам Црвеној Звезди на заслуженој побједи, без обзира на неспортску атмосферу која је владала на утакмици и шиканирање кроз које је наш клуб прошао, а гдје се поставило питање да ли је уопште могуће играти у таквим условима.

На жалост, позивање на линч и вербално насиље од стране педесетак екстремних навијача иза наше клупе, задужених за вријеђање, понижавање, гађање, пљување, гурање играча у тунелу, уношење нервозе, стварање психолошког притиска, било је делегирано и инструирано од стране Небојше Човића. Човјек којег и чију породицу познајем низ година, подстиче и учествује у скандирању против мене. То је изазвало невјерицу не само код мене, него и код комплетне спортске јавности и сагласни смо у једном, а то је да је у тој ситуацији највише понижен управо он. Својим понашањем је доказао недостатак контроле над својим поступцима, недостатак професионалног и људског достојанства.

Желим да разумијем узроке таквог понашања, дуго сам о њима размишљао и тражио разлоге који га могу бар у некој мјери оправдати. Дошао сам до закључка да између нас постоји велика и суштинска разлика. Ја дајем кошарци, а он узима од ње. Ја улажем у наш клуб, а у његовом случају је сасвим другачије - егзистенција њега и његове породице директно зависи од клуба и ми се ни на који начин не можемо упоређивати. Због својих личних интереса, Човић врши интезиван утицај на хиљаде навијача Црвене Звезде, управља њима мотивисан личним циљевима.

Имајући у виду да смо прошле године били изложени медијској хајци, прозивкама, неоснованим оптужбама разним видовима притисака иза којих стоји Небојша Човић, обратили смо се АБА лиги, сматрајући да је у великој мјери одговорна када су ова дешавања у питању, тиме што прошлогодишње понашање, изношење неистина и говор мржње нису адекватно кажњени. То се не смије толерисати ни Небојши Човићу, ни Драгану Бокану, нити било коме од предсједника клубова.

У сусрет утакмици која нас очекује у Подгорици, суочени смо са великом тензијом. Атмосфера је наелектрисана али ћемо све урадити да не будемо домаћини на начин на који је то Црвена Звезда себи дозволила. Дешавања у Пиониру су нам додатно отежала организацију меча у Подгорици јер су навијачи Будућност Волија веома изиритирани.

Овим путем позивам наше навијаче на фер и коректно навијање, онако како нам доликује и на начин који показује да клубом и навијачима не може и не смије манипулисати један човјек, вођен личним и приземним разлозима. Будућност Воли је више од тога.

О разлозима провокација које ми упућује Небојша Човић он и ја ћемо разговарати приликом засиједања Скупштине АБА лиге“, наводи се у саопштењу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар