Смиљанић и Стојковић: Ми смо фаворити, спасавамо сезону!

„Да заборавимо шта је било“, каже голман Партизана.

Фудбал 16.04.2019 | 14:15
Смиљанић и Стојковић: Ми смо фаворити, спасавамо сезону!
На Чаиру реми, у Хумској 1 славље Радничког, а можда је дошло време да Партизан коначно разоружа Нишлије. Двапут су током сеозне играли црно-бели против изабраника Ненада Лалатовића, још нису успели да славе, међутим, бољу прилику од првог меча полуфинала Купа Србије (среда, 18.00) тешко да су могли да пожеле.

Евентуалним слављем, чета Сава Милошевића би стекла замајац пред завршницу сезоне у којој је пехар победника купа једина достижна мета.

„Очекујем да прођемо“, узвикује Милан Смиљанић пред први дуел са Радничким. „Не бежимо од улоге фаворита, јесте Раднички други на табели, али верујемо у себе. Претходни меч са Чукаричким је показатељ да можемо, иако многи не верују у то“.

Црно-бели се ни игром ни резултатима нису прославили у претходна два обрачуна са Радничким, који је снагу доказао тако што је у првенству испред њих. Ипак...

„Биће тешка утакмица, али сигуран сам да Партизан може у финале. Било је тренутака кад смо губили самопоуздање, међутим, у суботру смо видели да можемо да се вратимо на прави пут. За нас је у овом тренутку успех и тај Куп, како бисмо спасли сезону. Било је тешких тренутака и раније, биће их опет, међутим, за Партизан се увек игра срцем и морамо сви да изађемо јачи из овога“, додао је Лола Смиљанић.

Да би се примакао статусу финалисте, Партизан мора да одигра ефикасно у нападу и пажљиво у одбрани, за шта ће му бити потребна најбоља могућа партија Владимира Стојковића.

„У овом тренутку утакмица са Радничким је најбитнија за нас. Сваку екипу бисмо подједнако поштовали, било ко да нам је запао на жребу. Изаћи ћемо с ауторитетом да смо Партизан што самим тим показује да смо фаворити. Надам се да ћемо одбранити трофеј освојен прошле године“, рекао је голман Партизана.

Није желео да се враћа у прошлост, на изјаву дату после минулог првенственог сусрета са Нишлијама кад је рекао „господи која пева осветићемо се кад највише буде болело“.

„Да заборавимо то што је било. Приоритет је ова утакмица у среду. Играмо две утакмице, све је другачије, ваља бити паметан, фокусиран 180 минута. Све мора да буде на највишем могућем нивоу“, додао је Владимир Стојковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар