Тајгер себи зарадио два, а кладиоцу један милион!

Легендарни голфер после 14 година је поново освојио Мастерс, прво од четири највећа такмичења у сезони.

Остали спортови 20.04.2019 | 08:00
Тајгер себи зарадио два, а кладиоцу један милион!
Тајгер Вудс у недељу се у великом стилу вратио у врх светског голфа.

У Џорџији је освојио Мастерс, једно од четири најважнија такмичења у сезони - чак 14 година након последњег тријумфа на истим тим теренима, а 11 година по освајању УС опена, што је био последњи врхунски резултат у његовој каријери.

Са укупно 15 великих титула у периоду од 22 године, Вудс се приближио Џеку Никлаусу, који је од 1962. до 1986. нанизао 18 трофеја и може се упоредити са оним што Роџер Федерер представља у тенису.

Тајгер је 2008. био у позицији да убедљиво потуче тај рекорд, али су га лични проблеми и четири операције леђа скренули са пута.

"Пре пар година нисам могао да урадим ништа са својим телом и онда сам обавио операцију која ми је омогућила да водим нормалан живот. После неког времена, схватио сам да и даље могу лепо да замахнем штапом. Моје тело није било исто, али руке јесу. Добити прилику да се вратиш на овакав начин је фантастично и ово је сигурно једна од мојих највећих победа", рекао је 43-годишњи Вудс.

За пету победу на Мастерсу награђен је новчаном премијом у износу од 2,07 милиона долара, а отприлике упола толико донео је човеку који је веровао у њега и у једном касину у Лас Вегасу уложио 85.000 долара.

Квота на Вудса била је 14, тако да ће неименовани хазардер (или добар познавалац голфа!) од "Вилијама Хила" добити исплату од 1,19 милиона долара, највећу у историји те кладионице када су у питању опкладе на голф такмичења.

"Сјајно је видети да се Тајгер вратио. Ово је болан дан за нас, али велики за голф", прокоментарисали су из "Вилијам Хила".

Представник кладионице "СуперБук", која је на победу Вудса нудила квоту 12, оценио је да би према његовој статистици последњих година, адекватна квота била 25, али да је због Тајгеровог имена и реномеа била двоструко мања.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар