Монте Карло: Лајовић кренуо побједом!

Српски тенисер, Душан Лајовић, прошао је у друго коло Мастерса у Монте Карлу победом над Тунишанином, Малеком Џазиријем у два сета.  Дуци уз Новака.  У другом колу мастерса у Монте Карлу наступиће двојица српских тенисера, након што је Лајовић у понедељак победио Жазирија.

Тенис 15.04.2019 | 13:45
Монте Карло: Лајовић кренуо побједом!
Лајовић је за један час и 28 минута игре дошао до победе без већих проблема – 6:4, 6:4.

Српски тенисер, тренутно 48. на планети, у другом колу највероватније ће играти против Белгијанца Давида Гофана, који за противника има Аргентинца Гвида Андреоција.

После пропуштене по једне брејк лопте у прва два гема меча оба тенисера су била сигурна при сервису. Моменат одлуке десио се у деветом гему, када је Лајовић после заостајања од 30:0 освојио четири поена заредом и дошао до брејка.

Затим је спасао три брејк прилике противника у наредном гему и повео са 1-0.

У другом сету виђен је сличан сценарио као у првом. После пар пропуштених шанси на обе стране, Душан је опет у деветом гему освојио четири узастопна поена на ритерну и дошао до брејка.

Овога пута је био сигурнији на сервису и дошао до битне победе.

Дуел 48. и 71. на свету био је изједначен и неизвестан, са мало брејк шанси.

Српски тенисер своје је искористио у најбољем тренутку, за вођство од 5:4 у оба сета. У првом је имао доста проблема да на свој сервис освоји и шести гем, пошто је морао да спаси чак три брејк лопте, док је у другом било много лакше.

Лајовић у другом колу иде на 16. носиоца, Белгијанца Давида Гофана, који прво мора да обави посао у сусрету са квалификантом, Гвидом Андреоцијем из Аргентине. Ако ривал буде Гофан, Дуци ће имати врло тежак задатак, али прошлог месеца у Мајамију је победом над Кеијем Нишикоријем доказао да за њега нема непремостивих препрека.

Новак Ђоковић као први фаворит је слободан на старту турнира и чека победника меча Филип Колшрајбер (Немачка) - Таро Даниел (Јапан).

У Монте Карлу су наступили још Ласло Ђере и Миомир Кецмановић, који није успео да преброди квалификације.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар