Бањалука добила Вибер стикере

Ријека Врбас, дајак, Кастел, Господска улица, те бањалучки Борац мотиви су побједничких Вибер стикера које је дизајнирао Срђан Зрнић на конкурску чија је тема  град Бањалука.  

Република Српска 15.04.2019 | 12:44
Бањалука добила Вибер стикере
– Задовољство ми је да могу радити нешто што има везе са градом у којем сам рођен. Ово је врло интересанта акција Градске управе, како за суграђане тако и за оне који овдје долазе као туристи – рекао је Зрнић.

Уз прво мјесто Зрнић је добио и новчану награду у износу од 1.000 КМ.



Друго мјесто и новачану награду од 500 КМ припало је тимском раду Александре Марић и Ирме Беширевић, док је треће мјесто и новчана награда од 300 КМ припало Милијани Савановић.

Градоначелник Игор Радојичић и директор компаније „Проинтер ИТСС“ Бојан Вујић, уручили су данас награде побједницима овог конкурса.

Ово је, према Радојичићевим ријечима, још један вид промоције  града, пратећи изазове које намеће развој модерне технологије.

Захваливши се на одличним дизајнерским рјешењима на тему Бањалуке, Радојичић је указао да је посебан изазов за младе дизајнере било да осмисле аутентична рјешења, карактеристична за наш град.



– Ради се о сјајним рјешењима, која имају дух поруке из града. Сада нам, након проглашшења побједника, слиједи формални дио процедуре у вези са укључивањем у апликацију Вибер, тако да се надам да ћемо већ у мају моћи да обавијестимо грађане да могу бесплатно преузети колекцију вибер стикера из Бањалуке – поручио је Радојичић.

Израду стикера и унапређења постојеће „Вибер заједнице“ града Бањалуке финансијски је подржала компанија „Проинтер ИТСС“.



Директор ове компаније Бојан Вујић рекао је да им је драго што су имали прилику да дају свој допринос развоју постојеће Вибер апликације града Бањалуке. 

– Сигуран сам да ће ови вибер стикери, као иновативан пројекат Градске управе, додатно промовисати Бањалуку као отворен град и, на одређен начин, употпунити и туристичку понуду – рекао је Вујић.



Позив Града упућен креативцима, да путем јединственог дизајнерског рјешења представе свој град у форми вибер стикера, био је отворен од 15. марта до 5. априла.

По истеку рока за пријаве, Комисија је изабрала три најбоља дизајнерска рјешења, која су инспирисана Бањалуком, њеним знаменитостима, културно-историјским наслијеђем, специфичностима, личностима, манифестацијама које се организују у граду, локалним изразима или реченицама.

Град Бањалука је крајем прошле године покренуо Вибер заједницу као још једну платформу за комуникацију са грађанима.

Овај нови канал комуникације омогућава суграђанима и свим заинтересованим да значајне и актуелне информације за град прате и путем вибера, као најчешће кориштене бесплатне апликације на нашем простору.

(Српскаинфо)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Кика

15.04.2019 11:18

Добро је то и драго ми је због младих људи који су креатори овог. Али већина људи опет ради за мизерне плате, млади нам одоше, политичари и даље краду, возимо слалом по улицама Бања Луке ( кандидата за престоницу културе ) због рупетина, здравство нам се распада, а образовање ( високо ) због приватних факултета је изгубило сваки смисао. Имамо неке архитекте у општини, сви неки менаџери, а сваки дан тонемо у пропаст. И какви онда стикери? Чему то? Нема надоградње без базе. И ко ће те силне кредите враћати које немилосрдно узимају и Република и градови и општине? Какви стикери, драги људи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најлони&картони

15.04.2019 12:01

Пусти ти те вибер стикере, ајд склони оне стандове са најлонима и картонима у паркицу. 21 вијек а јос тезге у центру

Name

Како се само

15.04.2019 12:19

Како се Радојициц замислио,један од тезих задатака за мандата.Одмори мало лазни Црногорац и лазни Србин,лазни цовјеце,морална и људска нуло.Пред вратима ти убијају дјецу а ти се бакцес око стикера.

Name

ре

16.04.2019 13:19

Који туристи. Бањалука је смијурија. Једино долазе туристи из околних села

Name

царлито

15.04.2019 11:26

Ма свака цаст. Ма питам се како смо могли да зивимо до сада без тих стикера. Ово је одлицно, сад млади неце ици вани, јер имамо стикере Града. Јееееее!!! Зивио нам градонацелник и ова власт која све ради за народ како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

15.04.2019 14:41

Разочаран сам...”Дјес’ Баја”...”БЛ близу Лакташа”...слика неког кружног тока, Делте, зграде Владе...па како без МД дјела?

Name

ДусанБ27

15.04.2019 11:30

Свака цаст за стикер са кисобрснима. То је у инат постављено градјанима када је Давид убијен од стране ове власти и полиције! Као порука !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монте

15.04.2019 11:32

Боже карикатуре од човјека и начелника. Па смисао његовог постојања су кишобрани, клупе првог пољупца, ћевапи, бицикли, кружни токови пречника 10 метара и диригентска палица над онима који чисте остатке сјећања на Давида са бањалучких тргова и паркова. Зар је Бањалука тако ниско пала да се сњом тако поиграва овај човјек. Упомоћ спасавај се ко може. ПравдаЗаДавида

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

15.04.2019 11:58

КО ЈЕ УБИО ДАВИДА по томе смо познатији него по ћевапу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суза

15.04.2019 12:39

Није знао бројит камионе па га Дукиц послао за премијера!!!

Name

XXЛ

15.04.2019 13:19

ГЛУПОСТ ДО ГЛУПОСТИ..НИЈЕ БЛ. ЛОНДОН..ВЕЦ СЕЛЕНДРА...БЉАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

15.04.2019 14:49

фали стикер Правда за Давида. То је једини стикер који правилно описује данасњу Бањалуку. И стикер са пендреком и лисицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

15.04.2019 18:07

Гдје је стикер “ ПРАВДА ЗА ДАВИДА”

ОДГОВОРИТЕ