Вијача топи килограме

Ко каже да је вијача само за децу? Забавна је у сваком добу и од ње велику корист имају све генерације, а нарочито они који воде рачуна о физичком изгледу.

Здравље 15.04.2019 | 11:01
Вијача топи килограме
Јер прескакање вијаче је одличан тренинг за брзо трошење калорија, јачање кондиције и обликовање мишића. А како је ово и кардио вежба, повољно делује и на срце, спречава болести крвних судова и нормализује притисак. При прескакању ради буквално цело тело, па се килограми брзо топе и мишићи преобликују.

Предлажемо вам да прво прескачете конопац са обе ноге истовремено. Вежбу изводите 30 секунди. Затим прескачите вијачу са десном ногом напред, а левом назад. Темпо нека буде онај који вам највише одговара и тако 30 секунди, па промените ногу.

Следећа вежба нека буде као прва, само у скоку дижите ноге више у ваздух. Подижите их колико год можете. Мало се одморите, па покушајте да прескачете тако што ћете правити "осмице". Оне се раде тако што прво нормално прескочите конопац, а онда прекрстите руке и вијачу, па поново прескочите.

У последњој вежби скачите само на десној нози, па после 30 секунди промените, па још толико скачите само на левој.

Вежбајте брзином која вам одговара, па је постепено повећавајте. Када стекнете више кондиције, све вежбе можете да поновите више пута, како би имале бољи ефекат.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Из праксе

18.04.2019 08:11

Ма дајте какава вијача , ја кад савијем моју и кад она почне да скаче све се топи на њој и око ње. Нема бољег рецепта од јахања за скидање кила. Моја препорука је 2 x дневно , ујутро зором и увече.

ОДГОВОРИТЕ