МК: Ђоковић јасан - циљ Ролан Гарос!

Психа не зависи од Мастерса! Новак Ђоковић сврстава Роџера Федерера међу фаворите на Ролан Гаросу, али истиче Рафаела Надала као убедљиво највећег кандидата за ту титулу.  Ђоковић се загрева у дублу.  Најбољи тенисер света на мастерсу у Монте Карлу играће и у паровима.

Тенис 15.04.2019 | 20:15
МК: Ђоковић јасан - циљ Ролан Гарос!
Најбољи српски тенисер говорио је о очекивањима пред почетак главног програма сезоне на шљаци на турниру у Монте Карлу.

Новака су упитали да ли је Федерер један од фаворита за освајање Ролан Гароса.

"Мислим да јесте. Наравно, већи је фаворит на осталим Гренд слемовима... Има веће шансе да освоји остале Слемове него Ролан Гарос, али је и РГ освојио у прошлости. Прошле године, наравно, није играо, али је тешко проценити његов ниво јер је он увек на врхунски. Осим те једне године, када је променио рекет, пао на седмо, осмо место и онда и када се повредио на шест месеци, па пао на 15. место... Тада сам једино видео да игра за 10, 20 одсто слабије него што уобичајено игра", рекао је Ђоковић и додао:

"Када год га видим очекујем да ће играти на највишем нивоу, на било којој подлози и да ће бити најбољи, један од фаворита за титулу на сваком турниру. Роџера не могу да замислим ни у каквом другом издању, без обзира на подлогу. Моје мишљење је да је недостајао тенису на шљаци прошле године".

Федерер није пришао шљаци још од Рима 2016. године, а већина тениских аналитичара не зна шта да очекује од Швајцарца после повратка на најспорију подлогу.

Пред други Слем сезоне Ролан Гарос одиграће се три Мастерса на шљаци (Монте Карло, Мадрид и Рим). Новак је признао да би било идеално када би освојио барем један од та три турнира, али не и неопходно.

"Да и не... Наравно да би било боље доћи на Ролан Гарос са победом на неком од та три турнира, али у исто време претходних сезона сам имао нека одлична издања на РГ иако нисам освајао претходне Мастерсе. (Успех или неуспех на Мастерсима) нужно не значи да ће утицати на моју психу пред Ролан Гарос, али би сигурно имао већу дозу самопоуздања када бих освојио један (од тих турнира) пред долазак у Париз", признао је најбољи тенисер света.

Новаков главни циљ је јасан – Ролан Гарос. Он жели да по други пут у каријери буде власник сва четири Гренд слема у исто време, а није тајна шта ће му бити највећа препрека у Паризу.

"Осим што је ту онај један момак, наравно, све је отворено... Мислим да је Рафа очигледан фаворит на било ком турниру на шљаци и то се једноставно не мења. И даље је ту. Наравно, зависи и од тога како се осећа. Видео сам га да се спрема (у Монте Карлу) и изгледа ми као да је океј. Ако је физички спреман он је дефинитивно број 1 на овој подлози, без сумње. А онда, после њега, све је отворено", истиче Новак.

У његовим очима ипак није само Надал претња.

"Мислим да је и (Александер) Зверев био веома добар на шљаци претходних пар година. Доминик Тим, такође. Роџер ће играти, а то је одлично за тенис. Све је отворено. Победити Рафу на Ролан Гаросу било би... То је један од највећих изазова у овом спорту, као и победити Роџера на Вимблдону.

Ја сам имао среће да остварим оба и то је веома посебна ствар, јер су они током каријера доминирали на тим подлогама", јасан је Србин.

Новак је Рафу победио 2015. на Ролан Гаросу, у четвртфиналу, али тада није успео да освоји титулу. Ове године, каже српски тенисер, тај дуел у финалу би био меч сезоне.

"У финалу Ролан Гароса? Да, добро... То би био меч сезоне".

Ђоковић се загрева у дублу! Најбољи тенисер света на мастерсу у Монте Карлу играће и у паровима.

Сезону шљаке Новак Ђоковић почиње наступом на мастерсу у Монте Карлу, на којем ће играти и у дублу.

Најбољи тенисер света играће у пару са братом Марком, и то пошто су добили специјалну позивницу организатора турнира.

Новак и Марко Ђоковић започеће такмичење дуелом против Колумбијаца, Хуана Себастијана Кабала и Роберта Фараха.

Новак Ђоковић са братом је ове сезоне играо већ на турниру у Дохи када су стигли до полуфинала, а исти учинак остварио је и у пару са Фабијом Фоњинијем на мастерсу у Индијан Велсу.

Српски ас је први носилац у синглу на мастерсу у Монте Карлу, који је освајао два пута у каријери, и први ривал у другом колу биће му победник меча Даниел Таро - Филип Колшрајбер. Таро је место у главном жребу добио као "лаки лузер", након што је од наступа одустао Танаси Кокинакис.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар