Томић: Да ли да не навијају за Звезду?!

Звездин тренер избегавао после тријумфа да одговори на опширан говор свог колеге.

Кошарка 15.04.2019 | 09:00
Томић: Да ли да не навијају за Звезду?!
Рачунајући и АБА Суперкуп, Црвена звезда мтс и пети пут је савладала Будућност ове сезоне и убедљивим наступом стекла "меч лопте" за титулу и карту за Евролигу.

Након утакмице, у којој је његов тим декласирао браниоца титуле, Милан Томић је захвалио навијачима на подршци и рекао да је само једном доживео сличну атмосферу - на клупи Олимпијакоса када је гостовао у Штарк арени, управо Црвеној звезди.

"Хвала публици и навијачима што су дошли у оволиком броју и што су нам стварно помогли да добијемо још једну утакмицу и да направимо 2:0. Без њихове подршке сигурно би било много теже. За 30 година у кошарци сигурно да овакву атмосефру никад нисам доживео. Јесам једино када сам играо са Олимпијакосом у Арени".

Кратко анализирајући утакмицу, рекао је...

"Мислим да смо свих 40 минута доминирали, то говори и резултат, али то не значи ништа. Игра се на три победе и морамо да будемо спремни да одиграмо још квалитетније у Подгорици ту прву утакмицу и да идемо на победу".

На питање о повреди Стратоса Перпероглуа, рекао је да нема конкретну информацију.

"Лист је у питању, али не могу у овом тренутку ништа више да вам кажем. На прегледима је". 

Упитан за говор тренера Будућности Јасмина Репеше, који је рекао да никад није играо у сличној "атмосфери линча", одговорио је..

"Коментаришем само кошарку. Бавим се само кошарком. Захвалио сам се навијачима на подршци. Свако може да даје изјаву какву год хоће. Сигурно је и Будућност играла и дербије против Партизана, и ми смо, не схватам..."

"Било је 6.000 људи у хали, да ли да не навијају за Звезду? Молим вас, само питања у вези са кошарком", додао је Томић

У осврту на наступ свог тима, рекао је да су црвено-бели остварили тријумф пре свега тимском игром.

"Играли смо тако, тимски, од прве секунде и првог минута. Ако имамо 20 асистенција и 7 грешака, то је знак да смо одиграли тимски. Оџо, Човић, Добрић, Стратос... То је све тимски одигран посао. Најбитнија је била одбрана, не толико напад. У одбрани смо имали фокус на Колу и Гордићу... Кад одиграш добро у одбрани, биће лаких поена у контранападу".

Упитан да ли је Човић био фактор изненађења за Подгоричане, Томић је одговорио:

"Па, господин Репеша је пре прве утакмице рекао да је Филип у одличној форми. Како онда нису очекивали?".

На констатацију да је Звезда и трећу важну утакмицу у низу завршила ревијално, Томић је рекао да његов тим има самопоуздање.

"Играмо лепу, агресивну и брзу кошарку. И после треће утакмице против Партизана, где смо добили лако и овде две против Будућности... То је добро за наш тим. Што се тиче самопоуздања, морамо бити спремни за Подгорицу. Не смемо да станемо после 40 разлике. Не, не... АБА лига се узима када се добије трећа утакмица".

Упитан за одличан учинак свог тима ове сезоне против Будућности, Томић је одговорио кратко: 

"Резултат је 0:0".

Потом је испричао причу...

"Пратиш баскет дуго година... Сећаш се утакмице Олимпијакос-Сијена, плеј-оф за улазак на Ф4... Било је 56 разлике у Пиреју, а следећу смо изгубили и нисмо се ни пласирали на Ф4. Све се то само пише. Мораш да будеш концентрисан, рекао сам то играчима и после прве утакмице... Имамо трећу утакмицу, не живи се од прошлости", додао је Томић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар