Репеша згрожен: Линч! Ово никад нисам доживио!

Тренер Будућности највише говорио о атмосфери након дебакла свог тима у "Пиониру".

Кошарка 15.04.2019 | 08:15
Репеша згрожен: Линч! Ово никад нисам доживио!
Будућност се враћа у Подгорицу са узастопним поразима и уздрмана након уводних мечева регионалног финала против Звезде.

Након неуспеха и у другој утакмици, тренер шампиона АБА лиге Јасмин Репеша ставио је терен у други план и више говорио о својим утисцима који се тичу амбијента, увреда, скандирања, пљувања...

"Што се тиче утисака, пре тога бих честитао стручном штабу и играчима Црвене звезде на добро одиграној утакмици и на не заслуженој, него више него заслуженој победи", почео је он.

"Што се тиче утисака, утисци на мене су сасвим нешто друго него кошаркашки. Прошао сам у 57 година све, тешке терене и тешке утакмице и захтевне утакмице и са репрезентацијом и на фајнал-форовима и првенствима, међутим жао ми је што морам рећи да овакав линч никада нисам ни доживео, ни видео у свом животу. Жао ми је што је то тако, пре свега ради кошарке и ради свих нас, ради вас...", додао је Репеша.

"Мислим да ово нема никакве везе са спортом. Од доласка овде, до завршетка самог, да морам бацити одело јер је пуно хркотине... То је нешто што вероватно ни у Србији нико не оправдава. Играо сам дербије у Болоњи, који има пуно тензије, али кажем, све то има границу до које се иде. Страшно ми је жао и криво, немојте ме погрешно разумети. Међу својим пријатељима имам велики број Срба и драги су ми да вам не могу објаснити. Не дајем их за све на свету", наставио је у и у даху продужио монолог.

"Сачувао сам их кад су били тешки тренуци и остали смо сви заједно. Међутим, ово... Најблажа реч која се може рећи је 'психијатрија највећег реда'. Ко је кумовао и зашто је то тако... То је из области људи који се баве тиме".

"И да се игра у Подгорици, не видим смисао апсолутно никакав. Јер то нема везе са спортом, то је дебело прешло границе спорта, далеко је од граница терена... И страшно ми је жао. Нећу даље, јер бих онда морао да причам још неке ствари које пре свега као човек, а не као тренер не би требало да кажем. Осетио сам потребу да то кажем... Требао сам донети сако, да видите на шта то личи. Ничим изазван. Не знам ко је од нас било којим гестом и реакцијом и на терену и ван њега направио нешто да би то био такав линч... Још једно, не обамњујем заслуге Звезде за победу, за заслужено 2:0 и за њихов однос који јесу имали".

На питање да ли је ово заиста најгора атмосфера у којој је играо, уз подсећање на прве утакмице српских и хрватских тимова после рата, попут Партизана и Цибоне, Репеша је одговорио... 

"Апсолутно кажем да се ово не може назвати атмосфером, већ линчом. Не кажем да није било таквих ствари, али ако треба да их буде и за наредних 20 и 40 година, онда то нека вама иде на душу. Не знам шта вам морам рећи. Најтеже је ономе ко је изгубио онога најближег, сина, брата, сестру деце. Било је и овде свега, бомбардовања... Али, данас, 2019. године овакав однос... Опрости ми, али ја то не прихватам".

Упитан да говори о игри свог тима, рекао је да не може под оваквим утиском да прича о игри.

"Не могу после оваквог пораза дати било какве коментаре на игру. Мислим да је бесмислено. Од доласка, од гурања, пљувања, тунела... Распитај се шта је све било... Вероватно је ту било и страха. Не бих улазио у то. После минус 40 нема смисла причати шта је било добро, а шта није".

Да ли верује у преокрет? 

"Увек верујем и преокретао сам и пре него што сам то урадио са Цедевитом (против Будућности). И у Италији сам са шестог места елиминисао Канту и Рому са Пешићем, Карлтоном Мајерсом, Сантјагом... Што се тиче спортског дела - апсолутно верујем. Међутим, молим вас разумите ме као човека, не као тренера. Не знам уопште како сада сачекати Звезду доле као човек и као тренер? Шта ја имам било коме рећи када морам да згужвам и бацим одело? Заштитићу свакога, као што сам свакога на свету. Међутим... Не могу разумети, заиста, и нећу разумети неке ствари. Мислим да је то отишло предалеко".

Репеша је рекао да зна да је и прошле године било тензије у финалу, али да се није бавио тиме

"Јуче сам видео суседа из Чапљине који сад живи ту, ручали смо. Звездаш је већи него сви заједно. Ако сад почнем да причам, погрешно ћете ме схватити. У својој породици имам све и мој највећи добитак није ни спортски, ни економски, већ највећи да сам их све задржао. То ми је највећи добитак".

"Ко је крив? Усташе, шиптари, усташе, православци, Црногорци, Немци, Словенци... Не знам ко више није крив. То је колективна хистерија. Гледајте људе у очи, како пене, пљују, галаме... То не могу да схватим. Страх ме је да ме погрешно не схватите. Само то".

Још једном упутан да говори о кошарци, Репеша је додао...

"После минус 40 не бих радио анализу. Бесмислено је. Звезда је у обе утакмице била боља и честитам им за то".

Ивор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хехе

15.04.2019 07:46

Исламско католичка посла за све нађу изговор ал наравно на штету Срба,побрини се ти у оној рупи подгорици за културу а не филозофирај.

ОДГОВОРИТЕ