БЛ: Лука промашивао, Аугзбург славио!

Лука Јовић устао на леву ногу - све промашио, Ајнтрахт избегао катастрофу! Велики корак уназад у борби за ЛИгу шампиона. . .  Велико изненађење у посљедњој утакмици 29. кола Бундеслиге.

Фудбал 14.04.2019 | 22:10
БЛ: Лука промашивао, Аугзбург славио!
Ајнтрахт из Франкфурта направио је велики корак уназад у трци за Лигу шампиона, а српски репрезентативац Лука Јовић пропустио шансу да ухавти прикључак са Робертом Левандовским у својој личној борби за првог голгетера Бундеслиге. И управо је та чињеница, то што је Јовић устао на леву ногу, један од кључних разлога што је чета Адија Хутера по први пут у 2019. положила оружје у свом Франкфурту. Цео плен однео је Аугзбург, па се може рећи да је шок терапија са променом тренера успела. Момци из Баварске са Мартином Шмитом на клупи много боље изгледају и направили су велики скок у односу на Штутгарт, главног ривала у борби за избегавање баража: Ајнтрахт - Аугзбург 1:3.  

Можда и кључни моменат на утакмици догодио се 47. минуту, када је Желсон Фернандес оштро стартовао на једног играча Аугзбурга, отвореним ђоном, а већ је имао јавну опомену. Арбитар није имао дилему - црвени картон. Исцрпљени још од утакмице Лиге Европе са Бенфиком пре четири дана, када су две трећине меча играли са десеторицом, домаћи нису имали шансе. 

Аугзбург је тада већ био преокренуо на 2:1 и до краја ређао шансу за шансом. Што због неспретности пред голом, што због Трапових добрих инетревенција, Ајнтрахт је избегао много убедљивији пораз...

Филип Костић пружио је још једну сјајну партију. На седмом бундеслигашком сусрету заредом српски репрезентативац убележио је асистенцију или гол?! Данас је дивно центрирао у 14. минуту за Гонсала Пасијенсију, који је главом закуцао иза Кобела за 1:0. Изгледало је тада да ће Баварци уписати нови неуспех, трећи у низу, али онда су кренули промашаји Луке Јовића који као да су подизали морал гостима. Први, други, трећи... Сакупиће их најтраженији српски фудбалер бар шест, седам до краја, што само потврђује да ово дефинитивно није био његов дан. Највећи свакако у судијској надокнади, када је додуше све већ било готово, али ситуацију један на један морао је да реши.

Аугзбург је до преокрета дошао головима Марка Рихтера у 31. и четвртом минуту надокнаде првог полувремена. Исти играч имао је још неколико шанси, баш као и Андре Хан, Мичи Грегорич... Овај потоњи коначно је решио све дилеме око победника у 84. минуту. 

После овог пораза Ајнтрахт има само бод више од петопласиране Борусије из Менхенгладбаха. Такође, овај резултат чак Хофенхајм враћа у борбу за Лигу шампиона. Али о том потом. Након 30. рунде много тога биће јасније, јер чека нас неколико врло занимљивих дерби сусрета...

Франкфурт је везао шест побједа у лиги, док су посљедњи пораз након европске утакмице у Бундесу доживијели прије десет сусрета.

Ипак, сваком низу дође крај.

Вечерас на "Комерцбанк арени":

АЈНТРАХТ - АУГЗБУРГ 1:3 (1:2)!

Све је кренуло према планираном за домаћине. Већ након 14 минута игре након сјајног центаршута Филипа Костића у шеснаестерцу је највиши Гонзало Пасијенса који лопту шаље у рашље.

Могао је Ајнтрахт и раније доћи у вођство, али Лука Јовић у два наврата није био прецизан, иако је био у добрим приликама.

Лука Јовић и Филип Костић су одиграли свих 90 минута у дресу Ајнтрахта, док је Мијат Гаћиновић у игру ушао у 54. минуту.
Момци и црним дресовима су били видљиво бољи, Костић је доминирао по лијевом боку док су Себастијан Роде и Желсон Фернандес скоро сваки пут били први на лопти у средини.

Али, упркос томе што су били у подређеном полужају гости ипак стижу до поравнања. Марко Рихтер се у 31. минуту нашао у гужви у шеснаестерцу, лопта му је мало побјегла али је ипак крајњим напором успио да савлада Кевина Трапа.

А, исти играч је на истеку првог дијела још једном шокирао "Комерцбанк арену".

Играо се четврти минут надокнаде када је Рихтер прихватио пас Чеола Коа и са ивице казненог простора фантастично погодио даљи угао.

Ту није био крај проблема за домаћине. Капитен Фернандес је након двије минуте игре у другом дијелу клизећим стартом покупио Џонатана Шмита и зарадио други жути картон за шест минута игре.

У наставку је Аугзбург чак имао боље прилике, а велику три бода је "овјерио" Михаел Грегорич шест минута прије краја.

Пред сам крај сусрета Јовић је након пас Мијата Гаћиновића имао прилику да дође до 18. гола ове сезоне, али је послао лопту преко гола.

Баварцима је ова побједа пет кола прије краја донијела седам бодова предности испред Штутгарта који је први испод црте. Ајнтрахт је упркос поразу остао на четвртој позицији са бодом предности испред Борусије из Менхенгладбаха.

"Орлове" у четвртак очекује реванш меч четвртфинала Лиге Европе против Бенфике, а четири дана касније гостују у Волфсбургу.

БУНДЕСЛИГА - 29. КОЛО:

Хофенхајм - Херта 2:0 (1:0)
/Амири 29, Нелсон 76/

Фортуна - Бајерн Минхен 1:4 (0:2)
/Коман 15, 41, Гнабри 54, Горецка 90+2 - Лукебакио пен. 89/

Ајнтрахт - Аугзбург 1:3 (1:2)
/Пасијенса 14 - Рихтер 31, 45+4, Грегорић 84/

Субота

Хановер - Борусија Менхенгладбах 0:1 (0:0)
/Рафаел 53/

РБ Лајпциг - Волфсбург 2:0 (2:0)
/Кампл 16, Вернер 28/

Штутгарт - Бајер Леверкузен 0:1 (0:0)
/Хаверц 63 пен/

Вердер - Фрајбург 2:1 (0:0)
/Класен 77, Гебре Селасије 85 - Валдшмит 90+3/

Борусија Дортмунд - Мајнц 2:1 (2:0)
/Санчо 17, 24 - Кваисон 84/

Одиграно у петак:

Нирнберг - Шалке 1:1 (0:0)
/Кубо 83 - Настасић 85/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 67, Борусија Дортмунд 66, РБ Лајпциг 58, Ајнтрахт 52, Борусија Менхенгладбах 51, Хофенхајм 47, Вердер 46, Бајер Леверкузен 45, Волфсбург 45, Фортуна 37, Херта 35, Мајнц 33, Фрајбург 32, Аугзбург 28, Шалке 27, Штутгарт 21, Нирнберг 18, Хановер 14.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар