Од сљедеће сезоне, два тима из ЕК-а иду у ЕЛ!

У сезони 2019/2020 АБА лига ће имати три места у Еврокупу.

Кошарка 17.04.2019 | 18:30
Од сљедеће сезоне, два тима из ЕК-а иду у ЕЛ!
Веза између Евролиге и Еврокупа су све јаче. Појавиле су се најаве да ће гледајући од следеће сезоне и финалиста Еврокупа ићи у Евролигу и то је сада и потврђено. Дакле, од следеће сезоне ће два тима из Еврокупа ићи у најјаче европско такмичење и у њему ће наступати у сезони 2020/2021.

Евролига ће пробати да конструише и механизам по ком би један од та два тима могао да остане у Евролиги на дужи период. Дакле, још је све на нивоу разраде, али је одлука донесена. О свему ће се детаљније говорити у јулу ове године на састанку представника Евролиге и Еврокупа.

Сезона Еврокупа следеће сезоне играће се од 2. октобра до 18. децембра, а ТОП 16 фаза од 8. јануара до 4. марта. Четвртфинале, полуфинале и финале ће се играти од 17. марта до 27. априла.

Такође, потврђено је да ће АБА лига и у сезони имати три места у Еврокупу. Дакле, победник између Црвене звезде и Будућности ће у Евролигу, а поражени уз Партизан и Цедевиту у Еврокуп.

Поред АБА лиге, следеће сезоне ће три представника имати и Шпанија и ВТБ лига, а следе Француска, Немачка, Италија и Турска са по два учесника. Литванија, Пољска, Грчка ће имати по једног учесника. Један тим ће доћи из Белгије/Израела/Холандије.

Постоје и три специјалне позивнице.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар