Умтити на Јувентусовој листи жеља!

Барса тражи 80. 000. 000 евра! Фабио Паратићи спреман за преговоре, траже се наследници Кјелинија, Барзаљија, Бонућија. . .

Фудбал 17.04.2019 | 22:25
Умтити на Јувентусовој листи жеља!
Памти Самуел Умтити боље дане у Барселони. Тешка повреда колена одузела му је статус првотимца и пребацила га у ред другопозиваца, односно оних који своју шансу чекају са клупе. После тачно пет месеци опоравка и разних верзија његовог здравственог стања Умтити се вратио на терен, али је одиграо свега четири утакмице пошто је његово место преузео и зацементирао Клемон Ленгле. 

Због тога, али и чињенице да је Барселона спремила Жан Клера Тодибоа као залог за будућност и намерава да откупи Матијса де Лихта из Ајакса, Умтити би лако могао да постане прекобројан на стадиону Камп Ноу. Италијанска медијска кућа Раи тврди да се Умтити налази високо на Јувентусовој листи жеља и да је родоначелник ове идеје Фабио Паратићи. Директор Старе даме наводно већ неко време анализира ову опцију, иако је свестан да је Умтитијево здравствено стање упитно. Међутим, верује да би Француз могао да залечи колена и заиста постане озбиљна аквизиција за Јувентус, што ће се даље разматрати у наредним седмицама.

Умтити је, подсетимо, уочи Мундијала обновио уговор с Барселоном до јуна 2023. године, али је онда отишао у Русију са Француском упркос саветима клупских лекара да му је паметније да пропусти велико такмичење и проба да среди озбиљан проблем с коленима. Он је то одбио и заиграо на Светском првенству где се на крају окитио титулом првака. Недуго затим морао је да се опрости од терена, јер се установило да му је хрскавица потпуно истрошена, што је атипично за неког ко има 25 година.

Убрзо је на његово место постављен Ленгле, који се одлично уклопио с Ђераром Пикеом, од јануара је ту и Тодибо, а не треба заборавити ни прекаљеног Томаса Вермалена.

Проблем у евентуалним преговорима Јувентуса и Барселоне могла би да буде висока цена. Каталонски великан тражи бар 80.000.000 евра, што у целој Умтитијевој ситуацији уопште није реална сума. Опет, Јувентус мора да крене у потрагу за наследницима Ђорђа Кјелинија и Андрее Барзаљија, асова у позним играчким годинама. Леонардо Бонући такође није млађи како дани пролазе, Мартин Касерес је прелазно решење, док је Данијеле Ругани незадовољан статусом у клубу и размишља о одласку из Јувентуса на лето.

За Умтитија се раније помињао и Манчестер јунајтед.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар