Министре Клокићу, гдје су паре?

Уколико не крије неку финансијску малверзацију себе или своје партије, министар Клокић треба да скине ознаку тајности са уговора којима је Република Српска платила 2,5 милиона КМ фирмама из иностранства на конто стручних услуга – поручио је народни посланик Српске демократске странке у НС РС Зоран Видић.

Република Српска 14.04.2019 | 16:32
Министре Клокићу, гдје су паре?
„Немушти одговори министарства да СДС извлачи старе теме су неутемељени јер је Извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора објављен 12. априла 2019. године и њиме се утврђује да је за тајне стручне услуге Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске током прошле године исплатило више од 2,5 милиона марака лицима у иностранству“, казао је Видић.

Видић истиче да Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу и Влади Републике Српске не смета ни законодавство Босне и Херцеговине када треба да сакрију своје сумњиве послове, па се у овом случају позивају на Закон о заштити тајних података БиХ и интересе Босне и Херцеговине.

„Пошто се ради о новцу грађана Републике Српске било би коректно да из Министарства објаве за које послове, које стручне услуге и на које фирме је новац потрошен, као и који су ефекти трошења тог новца по Републику Српску и њене грађане.

Осим тога, ми знамо да тренутној Влади Републике Српске одговара да све нелегалне послове које су радиле Владе у претходном периоду зарад богаћења појединаца гурне под тепих. Ипак, не смијемо дозволити да нова Влада понавља грешке прошлих Влада, а чини се да Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске ту итекако има континуитет", закључио је Видић.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДОБОЈЛИЈА

14.04.2019 20:57

СДС-ови посланици показују опозициони карактер.Режим вам свакодневно пружа шансу да поентирате.Готово све одлуке и сви прописи које Влада РС предлаже Скупштини су мотивисани личним интересима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.04.2019 05:15

Јесу ли то оне паре сто је Савјет министара БиХ прије пар дана пребацио једној страној агенцији 2,3 милиона КМ без процедуре јавне набавке за организовање неког сајма у Сарајеву!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС ДОБОЈ

15.04.2019 16:19

Господин Видић је већ оправдао повјерење бирача који од народних посланика очекују да раде у општем интересу а не у интересу партијских врхушки и криминалних група!Било би ми драго да сам овакву дискусију чуо из уста неког од посланика из Добоја.Нажалост Добој дужи низ година нема у Народној Скупштини Народне посланике.Ови што тамо сједе лажно се представљају као НАРОДНИ.Добојлијама је јасно да су они обренови и урошеви папци који ће мандат преспавати а проговорити никад неће!

ОДГОВОРИТЕ