Нове смјене у "Електрокрајини"

Вршилац дужности директора "Електрокрајине" Драган Чавић најавио је наставак смјена и промјена у овом предузећу.

Република Српска 14.04.2019 | 14:57
Нове смјене у "Електрокрајини"
Чавић је рекао да у "Електрокрајини" има вишка администрације, а мањка инжењера, електротехничара и других који учествују у производњи и од којих предузеће живи.

"Желимо да ријешимо проблеме предузећа, а позитивне промјене и бољи резултати се не могу десити без промјена људи", рекао је Чавић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, радници морају бити вредновани, а њихове плате су потцијењене у односу на администрацију.

"Они који раде морају бити награђени", рекао је Чавић.

Он је напоменуо да су досадашње кадровске промјене у Бањалуци у марту довеле до смањења ефекта губитака на електро-мрежи за чак 30 одсто у односу на фебруар, те да се неће дозволити крађа струје.

Чавић, који је и посланик НДП-а у Народној скупштини, каже да ће НДП изнијети свој став у расправи у парламенту када је ријеч о предстојећим измјенама закона, међу којима је и онај о јавном реду и миру, који су у форми нацрта.

"Добро је што се усвајају у редовној скупштинској процедури и што је Министарство унутрашњих послова најавило да ће водити дијалог о томе са невладиним сектором... Ствари се до коначног приједлога могу уредити како би ово друштво било друштво сигурних и слободних људи", рекао је Чавић.

Он је навео да ће тражити да се током припреме приједлога закона проведе стручна и јавна расправа о тим актима, те да мишљење о свему да и Одбор за безбједност Народне скупштине Српске.

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Директ

14.04.2019 13:21

Двије јавне функције, масала. Надлезни регулатори цуте. Цавиц заводи реда у Електрокрајини, док у другим предузецима у систему ЕРС-а губици и странацко запосљавамје. Један поправља, њих неколико кваре. Цавица су оцигледно поставили да би показали како резим заводи реда и како би могли да несметано краду цак и висе него прије. Параван политицар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

14.04.2019 13:49

Немој тако тек је дошао и почео... шта онда тек за Вишковића рећи он ни у америку не може отићи а ни скупштину водити у правцу напретка...

Name

Ре

14.04.2019 13:57

Чавић се нешто пита у Електрокрајини као и ми што се питамо, једноставно доведем са задатком да слуша и као он да почисти Радмановићев кадар, зарад неког шићара пред пензију, генерално човек дошао да мало ушићари и угаси НДП пред пензију, која је свакако пукао на овим изборима, најжалије ми је ових НДП кадрова што су као неку сатисфакцију можда добили, а већ им замене налазе. Људи по министарствима се спрдају са НДП кадровима, а Чавићу ни једна одлука у Електрокрајини не може да прође без дозволе СНСД кадрова, који му већ спремају и пакују свашта, тако да ће им послужити као искусни послушни кунић.

Name

Само напрјед

14.04.2019 14:10

Строг сте критичар!Мозда стварно странка НДП нешто и уради.нешто позитвно!Ето изабарло је нови градски одбор са Лукићем на челу,а то је само знак да је чевић добар привредник .Он је успјешно одрадио и приватизацију бл пиваре,то је једина усплешна приватизација у РС.Те приватизацију Фармаланда Лукић је радник из пиваре а и нејближи род функционера из СНСД ,сто су га злобници оптуживали да је Зенга јер је човјек сасвим случајно био на попису у хрватској војсци.Добар је НДП с обзиром да се стално суочава са одласком кадрова у СНСД.Ово је сад пун погодак за предстојеће изборе.

Name

Ништаријо

14.04.2019 14:18

А ти си као стучан да управљаш електопредузећем, а не електроинжењер???

Name

израелац

14.04.2019 15:03

Не могу сви бити фризирани снсд кадар па да добију посао због књижице.. а електричари одоше у словенију.. а по канцеларијама електро сједе људи без три чисте улизице... има и кадра запосленог пред изборе.. а плата им огромна.. на терену нема ко стуб да забије

Name

Мирослав

14.04.2019 15:21

Урадиће НДП много за народ, попис кил.треба одрадити, 30или 31 а они у Рамићима врше попис 2 слиједећег мј.а контрола долази 6 и плаћам струју која је кон. 6 , напомињем да је прелаз са зимске скупље на јефтинију љетну тарифу и вјероватно са том очигледном крађом извућиће ел крајину.

Name

Ре

14.04.2019 16:02

Цавицу, ста ради у Електрокрајини Дуско Дрљаца, који је дипл. економиста, радио у СИПИ и испунио услове за заслузену пензију па га СИПА пензионисала, а одмах други дан примљен на "јасле" Електрокрајине. Зар није боље примити младог економисту, ако вец треба, а овај господин да узива у заслузеној пензији.

Name

ТРЕБАВАЦ

14.04.2019 16:36

Зар овај сме да се јави.Зашто није основао предузеће и у свом предузећу демонстрирао личну способност!Фукара!

Name

Ттттт

14.04.2019 17:27

Не смије Цавиц дирати Дрљацу, Дрљаца је ту примљен по директиви да ниста не ради, а прима плату, а пемзију заледио. Колико је таквих ко тај Дрљаца у Електрокрајини

Name

РОМАНИЈА

14.04.2019 18:06

Изгледа да мозак код српског народа пати од деменције , заборавили сте да је окренуо ледја СзаП и био један од најзесци критицара посљедњег српског диктатора посље Милосевица , Милорада Додика, данас његов вјерни пас и јад који је сјекиру забио гласацима у главу и приклонио се Милораду. Имамо ми пуно Бранковица и Недица и због издајника кроз историју смо се преполовили, а гдје овај брод иде и гдје це потонути то цемо видјети.

Name

обожавалац

15.04.2019 08:24

Да ли има још неко на планети ко вјерује у добре намјере и стручност овог човјека ? Смјењује једне доводи друге ! Кога ? Своје послушнике ? Наградити оне који раде ? Лакше ће бити њему да награди себе , логично он мора бити највише награђен јер је "највреднији" ! Зато је и ушао у власт након што је нападао власт и све људе који су му пали на памет , било гдје да се налазе , у власти или не ! Док се није докопао мјеста бјеснио је на све , ништа му није ваљало , обраћање му је било као из џунгле , сада одједанпут постао мјерило ! Чега ? Лицемјерја ! Ко је и шта он ?

Name

ре

15.04.2019 10:09

Хајде што га обожаваш ал ипак,није он најгори и не може никако бити гори од других,рецимо Ковакевића.Па сјети се ревизорског извјештаја иза директоровања Коваћевића -30% губици на мрежи.Ако хоћемо критиковати будуће носиоце неких функција,требали би прво направити ревизију прошлости ,ради компарације !

Name

Миха

14.04.2019 13:43

Цавиц је велики струцњак за енергетику,патриота,морална и људска громада коме је постење и морал на првом мјесту. Треба му вјеровати,јер никада није изневјерио оцекивања.Сигурно це од Електрокрајине направити успјесно предузеце,правог гиганта.П.С.Наравно,када би се зајеб...ли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он "пљувач"

16.04.2019 06:05

Је економиста, до јучер највећи критичар власти, гузоња са куповним дипломама, боље рећи докторатима, прихватио да му шеф буде куповни пандур Перица. Даље, поред ове, убире и велику посланичку плату, без трунке савијести, на шта је годинама прозивао, народ лицемјерно лагао и балио. Он је највећи шљам и разочарење у политици задњих деценија, гори и од најгорих које је пљувао, срам га било за сва времена. Фуууујјјјј

Name

ББ

14.04.2019 14:01

Само остро и на прву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиетрен

14.04.2019 14:04

Чист доказ колико смо пропали! Бивши Предсједник Републике Српске, данашњи директорчић! Брука! О КУКАВНО СРПСТВО УГАШЕНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

добар критичар и економиста

14.04.2019 14:31

Госн.Чавић је искључиво добр привредник.То му стварно не можемо оспорити још од творнице Дувана и даље.Најуспјешније приватизације су ипак биле у његово вријеме.Фарамаланд госн.Васиљевића.Па бањалучка пивара .Истина Васиљевић са неком агенциом из Лондона је покушао приватизовати пивару у вријеме прве власти Додика,али му је програм био лош.Онда је госн Чавић у вријеме његовог мандата препознао ј фонд из Лондона и све одрадио успјешно,Било би ту још приватизација али су се онда одиграле оне смјене ,кад је он предао власт госн.Додику.

Name

Д

14.04.2019 14:14

Сви радници који су примљени у назад пет година у администрацији а вишак су отказ им треба дати без размишљања то уништи буџет

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЛЕКТРОХЕРЦЕГОВИНА

14.04.2019 14:34

Сад би неко требао закључити да је неко други а не снсд у систем ЕРС-а натрпао кадар са купљеним дипломама од ХЕТ-а до Електрокрајине! О вредновању стручног кадра по систему о којем говори Чавић не да нема ријечи већ је рађено управо супротно, радници електроструке су задњи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.04.2019 15:50

Ви из Електро Херцеговине имате "најбољег" директора који је промијенио пет странака, а када је требао постати ваш идиректор преко ноћи је примљен у СП РС, а прије тога је сахранио Ивањицу и дигао паре. "Морална и људска громада", Чавић ће продати Електрокрајину и Електропривреду РС исто као што је продао Извјештај о догађајима у и око Сребренице и Војску Републике Српске, када је био предсједник СДС и Предсједник Републике Српске.

Name

Рј Требиње

14.04.2019 18:37

Да нам није цовјека од струке све би пукло у Електрохерцеговини

Name

Ре РЈ Требиње

14.04.2019 19:35

Како си заљубљен сам у себе и своју директорску фотељу.

Name

Миле

14.04.2019 14:44

Поцео Чавиц доводити из своје фирме ФАРМЛАНДА у електро Крајину вец је пресао мозак операције и садасњи директор Фармаланда Младенко па упитајте неког радника из Фармаланда о каквом струцњаку се ради.Цавиц у пензију НДП нестанак Фармаланд у стецају а зиви били пацете видјети стаце остати од Електро Крајине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фармланд

14.04.2019 20:04

Топаловиц је заврсио само основну сколу,покрао фармланд,има 2 стана код Венеција моста,заједно са кумом Сандаром и братом од тетке Дјукицем...ти лакрдијаси се постављају да извлаце паре из фирми и преузимају неку будуцу одговорност на себе...

Name

јааа

14.04.2019 14:53

Ти си показао колико се питаш ту кад си успио да смјениш Топића... Испадаш смијешан, губиш и то мало дигнитета којег си имао. Ти генерални а не можеш смијенити нижерангираног од себе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пзд

14.04.2019 15:43

Треба средити предузе¢е пред продају само то је још остало

Name

Рејааа

14.04.2019 16:43

Јел зато ГО СНСД у Дубици подносио оставку?

Name

Преливода

14.04.2019 14:59

Чавић лос лик преливода глуми струцњака видјецете све це бити исто ко И прије па знамо се друже Драгане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринута хигијеничарка

14.04.2019 15:13

И њега ће Бурле одбацити ко прљаву крпу, само док почисти смеће... Бурле никада не прља руке, папци раде за њега...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.04.2019 15:39

Цавицу када це смјена у Ад Граду јер је та фирма припала НДП.

Name

Пилот

14.04.2019 15:18

Градишка наплата и продаја, све дипломирани инжењери, одеш да ријешиш проблем онај вујчић каже непримам никога, па за шта примаш плату онда, мисли да му неко мора давати плату,за нерад, Е немора!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

14.04.2019 15:31

Види овог прелетаца и лазљивца, ко тебе висе слуса квочко једна, само знас да кокодацес и паре у дјеп да трпас. Има ли ико висе у том НДП осим тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим,дакле Постојим

14.04.2019 15:41

Чава, папак, продана душа, Милин мали од палубе-реци Чава колика ти је цијена, испушена муштикло, покриј се по ушима и ћути,боље би ти било, али ти си ћорав, када је функција и лова у питању!!! @!@@

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

14.04.2019 16:30

Довели га да отпусти оне који су купили радно мјесто. Хаха. Дали новац да се запосле а сад ће Чава да растера па ће они опет узети новац да запосле

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.04.2019 17:07

Да.Ред је да врати оне што су због његове и Милине игранке је***и.Доста су пељешили ови из струјног кола снсд.

Name

Струја

14.04.2019 16:42

А ста цемо са купљеним дипломама из сироког бријега кад це оне доци на ред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник електрокрајине

14.04.2019 17:08

Нећеш ти никоме дати отказ ја сам платио посао 10 000 км можеш ако ми вратиш паре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2019 21:18

Нека ти врати онај ко ти је узео.

Name

Гога

14.04.2019 17:42

Само да знате да свако треце домацинство у БЛ краде струју није ми јасно да немају слузбе које то провјеравају а углавном краду они који имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2019 21:19

Ал га лупи. Хахаха

Name

Трт

14.04.2019 17:47

Ово чудо и предсједник РС-а било....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој Цава

14.04.2019 17:52

Ту је таква концентрација незналица сà купљеним дипломама да ти ниста нецес направити. Није њих Бурле ту довео да раде, него зна се зашто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топола

14.04.2019 20:05

Поцео је са Топаловицем из фармаленда с којим је покрао фарму,сад постављени на виси ниво да пљацкају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лауш

14.04.2019 22:17

Еј хавери немојте све на овог издајника. Дио кривице је и на вјечитом човјеку из сјенке Глиги. Глигич је одрадио много посла у приблизавању Чавића и Додика. А њега нико не помиње. Питајте др Јандрића он све зна. А тек Ћошко. Па чујте му само надимак. Ћошкари и жица за Чаву и плијен касније дјеле. Ћошкасти трља руке и прави планове. Мало их је неостварених али има намјеру појачати стек. То је биво бивсег предједника РС да се друżи и кормилари са разним Ћошкама, Глигама итд. Није ни чудо сто му је Крсто Јандриц окренуо ледја и одрзао моралну лекцију. Збогом Чавицу доста си варао

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастарбеитер

15.04.2019 08:35

Како је могуце да нови Дир, установи толико гресака многе смјени и послије буде избацен ида нити је ста радио а о успјеху нико и непита! Мора да је та Фирма заразена некм болесцу која је не излецива (незнам како се зове),

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

15.04.2019 16:49

Чавић запошљава нове кадрове СНСД_а. Не отпушта он никога. Само стижу стручни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прасина

15.04.2019 18:38

Овај баца прасину у оци градјанима. Прица која је питка за народ. и она и јесте намијењана народу. У пракси је онако како му ТАТА (додиг) казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈУРО

16.04.2019 08:52

НИСТА ОН РИЈЕСИТИ НЕЦЕ, САМО ЗАПОСЉАВА КОЈЕКАВЕ БАРАБЕ КОЈЕ ЦЕ ДА ГЛОДЈУ ФИРМУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пискавица

16.04.2019 21:17

То цава мајсторе,уведи реда,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЈУРО

17.04.2019 11:08

ЈУЦЕ МУ ЈЕ ПОЦЕО РАДИТИ НАЈБОЉИ ДРУГ, ЗАПОСЛИО ГА ХАХХАХХХАХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

17.04.2019 11:29

Нема прице,судити за нацииналну издају због извјестаја за Сребреницул,који је назалост био основа за сву сатанизацију и пресуде касније,потписао да га не дирају као и сада сто је издао свој народ,гласаце. Потписо извјестај а то су у ствари оптузнице,е нека сада види доказе судске, па це се вудјети да није 8000 зртава него мање ид три хиљаде итд,бруко од цовјека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецко

20.04.2019 21:17

све оне ливе скупстине ста је говорио о власти то сада вази и за њега имао сам о њему друго мисљење али цовјек се сваки дану несто разоцара

ОДГОВОРИТЕ