ИТА: "Сан Сиро" је и даље уклет за Лацио!

Милан је у суботу увече забиљежио нову првенствену побједу над римским тимом на "Сан Сиру" (1:0), гдје су "лацијали" посљедњи пут славили прије три деценије. Туча на крају утакмице! Много муке, још више радости! Милан је поново четврти! Росонери пробили лед након серије од четири утакмице без победе у Серији А - 1:0.

Фудбал 14.04.2019 | 11:30
ИТА: "Сан Сиро" је и даље уклет за Лацио!
Било је тешко, много тешко, навијачи Милана су вероватно били спремни да још једном отпишу сезону, али онда експлозија емиција! Росонери су савладали Лацио у једном од дербија 32. кола Серије А и поново приграбили драгоцену четврту позицију на табели, која гарантује повратак међу одабране тимове у Лиги шампиона - 1:0 (0:0).

Римљани су у огромној мери успели да затворе путе ка свом голу, али ипак не у потпуности. Рампа испред гола Стракоше пала је 79. минуту, када је Франк Кеси хладнокрвно погодио са беле тачке, након што је Дурмиси потпуно беспотребно у шеснаестерцу срушио Мусакија.

Далеко од тога да екипа Ђенара Гатуза није заслужила освајање сва три бода. Милан је силно желео бодове, али је био превише брзоплет. Прилике су редом пропуштали Сусо, Пјонтек и Чалханоглу, док је са друге стране само Имобиле у пар наврата претио домаћину.

Росонери су имали великих проблема на почетку другог полувремена, никако нису успевали у довољној мери да притисну госте, па је Гатусо увођењем Лаксалта успео да подигне енергетски ниво у свом саставу. Отварање фуриозних налета у финишу најавио је Пјонтек, који је у 71. минуту био у одличној шанси, али ово једноставно није било његово вече.

Атмосфера на Сан Сиру прокувала је у 76. минуту када је Ђанлука Роки прво досудио једанаестарац за домаћина након играња руком Франческа Аћербија, али га је потом поништио после прегледавања снимка. Ипак, само два минута касније рука контроверзног арбитра је поново била усмерена ка белој тачки. Кеси је као и много пута до сада преузео одговорност и погодио!

Росонери су до краја меча могли и потпуно да дотуку Римљане, а пре свих Сусо, који је фантастично тукао у првом минуту надокнаде, али је Томас Стракоша маестрално интервенисао. У 94. минуту је Миланова публика могла да доживи прави хладан туш, пошто је Родригез оборио Милинковић Савића у шеснаестерцу, али је претходно ипак дотакао лопту, па елемената за најстрожу казну ипак није било.

Милан је успео да пробије лед након четири везана меча без победе, али ће ово славље морати да претвори у победнички низ, како би успео да сачува стечну позицију на табели. Следећи изазов ће бити меч са Пармом на Енио Тардинију.

Лацио је без побједе на "Сан Сиру" у Серији А још од аутогола Паола Малдинија у септембру 1989. године, након којег је услиједило 11 ремија и 17 пораза римског тима.

Римљани су 18. неуспјех у Милану доживјели ове суботње вечери и омогућили домаћину повратак на четврту позицију на табели, коју је на кратко држала Рома, такође суботњим "минималцем" против Удинезеа.

МИЛАН - ЛАЦИО 1:0 (0:0)

Ове сезоне су се Лацио и Милан срели и у полуфиналу Копа Италије, први двобој у Риму окончан је без голова (0:0), а реванш је заказан у Милану 24. априла, када ће и пасти одлука о финалисти.

А вечерас је одлука пала послије једанаестерца, који је скривио резервиста Лација Риза Дурмиси, а са "бијеле" тачке погодио Франк Кеси за 15. побједу Милана ове сезоне и прекид "црне серије" у посљедње четири утакмице у којој је освојен само један бод.

"Росонери" су у првом дијелу вечерашњег меча имали теренску иницијативу и неколико добрих прилика пред голом Лација, али су Римљани, тза које је цијелу утакмицу одиграо репрезентативац Србије Сергеј Милинковић Савић, ипак пропустили боље шансе пред Пепеом Реином.

Посебно капитен небеско-плавих Ћиро Имобиле, који је на почетку и на крају првог полувремена промашио двије стопостотне шансе. Први пут је фантастично реаговао шпански голман, да би у 44. минуту практично савладао Реину, али се испријечила статива.

Екипа Ђенара Гатуза такође је креирала двије-три полушансе, првенствено Сусо, Хакан Чалханоглу и Кшиштоф Пјонтек, међутим, њихови шутеви из изгледних ситуација нису били прецизни или је одбранио Томас Стракоша.

Капитен Лација и интернационалац из Босне и Херцеговине Сенад Лулић замијењен је у 73. минуту Ризом Дурмисијем.
И у наставку је Реина био на висини задатка послије прилике Ромула у 65. минуту, да би пет минута касније Стракоша добром интервенцијом узвратио шпанском колеги одбранивши искоса са лијеве стране ударац Пјонтеку.

Везиста Милана Чалханоглу је потом у 76. минуту погодио лоптом у руку Франческа Аћербија, а арбитар Ђанлука Роки је показао на "бијелу тачку", али је промијенио одлуку након што је погледао видео снимак (ВАР).

Међутим, само минут касније, невиђену глупост направио је резервиста Лација Дурмиси, који је бруталним стартом скривио нови једанаестерац, али овог пута Римљанима није помагао ВАР.

Сигуран реализатор са "креча" био је Франк Кеси, пославшио Стракошу у десну, а лопту у лијеву страну - 1:0.

Послије пенала, жестоко је протестовао тренер Лација Симоне Инзаги и зарадио директан црвени картон, а до краја дербија Милан је упркос вођству био доста опаснији.

Све дилеме је у судијској надокнади могао да разријеши Сусо ударцем са ивице казненог простора, али је одлично интервенисао Стракоша.

Ипак уписао је важну побједу на путу ка пласману у Лигу шампиона, а истовремено удаљио Лацио од Европе. Након посљедњег судијског звиждука, услиједила је и жестока туча великог броја играча оба тима на терену.

СЕРИЈА А - 32. КОЛО:

СПАЛ - Јувентус 2:1 (0:1)
/Бонифаци 49, Флокари 74 - Кен 30/

Рома - Удинезе 1:0 (0:0)
/Џеко 68/

Милан - Лацио 1:0 (0:0)
/Кеси 79 пен/

у недјељу

Торино - Каљари 12.30
Фиорентина - Болоња 15.00
Сампдорија - Ђенова
Сасуоло - Парма
Кјево - Наполи 18.00
Фрозиноне - Интер 20.30

у понедјељак

Аталанта - Емполи 20.30

ТАБЕЛА: Јувентус 84, Наполи (-1) 64, Интер (-1) 57, Милан 55, Рома 54, Аталанта (-1) 52, Торино (-1) 49, Лацио (-1) 49, Сампдорија (-1) 45, Фиорентина (-1) 39, Сасуоло (-1) 36, Каљари (-1) 36, СПАЛ 35, Парма (-1) 34, Ђенова (-1) 34, Удинезе (-1) 32, Болоња (-1) 30, Емполи (-1) 28, Фрозиноне (-1) 23, Кјево (-1) 11*.

*Напомена: Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар