Прва лига РС: Пораз Слоге, Борац на плус 9!

Кајкут погодио за "плус девет" Борца! Поготком Саше Кајкута из 35. минута, црвено-плави савладали Козару у Бањалуци у посљедњем 22. колу Прве лиге Републике Српске пред старт плеј-офа. Другопласирана Слога изгубила у Приједору (2:1) и заостаје за Борцем девет бодова.

Фудбал 14.04.2019 | 08:15
Прва лига РС: Пораз Слоге, Борац на плус 9!
На посљедњем мечу пред почетак плеј-офа, лидер на табели је забиљежио 17. овосезонску побједу.

БОРАЦ - КОЗАРА 1:0 (1:0)

Послије уводних 15-ак минута у којима је Борац имао теренску иницијативу, услиједило је неколико солидних шанси пред голом тима из Градишке, али нису показали прецизност Демир Јакуповић, Делимир Бајић и Алмедин Зиљкић.

Кад би фудбалери домаћина успјели да погоде оквир гола, онда је добро интервенисао голман Козаре Срђан Модић, али ни он није ништа могао у 35. минуту.

Тада је послије слободног ударца, који је на другу стативу упутио Никола Мојовић, Немања Јаничић вратио је лопту главом у петерац, гдје се нашао Саша Кајкут и убацио је у мрежу - 1:0.

У наставку је домаћин поново имао надмоћ, стварао прилике, али није успио да погоди мрежу гостију из Градишке.

Најближи томе био је у 86. минуту када је послије убацивања Зиљкића, Аничић погодио стативу.

Имао је и тим Игора Јанковића нешто раније добру шансу преко Невена Бунића, који је успио да превари голмана Кенана Тополовића, али је статива спасила Борац.

Изабраницима Дарка Војводића на руку је дошао и резултат из Приједора, гдје је домаћи Рудар савладао Слогу из Горњег Црњелова резултатом 2:1 (1:0).

Домаћин је повео голом Огњена Давидовића, а да бодови остану на приједорском Градском стадиону, постарао се Немања Пекија. До краја су гости успјели преко Јоце Стокића само да ублаже пораз, па је разлика у корист Борца повећана на огромних девет бодова.

Пред плеј-оф.

Жријеб Лиге за шампиона и Лиге за опстанак је у уторак у 12 часова у просторијама Фудбалског савеза Републике Српске у Бањалуци.

БОРАЦ: Топаловић, Бајић, Јакуповић, Кајкут, Даниловић, Ћосић, Дујаковић, Буразор, Мојовић, Јаничић, Зиљкић. Тренер: Дарко Војводић.

КОЗАРА: Модић, Петровић, Распудић, Максимовић, Лолић, Кукић, Глишић, Гаврић, Новаковић, Кондић, Мукавица. Тренер: Игор Јанковић

ПРВА ЛИГА РС - 22. КОЛО: 

Борац - Козара 1:0 (1:0)
Алфа Модрича - Слобода МГ 2:1 (0:1)
Подриње - Дрина 4:2 (2:2)
Рудар - Слога 2:1 (1:0)
Текстилац - Сутјеска 0:0
Жељезничар - Славија 4:0 (1:0)

ТАБЕЛА: Борац 55, Слога ГЦ 46, Рудар 39, Жељезничар 33, Козара 29, Подриње 29, Славија 24, Текстилац 25, Модрича 24, Дрина 22, Сутјеска 20, Слобода МГ 17.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар