БЛ: РБ Лајпциг "жури" у Лигу шампиона!

Велика борба за мјеста која воде у најјаче европско клупско такмичење води се у Бундеслиги. РБ Лајпциг учврстио трећу позицију, четвртој се надају Ајнтрахт и Борусија из Менхенгладбаха.  Вељковић не испушта курс ка Европи! Лајпциг рутински, Хаверц голом украсио “стотку”! Сви конкуренти за Европу славили су овог поподнева у Бундеслиги. . .

Фудбал 13.04.2019 | 18:10
БЛ: РБ Лајпциг "жури" у Лигу шампиона!
Лајпциг је против Волфзбурга забележио рутинских 2:0 головима Кампла и Вернера у првом полувремену и продужио фантастичну пролећну серију на 13 мечева без пораза. Сјајно игра тим Ралфа Рангника, не мучи се већ рутински побеђује ривале и са великим самопоуздањем ће следеће недеље у Менхенгладбаху јурити тријумф за вероватно и математичку оверу Лиге шампиона.

Али и Борусија из Менхенгладбаха ће имати мотива, пошто је поправила самопоуздање овог поподнева. Теже него што се очекивало Колтови су савладали последњепласирани Хановер са 1:0 и гурнули га још ближе Цвајти. Погодак одлуке дао је Бразилац Рафаел почетком другог полувремена и то након што је после само 15 минута заменио повређеног капитена Ларса Штиндла.

И Бајер из Леверкузена је прекинуо серију од три везана пораза, а тријумфом у Штутгарту од 1:0 вратио се у борбу за Лигу Европе. Јунак је 19-годишњи Каи Хаверц, суперталентовани репрезентативац Немачке који је у 100. мечу у Бундеслиги донео свом тиму важан тријумф. Швабе и даље остају на 16. месту (бараж за опстанак), а без победе су већ пет утакмица.

На крају се значајној победи радовао и Милош Вељковић са Вердером. Србин се вратио међу стартере, а Зелени су после седам и по година пообедили Фрајбург са 2:1 головима Класена и Гебре Селасија и овим тријумфом задржали шесто место које води у Лигу Европе.

Рутински, без много проблема, РБ Лајпциг славио је у дуелу са Волфсбургом 2:0 (2:0), те се учврстио на трећој позицији Бундеслиге.

Кевин Кампл, након прелијепог ударца са двадесетак метара, смјестио је лопту у "малу мрежицу" за вођство домаћина у 16. минуту, да би Тимо Вернер главом повисио на 2:0 на истеку пола сата игре.

Била су то једина два поготка у првих 45 минута на четири утакмице 29. кола Бундеслиге које су игране данас од 15.30.

У наставку, на "Ред Бул Арени" мреже се нису тресле, али јесу на преостала три стадиона.

Два гола у мрежи гостију виђена су и у Бремену, гдје је Вердер поразио Фрајбург. 

Домаћи су прорадили у другом полувремену, када су погоцима Дејвија Класена и Теодора Гебре Селасија дошли до три бода, да би неуспјех успио само да ублажи Ђанлука Валдшмит у судијској надокнади.

Славила је и Борусија из Менхенгладбаха, и то минимално у гостима против "фењераша" Хановера, чиме је продужила наду да може до толико жељене четврте позиције, а домаћину уручила визу за пут у "Цвајту".

Тамо би могао да заврши и Штутгарт, који је још једном разочарао своје навијаче изгубивши од Бајер Леверкузена. Побједоносни гол за "апотекаре" постигао је Каи Хаверц са "бијеле тачке".

Млади Нијемац, са 19 година и 306 дана, постао је други најмлађи играч у историји Бундеслиге са 20 голова на свом конту, послије легенде Борусије из Менхенгладбаха Хорста Кепела.

У недјељу ће и трећи клуб који се бори за мјесто у европској "елити" покушати да слави. Ајнтрахт ће у Франкфурту угостити Аугзбург, на затварању 29. рунде Бундеслиге.

БУНДЕСЛИГА - 29. КОЛО:

Хановер - Борусија Менхенгладбах 0:1 (0:0)
/Рафаел 53/

РБ Лајпциг - Волфсбург 2:0 (2:0)
/Кампл 16, Вернер 28/

Штутгарт - Бајер Леверкузен 0:1 (0:0)
/Хаверц 63 пен/

Вердер - Фрајбург 2:1 (0:0)
/Класен 77, Гебре Селасије 85 - Валдшмит 90+3/

Борусија Дортмунд - Мајнц (18.30)

Одиграно у петак:

Нирнберг - Шалке 1:1 (0:0)
/Кубо 83 - Настасић 85/

У недјељу:

Хофенхајм - Херта (13.30)
Фортуна - Бајерн Минхен (15.30)
Ајнтрахт - Аугзбург (18.00)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен (-1) 64, Борусија Дортмунд (-1) 63, РБ Лајпциг 58, Ајнтрахт (-1) 52, Борусија Менхенгладбах 51, Вердер 46, Бајер Леверкузен 45, Волфсбург 45, Хофенхајм (-1) 44, Фортуна (-1) 37, Херта (-1) 35, Мајнц (-1) 33, Фрајбург 32, Шалке 27, Аугзбург (-1) 25, Штутгарт 21, Нирнберг 18, Хановер 14.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар