Ћовић оптимиста: Договор у сриједу

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да ће се у сриједу, 17. априла, састати у Сарајеву са предсједницима СНСД-а Милорадом Додиком и СДА Бакиром Изетбеговићем, а да ће затим услиједити састанак делегација три странке на којем би требало да буде постигнут коначан договор о формирању Савјета министара.

Босна и Херцеговина 13.04.2019 | 11:10
Ћовић оптимиста: Договор у сриједу
"Вјерујем да ћемо на тај дан коначно завршити све што је неопходно да би Савјет министара могао профункционисати, што значи да би иза те сриједе ушли у процедуре", рекао је Човић за "Глас Српске".

Човић је навео да ће ХДЗ инсистирати на финансијама, иностраним пословима и безбједности.

Он је истакао да у овом тренутку не види шансу за некакав договор о иницијативи СДА да Савјет министара треба да буде проширен са новим министарствима.

Он је истакао да у овом тренутку не види шансу за некакав договор о иницијативи СДА да Савјет министара треба да буде проширен са новим министарствима.

Када је ријеч о наводној афери "Селефије" и шта стоји иза тога, Човић је рекао да такве афере не би било да су институције БиХ коректно реаговале, у складу са Уставом и законима.

"Да те афере стварно има, не би данас о њој сви ћутали. Када смо ставили до знања да се на то мора институционално одговорити, онда су се сви, који су спекулисали са кафанским и медијским информацијама или наводима, лагано повукли", објаснио је Човић.

Говорећи о мигрантској кризи, Човић је рекао БиХ није спремно дочекала талас миграната, те да се без добре сарадње са сусједима не може направити добар посао.

"Данас нико поуздано не зна рећи колико је људи у БиХ дошло из свијета, јер уопште немамо контролу над њима. То довољно говори о неозбиљности овог простора и ту ћемо се морати много озбиљније него до сада ангажовати", сматра Човић.

Однос БиХ са сусједним земљама, лидер ХДЗ-а БиХ оцијенио је добрим, стабилним, пријатељским, те истакао како је сарадња са Србијом дуже вријеме у напректу и да му се чини да постоји добра воља да отворени проблеми буду ријешени у скоријем времену.

(Срна)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Мишо

13.04.2019 09:14

Вјечити лопов, кретен, наци и оптимиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.04.2019 09:29

Стварно сми луди као , па овај и сви остали нам причају увјек исту причу и увјек су на власти и богатесе.

Name

Реално

13.04.2019 09:34

Које фотеље ти мафијо тразис уБиХ кад не постујес ниста ти си заслузио да одговарас за свој криминал и то це се десити једног дана Комсиц је краљ.

Name

Пајо

13.04.2019 10:22

три гада од људи владају пљацкају овај народ стање све горе и горе три лопова не говоре о народу вец какоце ко веци харац покупити

Name

Ре

13.04.2019 17:59

Финанције, Иностране послове, Безбједност. Хмм. Са 12% Хрвата мени то изгледа да сте угрожени хахахахаха

Name

Како год

13.04.2019 09:30

Нека направе пакт или коалицију било ко само да са политичке сцене оду у затвор Изетбеговић , Човић и Додик , док су ова тројица на власти нема државе , нису ми јасни ови млади људи који све виде а ништа не предузимају већ ко слијепци ходају за овим људима који више од 20 година пљачкају и трују овај народ мржњом а они се богате и смију се народу у лице , смијешно и жалосно.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.04.2019 09:31

Финансије инострани послови и безбедност за ХДЗ осалима осаје цивилна застита и ватрогасно друство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарац

13.04.2019 12:36

Да смо нормална држава функције би се додјељивале најспособнијима, без обзира на националну или страначку припадност. Нека покушају да будемо барем полу-нормални па ротирају те функције а не да ХДЗ већ годинама држи министарство финансија.

Name

Питање

13.04.2019 09:41

То је већ договорено

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.04.2019 09:53

Шта има поштен пропали гладни народ са криминалцима на власти БиХ и кад се договорите да даље поново дрмате и хандрите све што желите без одговорности у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

13.04.2019 10:47

те политичаре је неко поставио на те позиције да раде за тог неког, јер наше политичаре ми годинама гледамо слушамо и добро познајемо па знамо да нису генијалци, нису паметни, нису добри људи, нису морални, нису вриједни... безвезњаци тотални, чисто камо само дан да их негледамо више очима, да не постоје више за нас.. јер све су рекли што су имали и досадили су баш, одвратни ликови...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

13.04.2019 14:49

Кад се сабере колико Хрвата зиви на дрзавним јаслама па на федералним, кантоналним, зупаниским јос уз то полиција па војска демобилисани борци разним странкама, удрузењима, спорту разним фирмама итд... Са тим процентима колико их има у БиХ цини ми се да су све осим угрозени.. Јос као несто зановјетају

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

13.04.2019 18:35

Јеси ли оптимиста како остатак бих опустосити заједно са бакиром додиком бисом лукацом и осталом елитом е фукорао једна нану вам нанину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопов

13.04.2019 21:50

ПОДМУКЛИ ЛОПОВ

ОДГОВОРИТЕ