"Молила сам Бога само да није она"

У саобраћајној несрећи која се десила јуче у близни Сарајева, погинуле су четири раднице Основне школе Ковачићи, потврдила је директорица школе Нађа Пејак за порталРадиосарајево. ба.  Погинуле су Мерима Балкић, Лејла Садиковић, Алмина Ћоровић и Мина Кадрић.

 

Босна и Херцеговина 13.04.2019 | 09:36
"Молила сам Бога само да није она"
Пријатељи и познаници радница ове школе су у шоку.

На друштвеним мрежама многи од њих су се огласили, још не могу да вјерују да их више нема.

“Прије доста година, упознала сам Мериму. Студентски дом Неџарићи. Она и њена цимерка Селма су биле тад два најнасмијанија и најпозитивнија лика у дому. Ту је био и Фарук, Селмин момак, читаоница и дружење испред ње. А њих двије нераздвојне, од вртића. Крајишке. Прво је отишла Селма, након тешке болести. Сваке године у исто вријеме у дневним новинама сјећали су је се Фарук и Мерима. Данас је отишла и Мерима. Молила сам Бога, када сам чула вијест да су питању упосленице ОШ Ковачићи, само да није она. Не знам кад сам заплакала за неким, за њом плачем цијели дан”, написала је Меримина пријатељица, коју је пренио Предсједник синдиката основног образовања Саудин Сивро.

(Рдиосарајево) 

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Радован

13.04.2019 08:00

Искрено сауцесце поридицама и пријатељима настрадалих.... Нека им је лака црна земља! Туга голема....страсно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранка

13.04.2019 08:31

Искрено саучешће породицама настрадалих ,престрасно туга до неба !

Name

Зивка

13.04.2019 08:47

Бозе драги туга.Кад ово видимна памети ми мој отац који гази десету деценију кад ми каземо морам да идем а он би увјек куцете нwмојте ако неморате.Нисам ту његову реценицу разумјела докнисам добила дјецу.Од тад кад год негдје треба да идем па ина сахрану ја се сјетим те његове реценице да ли морам да се несто недајбозе недеси па да ми дјеца остану сама.Размисљам о овим дивним зенама ратумијем кренулена писледњи испрацај колегиници вријwме било рузно киса путеви лоси и да тако заврсе.Зао ми њих зао ми њихове дјеце која јеимала њиховухнајблизих.Нека им драги бог алах подари смирај на ономсвијету а њиховим драгима милима снагу да ово презиве.

Name

Ре

13.04.2019 18:24

Искрено саучешће фамилијама настрадалих и ненадокнадив губитак за друштво уопште.

Name

Зеки

13.04.2019 19:02

Велика туга, биле на сахрани на Палама преминулиј колегици и у повратку тако да заврсе. Страсно. Нека им је лака црна земља. Давне 1986-е на истом мјесту погинула је цитава породица из Вогосце , уцитељица Милијана, син Младен и други син, а возио је покојни Лазар брат од Милијаниног брата. Била је моја уцитељица и дивна зена, Вогосцани да се мало сјетите те дивне уцитељице и породице, сахрањени су на гробљу Баре, цесто посјетим њихове гробове. Била је то највеца трагедија у Сарајеву која се није памтила, узрок је био претицање, а посли су на сахрану у Мокро. За ову дионицу је крива дрзавна власт БиХ јер нема банкина и застите. Овог це бити јос док се неко паметан не надје и уради несто квалитетно да нам људи не гину.

Name

Y

13.04.2019 08:39

Сауцесце породици и пријатељима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасмина Хаџић

13.04.2019 19:20

Познавала сам Мериму дивна особа Нажалост изгубисмо је ,а и њене колегице.Породицама. и школи "Ковацици " искрено сауцесце.

Name

Мирјана

13.04.2019 08:48

Сауцесце породицама.Страсна трагедија!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

13.04.2019 09:46

У једној нормалној дрзави неко би морао одговарати за ово по нормалном закону. Нигдје ограде на путу, провалије на све стране... Сауцесце породици И пријатељима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боже Има Ли Те

13.04.2019 10:21

Али ова дрзава је ненормална,тако да нико неће одговарати.

Name

Дх

13.04.2019 13:15

Јао.ја.залости.пресвети.бозе..сауцесце.породицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.Н.

13.04.2019 13:54

Зна се ко је крив зашто није било заштитне ограде.99,9 % су шансе да би сада биле живе.И не само оне на жалост кад су настрадале.И са друге стране тунела недалеко је исто човјек из Македоније настрадао на сличан начин,прије двије године.Криви су предузеће Романијапутеви као надлежно предузеће за одржавање тих дионица пута.И Путеви Српске као ресорно предузеће.Шта мене као грађанина боли брига зашто то они нису обезбједили те дионице.А директор Романијапутева Пандуревић и Нешић директор Путева Српске,зашто се нису огласили и јавно извинули и дали оставку.А доказаће се да има и кривичне одговорности.Ко сада да наднокади животе који немају цијену и који се не могу надокнадити никако за било кога.Хајде сад директори моји неписмени и јадни јавите се ,али знам да нећете,јер мислите да сте Богом дати на мјеста које су вас поставили да имате за себе.Какав смо ми јад од друштва.Као што рекао Драган Шоћ,ако знао,знао ме јад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре нн

14.04.2019 17:36

СВАКА ТИ ЦАСТ НА КОМЕНТАРУ.ИСТОЦНИ ДИО ЈЕ ГРОБЉЕ РАДИ ЛОСИХ ПУТЕВА.МОРАС ДА ВОЗИС СЛАЛОМ ПО ПУТЕВИМА.НЕКА СЕ ГРАДИ БАЊАЛУКА А ИСТО ПЛАЦАМО ПОРЕЗЕ И РЕГИСТРАЦИЈЕ АУТОМОБИЛА.ЈОС СТАВЕ ПОЛИЦИЈУ КОЈА КАЗЊАВА НЕМИЛИЦЕ А НЕПОСТУЈУ ЗАКОН ДА МОРАЈУ БИТИ ОБИЉЕЗЕНИ.А ОНИ ИСКАЦУ ИЗА ГРМА КО ЗЕЦЕВИ ВИСЕ ПРЕПАДНУ НАРОД НЕГО СТО ЦЕ ГА КОНТРОЛИСАТИ.ДОЉЕ БАНДА НА ВЛАСТИ.ДОЦИЦЕ ДАН КАДА ЦЕ ОДГОВАРАТИ ОНИ ИЛИ ЊИХОВА ПОРОДИЦА ЈЕР СУ САУЦЕСНИЦИ У УНИСТЕЊУ СРПСКОГ РОДА И ОСТАЛИХ НАРОДА.БОГ ДА ИМ ДУСУ ПРОСТИ НЕКА ИМ БОГ ПОДАРИ НА ОНОМ СВИЈЕТУ НАЈ БОЉЕ КОЈЕ ОВДЈЕ НИСУ ИМАЛЕ.

Name

Гавран

14.04.2019 21:40

Тако је Н.Н. Обадвојица одговорни и породице треба да их тузе. Запамтите народе деведесет посто је криминалаца на функцијама Кавних предузеца.

Name

Нада Натаса Марјановиц Дјурициц

13.04.2019 15:18

И небо плаце ,туга преголема,сауцесце породицама и да им драги Бог да снаге да издрзе ову бол...

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

13.04.2019 19:36

Моје искрено саучешће породицама, мислим да је ова трагедија толико велика да би у уторак требао бити дан жалости и у Републици Српској. Знате, сама по себи је трагедија толика,да цијела БиХ треба да жали, али посебно ми из Републике Српске морамо показати пијетет, те су даме кренуле на сахрану своје пријатељице у Пале, то се не смије и не може заборавити. Наравно да очекујем представнике министарства образовања Српске, те делегацију просвјетних радника из Пала. Лично не знам гдје треба отићи на сахрану, надам се да ће бити испраћај са једног мјеста. Будем ли знао гдје, ја свакако долазим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија ре Рибар

14.04.2019 18:10

Свака цаст, е ово смо ми обицни градјани ове земље, тј.велики људи. Политицари су зло, ал зато смо сви изм.себе добри и пазимо се. Овако размисља 95% градјана цијеле БиХ. Да нема багре од оваквих политицара ми би били Америка за Америку.

Name

рибар -ре сарајлија

14.04.2019 19:21

И ја сам нека врста политичара, водим еколошку партију РС-зелене. Што кажу, свако зло за неко добро, има и она обратно. Тако и ова несрећна ситуација, бол четири породице и туга у сваком нормалном човјеку због ове трагедије треба да нас приближи, да покажемо да смо људи, оно што одавно не могу рећи за велики проценат обичног и залуђеног народа. Поздрав Никола Лазаревић

Name

ГАВРАН

14.04.2019 21:44

ПОЗИВАМ ГОСПОДИНА ДОДИКА ДА У УТОРАК ПРОГЛАСИ ДАН ЗАЛОСТИ И У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. ЗА СВАКОГ ПОСТЕНОГ СРБИНА ОВО ЈЕ ТУГА И БОЛ ПРЕВЕЛИКИ И СВИ ЦЕ МО ТО ЗАЛИТИ , ПА НЕКА СЕ И ОЗВАНИЦИ.

Name

Ре Сарајлија Рибар

15.04.2019 07:04

Добар је народ и један и други и треци.Обицан народ сједи заједно и у кафани и у куци ина посло на улици дјеле оно сто имају јер у својој бједи залости трагедији су исти.Да се ослободити 15'/, сљама и РС и Федерација и БиХ би птодисали.Овако нас убисе у своме смраду .Ово је трагедија грло ми се скупилосвака цаст Рибару на коменту.Породици искрено сауцесце рјеци немогу описати тугу.Због разлицити идиота која се богаре на својој бахатости нераду десавају нам се ствари које неби требале .Овај народ се увјек у муци удрузи али сти увјек требамо цекати да се деси трагедија па да онда реагујемо.Казес тузити да и послати их на дозивотну робију министре тајкуне инфраструктура .Асфалт се кида рукама застирни ограда нема нема ниста.

Name

Катарина

13.04.2019 20:33

Искрена сућут обитељима! Нека им Бог подари снаге да ово поднесу. И сама сам наставница у основној школи и бас ме јако погодило кад сам процитала вијест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занка

14.04.2019 11:30

Искрено сауцесце породицама,пријатељима и нека им је драги Бог на помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

14.04.2019 17:52

САУЦЕСЦЕ ПОРОДИЦИ, ПОЦИВАЈТЕ У МИРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

14.04.2019 18:37

Одговорни за несрећу неће одговарати нити ће поднети оставке зато што су неморални и одвратни да ме просто срамота. Нико се није обратио породицама и грађанима. Понижење незамисливо. Погинулим нека је лака црна земља, а породицама саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

16.04.2019 15:31

Страсно -која туга ,цетри зивота да се угасе .искрено сауцесце породицама

ОДГОВОРИТЕ