МК: Новак на старту са Кокинакисом или Колшрајбером!

У Монте Карлу је обављен жреб за трећи мастерс турнир сезоне.  Ђоковићу мина на старту, преко Тима до финала.  Српски ас у другом колу против џелата из Индијан Велса!

Тенис 12.04.2019 | 19:25
МК: Новак на старту са Кокинакисом или Колшрајбером!
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић враћа се на терен после пораза у трећем колу Мастерса у Мајамију, а ово ће му бити први турнир на шљаци.

На церемонији жреба, којој је присуствовао и одлазећи председник АТП Крис Кермод, Ђоковић је као први носилац на старту слободан, али у другом колу игра са бољим из меча Танасија Кокинакиса и Филипа Колшрајбера.

Од Колшрајбера је поражен недавно у другом колу на Мастерсу у Индијан Велсу (4:6, 4:6), и то после седам узастопних победа.

Искусни Немац је успео Новака да победи једном и на шљаци, било је то на Ролан Гаросу 2009. у шеснаестини финала.

Када је реч о Кокинакису, играли су само једном, на Ролан Гаросу 2015. када је Ђоковић славио у три сета, 6:4, 6:4, 6:4.

Жреб није миловао Новака Ђоковића за турнир у Монте Карлу. Најбољи тенисер света могао би већ на првом кораку да се судари са Филипом Колшрајбером, играчем који га је елиминисао са турнира у Индијан Велсу.

Новак је слободан у првом колу, а у другом ће играти против бољег из дуела Колшрајбер – Кокинакис.

У делу жреба где је српски ас су и Цонга, Монфис, Циципас...

Према пројектованом жребу, Ђоковић би требало у полуфиналу да се састане са Домиником Тимом.

У другом делу жреба су Рафаел Надал и Александар Зверев.

Душан Лајовић ће турнир почети против Кајла Едмунда, а ако прође даље чекаће га победник дуела Давид Гофан – квалификант.

Ласло Ђере ће у првом колу играти против Гвида Пеље, док би му ривал у другом колу био победник мечаМарин Чилић – квалификант.

Ђоковић, који је Монте Карло освајао два пута, 2013. и 2015. године, у трећој рунди може да се састане са неким од Француза, Гаелом Монфисом или Жоом Вилфредом Цонгом, а у четвртфиналу против Грка Стефаноса Циципаса или Руса Данила Медведева.

Наравно, уколико не буде неких изненађења. Када је реч о полуфиналу, ту би могао да се сусретне или са Домиником Тимом или Кареном Хачановим, а у финалу најтежи ривали могли би бити шампион Рафаел Надал или трећи тенисер света, Александер Зверев.

Рекло би се веома тежак жреб, али ни Рафаел Надал неће имати превише лак почетак.

У првом колу је слободан, али потом може да се састане са Робертом Бауутистом Агутом или Џоном Милманом, у трећем колу са Денисом Шаповаловим, Григором Димитровим или Станом Вавринком, а у четвртфиналу би могао да игра Марином Чилићем или са Италијаном Марком Чекинатом, који је прошле године у Паризу победио Новака Ђоковића.

Зверев у полуфиналу и Новак у финалу били би најтежи Рафини противници на путу до евентуалне одбране титуле.

Од осталих српских тенисера, на турниру је у главном жребу Душан Лајовић који се на старту састаје са Британцем Кајлом Едмундом.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар