Типсаревић: Рекао сам Нолету...

. . . да ће поново бити први, а он ми се смејао, сада знам да ће се и Мари вратити и освојити гренд слем! "Нисам сигуран да ће се вратити на прво место светске листе, али ће се вратити јачи него икада! У то сам стопостотно уверен", тврди српски ас.

Тенис 16.04.2019 | 13:30
Типсаревић: Рекао сам Нолету...
Нови оптимизам у животу и делу Јанка Типсаревића, персонализован у поруци коју шири "кееп диггинг" (настави да копаш), сигурно је заразан за оне које се налазе око њега. Од како је преживео буквално све и свашта претходних година, када му је и здравље било озбиљно уздрмао због серије повреда и операција, те му је чак из пете одстрањен бенингни тумор, промено је животни став скоро из фундамента.

"Није било више ничега што сам могао да урадим да бих мање осећао бол. Тело ми се предавало. Није толико тешко бити професионални играч, срећан си што можеш нечему да се посветиш, али када си лишен нечега што највише волиш, а ништа не можеш да промениш је заиста много тешко", посведиочио је Београђанин.

Да не прича у празно показују и све боље игре и пласман у четвртфинале АТП 250 турнира у Хјустону, где је збележио две победе без изгубљеног сета и то против респектабилних противника, Американца Тениса Сандгрена и Британца Камерона Норија. Свестан да крз сличну ситуацију пролази Енди Мари, који је током Аустралијан опена оперисао кукове, те из његовог кампа стижу умерено оптимистичке вести да би могао да се врати рекету.

"Добро знам из личне муке кроз шта Енди Мари пролази са породицом и свим проблемим. Гарантујем и поред свега да ће Мари освојити још један гренд слем! Нисам сигуран да ће се вратити на прво место светске листе, али ће се вратити јачи него икада! У то сам стопостотно уверен, јер те живот награђује ако нешто безусловно желиш. Енди је, по мом мишљењу поптуно опседнут тенисом, а то је невероватан дар. Ако он нешто жели и граби ка томе, нема шансе да до тога не дође!"

Типсаревић се осврнуо и на његову прогнозу након што је Новак Ђоковић доживео највећи пад у каријери, када му чак ни 14-струки освајач гренд слем титула није поверовао.

"После операције посетио сам Новака на тренингу и видео га како се креће и како одрађује ствари на терену. Рекао сам му да ће идуће године у то време поново бити први тенисер света, а он ми се смејао".

Типса је причао и о Новаковом проблему са западним медијима где га ћесто приказују као "лошег момка". Недавно је прошао тзв. "топлог зеца" због његове улоге као председника Савета играча у оставци председника АТП-а Криса Комоуда. Ако сте се питали одакле одједном лоши резултати и игре првог рекета света након освајања Аустралијан опена, Јанко нуди очигледан одговор:

"Такве ствари на њега јако утичу, а Ноле не жели да буде лош, већ добар момак. Погодило га је то, јер је он човек који воли да помаже. Нарочито му је било тешко после изјава Федерера и Надала. Разочаран је јер је покушао да уради добру ствар, а испао је лош".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар