Борци: Идемо у протест пред НС

Незадовољни борци Војске Републике Српске најавили су протест испред Народне скупштине Српске 16. априла, истог дана када је заказано и скупштинско засједање. Кажу да одатле неће отићи све док се не испуне њихови захтјеви у вези побољшања статуса борацке категорије становништва.

Република Српска 12.04.2019 | 14:56
Борци: Идемо у протест пред НС
Тим поводом чланови новооснованог Штаба незадовољни бораца Војске Републике Српске , који су и организатори протеста, су одржали прес конференцију у Бијељини.

Штаб незадовољих бораца формиран је прошлог мјесеца у Добоју, а у њему су представници Бањалуке, Лакташа, Бијељине и Братунца. Окупила их је, како кажу, иста мука - тежак положај демобилисаних бораца.

У потрази за испуњењем захтјева кажу да су приморани одржати протест испред парламента Српске у Бањалуци, истог дана када ће засједати и Народна скупштина Републике Српске.

Траже, између осталог, да се објави јединствени регистар бораца ВРС, да мјесечни додатак износи 10 марака за сваки мјесец учешћа у рату, те да трошкове сахране и гробног мјеста, након смрти борца, сноси држава.

“Тражимо и да се борцима обезбиједи бесплатно лијечење. Још један од захтјева је и да се  путем кредита демобилисаних бораца омогући рјешавање стамбеног питања”, појаснио је генерал Петар Млађеновић, командант “Штаба незадовољних бораца Републике Српске”.

“Ово радимо јер заиста борци немају друго рјешење. Ово нама није из бијеса да правимо, него је стање заиста тешко и хаотично за један значајан број демобилисаних бораца који немају стална мјесечна примања, нити ријешено стамбено питање и свакодневно се боре и са осталим проблемима који притишћу ову популацију”, рекао је Душан Стевановић, предсједник Удружења “Правда”.

Организатори протеста напомињу да ће окупљања бити мирна, морална и контролисана, те најављују да са протестима неће престати док се њихови захтјеви не испуне.



БН ТВ

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

МГ

12.04.2019 13:00

Ста хоцете имате пензију и мјесецни борацки додатак а ја као борац прве категорије имам 136 км годисње и сутим а отисао сам са 18 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

12.04.2019 13:34

Бар шути, људи се боре и за тебе, када будеш имао године, бићеш исти. Многи би се замијенили са тобом у годинама, без обзира на примање. Жив и здрав био...

Name

ре

12.04.2019 13:38

Шта ћемо ми криминалци на власти када смо научили на лагодан живот у РС,дали смо вам сав тај животни мизерлук који нас чуди да сте до сада ствараоци РС ћутали на нашу голу пљачку свих ових година у РС.

Name

ВРС

12.04.2019 13:40

САМО НА ТРГ КРАЈНЕ, СВА ОСТАЛА МЈЕСТА СУ ПОНИЗАВАЈУЦА,

Name

Ре мг

12.04.2019 14:01

Па сто сутис,дигни се покрени се!цутањем це ти узет и то!

Name

БРУКА!

12.04.2019 15:35

Никакви борци ви нисте. Гдје сте да подржите борца и војног инвалида Давора. Неће вас се окупити ни 20, то сте и заслужили.

Name

брцак

13.04.2019 08:05

И ја сам био цитав рат борац и отисао пре висе од 20 година и никад ни марке нисам добио.А по коме основу тразе посто никад није ни рецено да це бити плацено уцесце у рату.Нетреба им дати ниста или онда дрзава треба свима исто . исплатити за уцесце у рату Многи су добили куце,станове, примања а ста је са нама који смо отисли а никад нисмо наплатили 1 КМ од РС за уцесце у рату

Name

Деба

12.04.2019 13:06

Е сад це владајуца елита одмах кренути с прицом о урусавању РС-а, Сорос финансира протест, Бакир, СДА, итд.... а стварно стање сто се тице бораца је бас хаотицно! Они који су се борили с пускама и гинули 3 год су толико обесправљени и понизени да се то граници са здравим разумом! Све функције су преузели дезертери а 90 % бораца ради и зависи од ратних профитера, цаст изузетцима којих је врло мало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДЕБА,

12.04.2019 16:29

Тако треба! У сваком рату најбољи су гинули, преживјели се некако довукли кући, ратом распамећени ни до чега им није. Ратни профитери, дезертери, забушанти, симуланти и свакакав олош заузео позиције у држави, па кад су борци схватили да је рат стао, да се престало пуцати, за све им постало касно. Борци су стварали државе и у свакој постали терет држави коју су створили. Ништа није ново у Српској историји да најбољи борци, рањеници и високи официри просе по улицама. Зар ту судбину није доживио један од најбољих српских војсковођа Првог рата.

Name

Зид, нема даље.

12.04.2019 13:18

Добро су се сјетилу и окуражили, крајње је вријеме да показу отпор према свим неправдама, дезертерима и профитерима, ратним и поратним, који кроје тијесну капу, за презивјеле ствараоце РС-е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

12.04.2019 13:41

"Сваки дан ми (власт) кидамо по један комадиц старог реда и устројства, поцев од економије преко науке, литературе, умјетности, архитектуре и филма па све до политике и права. Они (народ) нас морају напасти, да би презивјели, а ми њих морамо унистити, да би испунили насу хисторијску мисију." Мицхаел Ледеен, "Тхе Wар агаинст тхе Террор Мастерс", 2002

Name

Перо

12.04.2019 13:23

Ово су стари људи који су најбоље године провели у рату. Срам било ову власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

12.04.2019 13:47

Шверцери не разумију борце.

Name

ре Перо

12.04.2019 13:55

Позивати институцију или појединца да би га за несто било срам у ситуацији кад је осјецај срама толико девалвиран је узалудан посао. Перо не сумњам у васе искрене намјере. Ето БОРС сво ово вријеме је по мени иако сам припадам тој структури једна добро организована и увјезбана велика група климоглаваца. Много пута је БОРС требао и морао да реагује, а није. Просле године на прву појаву по порталима имена Пејо Мариц морали су борци реаговати ултимативним тразењем објасњења у вези са тим до најситнијих детаља. Овако је препустено слободним процјенама и оцјенама. Даље БОРС у слуцају по којем Бања Лука постаје планетарно позната занемарује цињеницу да је Давор Драгицевиц и борац и РВИ високе категорије, а мораде свог сина 2 пута сахранити. Борци не урадисе ниста у вези са тим. Даље активисти групе правда за Давида се организују и цисте оно ругло од усца и цивилизацијски ознацавају мјесто на ком је изврсен први увидјај убијеног дјецака, а у том послу су уцествовала најмање 2 демобилисана борца ВРС, да би градске власти тај нецији труд уклониле ни мање ни висе него на 10 април дан кад је основана једна дрзава да је не спомињем, а та дрзава да је недао бог опстала Бања Лука би јој била главни град, а Загреб метропола. А моји саборци и на то се не огласавају или мисле како се то нас не тице. Хтједох реци да борци осим сто су створили РС имају и обавезу да је и бране од зла свакаквога и искусења пред којим би се многострадална РС не дао бог насла. Као неко ко је 4 године младости улозио у темеље РС подрзавам демократску борбу за борацка права, ал нисам сигуран да је народна скупстина мјесто гдје це се видјети резултат те борбе из простог разлога сто је у њој висе од 50 добро организованих климоглаваца цији је једини посао да прате како гласа сеф посланицког клуба. Бит це ми драго ако се којим слуцајем деси да нисам био у праву.

Name

Ре

12.04.2019 14:51

Шта ће они , Лукач само кад их погледа има да нагуле.

Name

брцак за реалисту

13.04.2019 08:40

А КО ЈЕ СВЕРЦЕР???Немој ми само реци сад Додик.Ок Додик је сверцовао цигаре али кад цемо сазнати имена сверцера који су продавали и хрватима и босњацима нафту,храну а и наорузање.Немој ми само реци да није било тога.Па Бихац је опстао од сверца са србима .Мој јаране Додик је мала маца над овим који су сверцовали нафту ,орузје и остало.А брат брату свуда су власт дрзали СДС овци и све је исло преко њих.Засто не испитају имовину појединаца али уназад од 91 па на овамо

Name

радио телеграфиста

12.04.2019 13:51

Моји постовани борци,толико су вам ти захтјеви скромни , да политицари мијесецно вису добију за рацун мобилног телефона,а да не прицамо о другим привилегијама које имају! А реце нема пара, а њхове плате су по пет ,сест хиљада мијесецно? Колико су они искрварили за стварање РС ? Тацно је да су се добро снасли,и да су добро јамили , и да имају стразњицу за фотељу ! Ста би било да смо ми у рату били ПАПЦИ и ПРЕЛЕТАЦИ дали би данас имали РС? Незаборавите сви они исти (политицари) . А упамтите од ових захтјева нема ниста !! Не знају они како је проливати крв за републику.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаг

12.04.2019 15:26

За ста сте ратовали, то сте и добили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

12.04.2019 15:39

Апсолутна и искрена подрска. Генерала Младјеновица за предсједника Борацке организације. Од ове постојеце структуре Борацке организације нисмо и нецемо добра видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опаааа

12.04.2019 16:47

Пробудили се бирцииии !!!! Сад тек па лопвска приватитација дезертери папци прелетаци заробљене институције од криминалаца исиндикат продати партијски и дрзава партијско коалициона лоповска опљацкали дрзаву са својим примањима незаслузеним и привилегијама урусили систем народ побјегао остало око 900 хилајада нај немоцнијих пензионера незапослених и робова запослених за корицу хљеба дусу им ваде !!!!и ви сад тек будите се !!!касно Марко на Косово стизе !!!сад умирите полако а сверцери профитери и дезертери узивају у пљацки стољеца !!!!! Оформите бар свој суд па казните васе колеге из рата за лоповлук који су направили после рата !!ако не због вас бар због дјеце будуцих покољења!!! Било би постено бар то !!

Name

Марко

12.04.2019 16:21

Добро сте се сјетили али касно,створили сте им подлогу за пљацку,гледали како пљацкају и вецина их подрзавала гласовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

12.04.2019 17:51

Примит це вас лицно министар Лукац бит це те запослени у резервни састав полиције под хитно.Тако му је јавио Миле казе да је са Бакиром договорио напад на Републику Српску.Јер и Бакир има проблема са својим бивсим борцима тако да Бакиру и Милету ниста друго не преостаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ал паћино

12.04.2019 22:12

измјена закона о борцима и рви !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцак

13.04.2019 07:56

Сва ова удрузења су непостена.Засто не тразе да дрзава исплати одредену суму свакоме ко је био припадник ВРС /Засто ми који смо провели цитав рат у ВРС а после отисли из БИХ нисмо ниста добили од РС за уцествовању у рату.Појединци су добили куце,неко станове ,неко којекакве мјесецне или годисње исплате А СТА ИМАМО МИ КОЈИ СМО ОТИСЛИ.Немамо ниста иако смо провели мозда и висе у рату од ових који тразе.Засто неби и нама РС исплатила неку новцану надокнаду,засто и нама неби направили куце или станове.Па и ми смо господо се мрзли по линији као и ВИ.а то сто смо отисли то је нас проблем посто ви не тразире зато сто тамо зивите него сто сте били у ВРС где смо и ми били.ИМА НАС који преко 20 и висе година не примамо ниста од дрзаве нити смо икад иста примили а цитав рат смо били на првој линији а који ниста и не тразимо али није постеноо ни ви да иста тразите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

13.04.2019 11:08

Ако лукац не одобри скуп ста онда јер сви знамо да полиција лема кога стигне па и нас који смо били тамо гдје смо били док појединци у неким подрумима или су сврцовали са арканом фикретом авдицем звани бабо ми смо Смртници ал обицни смртници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.04.2019 10:33

Јест их се скупило, иииххххх.

ОДГОВОРИТЕ