Како се врши притисак на борце?

Невјероватно је на што су све спремни они који држе полуге локалне власти у Градишци како би под своју контролу ставили сваки сегмент друштва. Најновији примјер је покушај СНСД-а и његових колицинох пертнера да прекроје већинску вољу у скупштини Борачке организације Градишка и на њено чело доведу „свог човјека“.

Република Српска 12.04.2019 | 14:31
Како се врши притисак на борце?
У посједу смо списка чланова скупштине Борачке организације Градишка на којем је поред имена исписано и ко је задужен за лобирање и притиске на поједине делегате.



У акцију се укључио и градоначелник Градишке Зоран Аџић (СНСД), народни посланици Огњен Жмирић (СНСД) и Дане Малешевић (ДНС), као и један од кључних људи Уједињене Српске Славко Дуњић.

Циљ је по сваку цијену на чело градишке Борачке организације устоличити фаворита власти Љубу Пеулића, односно спријечити избор на ту позицију Милована Гагића, досадашњег секретара те организације.

Гагићу замјерају оштру критику актуелне власти и кандидатуру на прошлогодишњим изборима испред Савеза за побједу.

Иначе, Гагић ужива велики углед међу борачком популацијом у овој општини, прије свега због својих хуманитарних активности по којима је познат.






Према поузданим подацима од 53 делегата скупштине општинске Борачке организације њих 35 подржавају Гагића.

Међутим, у наредних 10 дана власт ће, како ствари стоје учинити све да ту вољу промијени.

Због тога Аџић, Дуњић, Малешевић и остали који се, како су нам потврдили борци у Градишци, не могу похвалити ратним стажом, сада лично лобирају од врата до врата, користећи се чак и пријетњама и уцјенама појединих делегата.

Изборна Скупштине Борачке организације Градишка заказана је за 30. април ове године. Тада ће бити познато колико су лобирање, уцјене и пријетње у режији СНСД-а и коалиционих партнера уродила плодом.

(БН/М.К.)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Трт

12.04.2019 12:33

Врло перфидан потез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.04.2019 13:14

Тако је и у Лактасима. Вец се покусава један "сумњиви" борац близак СНСД-у прогурати. Противкандидат це бити један борац познат цитавој Републици, па цемо видјети.

Name

Дарwилл

12.04.2019 15:04

Исправка. Прво. Гагић није био секретар него предсједник Предсједништва. Друго. У Борачкој организацији постоји кодекс понашања и није дозвољено да се изабрани представници политички ангажују, па тако ни Гагић није смио бити кандидат на изборима било које партије и није смио бити политички ангађован јер он као изабрани функционер не представља дио борачке популације него све борце. У ствари, смио је, али је прије тога требао поднијети оставку. Треће. Ово што ради СНСД није ништа ново, тако раде свагдје јер хоће да имају контролу над свим и свачим у овој Републици. Неко је давно написао да су секта, и тај није ништа погријешио. Зато нам је како нам је. Четврто. И најгоре! БОРС нема борце, него свака политичка партија има своје борце.

Name

Добој

12.04.2019 15:10

Тако је у Добоју од краја 1995 а зна се ко је био на власти,тако це бити и сада собзиром да су СДС-ови кофераси промијенили дрес и тако задрзали власт а и контролу над Борацком организацијом у ста добојлије не рацунају ткз.Ветеране РС сто је приватна организација Дринских вукова зељних фотеља а и дрзавних апаназа.Борци немају вез са политиком и политицким партијама,морају остати јединствени,без подјела.

Name

перспектива=0.113%

12.04.2019 15:19

Власт мозе једино у саци да дрзи борце и пензионере. Ови други се не дају лако зајебати - бас стета сто их је сваким даном све мање!

Name

Милован Гагић

12.04.2019 16:05

Исправка Дарwиллу.Нигдје у актима борачке организације не пише да руководиоци БО не могу бити на листама.Ја нисам био на листи испред ни једне политичке опције него као независни кандидат испред бораца и вишечланих породица.

Name

Дарwилл

13.04.2019 06:21

Поштовани господине Гагићу. Ако сте већ били независни кандидат зашто онда нисте као такав ишли сами на листу. Зашто сте били на листи политичких партија, ја бих рекао пропалих партија. На тај начин сте изгубили своју независност и упетљали сте се у политику што није дозвољено у БО и ви то све апсолутно знате. Колико су борци на изборима подржали борце Ви најбоље знате на свом примјеру. Оно што је у Вашем случају тј. "политичком ангажману" најгоре, је да сте своје гласове /нешто преко 400 гласова/ предали господину Чавићу јер сте били на његовој листи, а који Вас је све скупа предао Додику зарад своје фотеље у Електрокрајини, тако да сте Ви сада фактички дио владајуће коалиције хтјели то птизнати или не. Сада од Чавића тражите да Вас заштити од Аџића и градишког СНСД-а. Поздрав.

Name

Милован Гагић

13.04.2019 08:22

Дарwилле моја је жеља била да уђем у НС и да се борим за права бораца и вишечланих породица.Мјесто на листи ми није дао Чавић нити сам икад био члан било које партије из те коалиције. Поносан сам на својих 400 гласова добијених без пара, обећања и превара.И даље ћу свим срцем наставити борбу да се борцима врати достојанство и да им се дају права која заслужују. Они су у овом друштву постали најнижа социјална категорија.Поздрав.

Name

Дарwилл

13.04.2019 09:04

Ја видим да Ви уопште не размијете да сте изманипулисани на тим изборима и да уопште не схватате шта сам написао. Опет, хтјели или не, Ваши гласови на које сте поносни нису помогли борцима него Драгану Чавићу. Господине, Ви сте индиректно утицали на то! И да. Зар мислите да бисте били на листи да Драган Чавић то није одобрио? Дјелујете ми као да неке ствари не разумијете или их одлично разумијете само се правите невјешти. Вама је свима до борбе за борце, пензионере, и све грађане, а у ствари Вам је основни циљ Скупштина и посланичка плата, зар не? Прочитајте коментар господина Вујића, он баш и не мисли да се Ви истински борите за борце?!

Name

Ре

13.04.2019 18:20

Дарwилл - Гагић 3 : 0. Више него убједљиво.

Name

Милован Гагић

13.04.2019 18:48

Е мој ти што пишеш да је 3:0 за Дарwилла њему сам одговарао јер је коректан и сагледава ствари из реалног угла и ако не познаје право стање ствари а ти људино напиши пуно име и презиме па ћемо онда у било којим условима да доказујемо ко је ко.Ако имаш нешто рећи реци то ко човјек и најбоље у лице.

Name

ВРС

12.04.2019 12:56

Ајмо борци да вас видимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рин

12.04.2019 16:46

Додјите борци у Соколац да видите како наси предсједници борацке варају борце и како варају око избора органа борацке организације

Name

Веверица

13.04.2019 11:14

Стацете ви на Сокоцу ви имате ратног профитера и тајкуна Јоловица Легенду њемубтреба јос гласова да се ували на неку функцију

Name

То је истина

12.04.2019 13:19

Ниста ви борци добити нецете. Ниста, док је СНСД на власти. Мозете бирати кога хоцете, власт вас саботира, њима је само да ухљебе некога свога и да манипулисе вама. Ниста висе,власт вас оцима гледати немозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недо

12.04.2019 13:42

А зна ли се ко ће бити на челу БОРСа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

13.04.2019 08:15

Недо, биће Додик као и до сада. Ту нема промјена.

Name

Чика борац

12.04.2019 15:09

Како на све то гледа предсједник БОРС-а Миомир Савчић? За сада не збори нити једне, а хоће ли не зна се. А требало би да, ако ништа, а оно бар да упозори ове политичаре из владајуће структууре да се не петљају у кадровску политику борачке организације, већ да се заложе за значајније повећање борачког додатка који је више милостиња него достојно примање бораца који су најзаслужнији за стварање Републике Српске.Али, Савчић је засјео у предсједничку фотељу БОРС-а , прима добру плату и не хаје за муке и проблеме бораца баш као и његови претходници на тој функцији који су се слично понашали да би их актуелна власт примила у своје окриље и добро ухљебила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента!

13.04.2019 07:39

У Дервенти иста ситуација ! Велики" борци " Боро и Цедо уз подрску локалног СНСД поновно изабрани

ОДГОВОРИТЕ
Name

драго вујиц

13.04.2019 08:09

НЕМОГУ ИПАК ПРЕЦИ ПРЕКО ИЗЈАВЕ ЦЕЛНИХ ЉУДИ ИЗ БОРАЦКЕ А ДА НЕ ИЗРАЗИМ НЕЗАДОВОЉСТВО НА ОПТУЗБЕ раскол у борацкој је оцигледан а гос гагиц лицно лобира и утице на избор делегата у изборима у мјесим одборима НЕМА ЦИМЕ ДА СЕ ХВАЛИ СА ЊИМ ИЛИ БЕЗ ЊЕГА БОРАЦКА ЦЕ ФУНКЦИОНИСАТИ цист примјер фотељаса и људи који су спремни све уцинити како би задрзали позицију унијели су раздор и немир медју борце (оне истинске) ПРЕДСТАВНИЦИ МБО им слузе као алат при изборима и никаквог утицаја немају нити се иста структура пита о одлуцивању на терену ПРИМЈЕР РОВИНЕ ( ТРИ ГОД САЉЕМО СПИСКОВЕ БОРАЦА КОЈИМА ТРЕБА ПОМОЦИ (они стављају по свом избору и на тај нацин пљују на рад мбо и предсједниства ) залосно је да немају евиденције о умрлим борцима и исте дрзе на списковима по десетак година (спискови за борацки додатак) поставља се питање дали се манипулисе и злоупотребљавају ти исти спискови и да не набрајам даље (проблеми око ревизије ,комисије при додјели помоци и понављање једних те истих по списковима за разлиците помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Малетиц

13.04.2019 12:08

О цему ти Драго Вујицу прицас,ако си ти онај Драго сто је био у БО. Треба да се поклопис по усима и цутис! За свога мандата ниси ни један састанак одрзао,немој да писем по именима коме си и ста си помога и колико си профитирао од тога. Срем те било!

Name

Добровољац 91

13.04.2019 12:49

Гдје ви Вујићу видите раскол у БО Градишка ? Нема ту раскола! Проблеми су почели од оног момента када се локална власт на челу са Аџићем , укључила у изборни процес у једној невладиној Организацији из разлога како би овладали том Организацијом и на мјесто предсједника ГБО Градишка ,инсталирали "свог човјека". Зашто " свог човјека"? Зато сто су сљедеће године локални избори. Овладати и ставити под своју контролу Организацију која броји преко три до четири хиљаде чланова ,гдје се свакако отвара могућност да се кроз разноразне видове помоћи борцима, пор.пог. и РВИ могли вршити притисци и уцјене да би се омогућио одређен број гласова за владајућу коалицију на локалним изборима. Г-дине Вујићу, познато је да сте Ви предсједник мбо Ровине и предсједник мјесног одбора СНСД-а,па би Вас замолио да отворено кажете колико сте ви помоћи добили од БО Градишка.а колико сте се изборили да ваши саборци искористе своје право.? Колико нам је познато да сте Ви искористили све што се дало искористити , Мој савјет" Није добро бити острашћени страначки навијач"!Све је пролазно!

Name

Ре

13.04.2019 13:13

А шта је прошла власт радила у Градишци када су у питању били избори у БО? Како је ова гарнитура дошла на чело БО? Је ли се и тада мјешала локална власт /СДС/ у изборе? Одговорите?

Name

Миодраг Кевић

14.04.2019 09:51

Као прво,поздраваљам све борце РС, а посебно припаднике 1.лпбр Градишка.Колико су протекли избори у ОБО Градишка протекли на Статутарној основи је питање за актуелно руководство,како Општинско,тако и Републичко.И протекли Избори су били "оптерећени" масом нестатутарних рјешења,па ево,функционисало је све то један изборни циклус.Основно питање је питање референци понуђених кандидата за водећа мјеста у ОБО Градишка.При томе првенствено мислим на на борачки статус,а онда и на шири друштвени.Једноставно,кандидат који је био на некој од листа политичких организација и коалиција, по Статуту не може аплицирати на неку од руководећих функција о ОБО, нити је могао задржату исту у предходном циклусу. То је свакако питање за Скупштину и њеног предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

14.04.2019 12:52

Господине Кевићу, Ви очигледно не познајете Статут БОРС-а, а ни ОБО који мора бити са њим усаглашен, јер ово што сте навели не постоји нити у једном Статуту. Ви изгледа Статут тумачите како Вама одговара. Није у реду да људе дезинформишете и ширите неистине. Толике године сте провели у органима и руководству ОБО а нисте у стању растумачити Статут и шта у њему пише?! Или јесте, али због "интереса" га тумачите како Вама одговара?! Жалосно од Вас.