Шта даље за Дирка? Назире се одговор...

Легендарни немачки кошакраш ће добити понуду да постане почасни председник и сувласник клуба у којем је направио каријеру за памћење.

Кошарка 18.04.2019 | 23:10
Шта даље за Дирка? Назире се одговор...
Неће више ништа бити исто на паркету дворане у Даласу, јер на исти више неће истрчати сјајни Дирк Новицки. Шалио се Немац на конференцији за медије након његовог последњег меча у каријери да коначно, после 21 године проведене у најјачој кошаркашкој лиги на свету, може да се пробуди и начини „слатки грех“. Дошло је време када може да се почасти колачићима и вином уз доручак, а да потом не брине да ће га тренер казнити.

Ипак, то је само крај прве епизоде у, како делује, веома дугој серији која чека Дирка Новицког у Тексасу. Немац је потврдио да су га челни људи Даласа већ контактирали око питања останка на једној од руководећих позиција у клубу, што је славни Немац и легенда Маверикса, оберучке прихватио.

Власник франшизе, Марк Кјубан, није крио одушевљење том иницијативом. Каже да би врло радо „поделио колач“ и дао Новицком на управљање део клуба.

„Апсолутно сам за то! Причаћу са Дирком врло брзо око свега и надам се да ћемо се у потпуности око свега сложити. Има ту доста папирологије и перипетија, али мислим да ћемо све заједно успети да изгурамо“, изјавио је Кјубан за локални лист у Тексасу.

Тренер Даласа, Рик Карлајл, истакао је да је Новицки најбољи спортиста у историји града Даласа, те да је он одлика не само доброг спортисте, већ и културе самог града. Сматра познати стратег да је Немац класа на терену, али и ван њега. Испред Дирка сада предстоји мали одмор, а након тога ће се вратити евентуалним обавезама у клубу.

Многи сматрају да ће Новицки постати „амбасадор“ Далас Маверикса, те да ће највише радити на хуманитарним акцијама, као и помагању деци и особама којима је тренутно подршка најпотребнија. Готово нико не види Немца у улози тренера, пошто је већ изјавио да му то не би баш ишло од руке, а сумња се да би због тога прихватио да буде и скаут.

Када су га на конференцији питали да ли би прихватио посао какав има Стив Неш за Голден Стејт Вориорсе, Новицки није знао шта да каже.

„Шта он заправо тамо ради? Мислим да ни он сам не зна“, шаљиво је закључио Дирк.

Међутим, делује да је Новицки своје одрадио за претходну 21 годину проведену на тлу Тексаса. Сматра то и Марк Кјубан, који је рекао да ће испунити три захтева која су пред њега ставили навијачи клуба. Прва је да ће Новицки добити велику статуу испред дворане, друга је да ће се председник постарати да све оно што је Дирк урадио за клуб никада не буде заборављено, а треће је да ће Новицком понудити „посао до краја живота“.

Као што је Немац рекао у опроштајном видеу - он не одлази заувек и биће ту около. Остаје да га држимо за реч.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар