Митровић десети највриједнији играч Премијер лиге!

Фулам се опрашта од такмичења у Премијер лиги, али Александар Митровић без обзира на све котира се веома добро на фудбалским топ листама.

Фудбал 15.04.2019 | 18:15
Митровић десети највриједнији играч Премијер лиге!
Према истраживању фудбалске опсерваторије Међународног центра за спортске студије (ЦИЕС) из Нојшатела (Швајцарска), Митровић је тренутно десети највреднији играч Премијер лиге.

Његова вредност на тржишту процењена је на 43 милиона фунти (50 милиона евра), што је заиста одлично и нема сумње да ће он овог лета бити на мети највећих клубова.

Митровић је ове сезоне у дресу клуба са "Крејвен котиџа" одиграоукупно 2.831 минут на 32 утакмице. Постигао је десет голова, што значи да је гол постизао у просеку на сваких 283 минута.

Уз то забележио је и две асистенције.

Како ствари стоје, осим Гвангжу Еверграндеа из кине, који му нуди баснословну плату од 300.000 фунти недељно, у протеклом периоду помињали су се и Тотенхем, Вест Хем, Евертон, Лестер од клубова из лиге, а поминао се и Милан.

Када је реч о највреднијим играчима Премијер лиге, на првом месту је нападач Тотенхема Хари Кејн чија се вредност процењује на 171 милиона фунти.

Иза њега је нападач Манчестер ситија Рахим Стерлинг који се процењује на 161 милион, а трећи голгетер Ливерпула Мохамед Салах са 160 милиона евра.

Топ 10 највреднијих играча Премијер лиге:

Хари Кејн (Тотенхем) 171
Рахим Стерлинг (Манчестер сити) 161
Мохамед Салах (Ливерпул) 160
Ромелу Лукаку (Манчестер ј.) 137
Еден Азар (Челси) 105
Пјер-Емерик Обамејанг (Арсенал) 72
Ришарлисон (Евертон) 71
Деклан Рајс (Вест Хем) 60
Јури Тилеманс (Лестер) 52
Александар Митровић (Фулам) 43

* Извор: ЦЕИС. Износи су у милионима фунти

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар