Нијемци стали у ред за Дејана Јовељића!

Неколико бундеслигаша заинтересовано је да талентованог Јовељића доведе и пре него што је постао први избор у Љутице Богдана. Претходно се спомињао само Штутгарт, али је трка све жешћа. . .

Фудбал 14.04.2019 | 00:00
Нијемци стали у ред за Дејана Јовељића!
Одличне игре Дејана Јовељића у дресу Звезде нису прошле незапажено!

Талентовани нападач је услед одлуке Владана Милојевића да промени формацију и заигра са два "шпица" добио нешто више простора за доказивање, тако да је овог пролећа постигао три поготка у Суперлиги, укупно седам за "сениоре" Звезде.

Дебитовао је у Лиги шампиона, "тресао" мреже (три гола) и у омладинској верзији тог такмичења, а његово име је у тефтеру све већег броја иностраних клубова.

Спомињало се интересовање Штутгарта, али нису само они у питању...

Како преноси "Кикер", Дејана Јовељића прате и још три бундеслигаша - Мајнц, Хофенхајм и Волфсбург, па се тако већ повлаче "паралеле" са Луком Јовићем који је такође из Бијељине, поникао је у редовима Црвене звезде и могао би у будућности да заигра у Немачкој.

Наводно, Црвена звезда не би пристала да се "одрекне" Јовељића за мање од пет милиона евра, с тим да је недавно потписао нови уговор до 2023. године.

С обзиром на то да Јовељић има тек 19 година и да још није постао "први избор" у нападу Црвене звезде, тешко је веровати да ће клуб продати фудбалера који је још у "развојном добу" пошто би, када постане кључни играч екипе, зарада могла да буде много већа.

"Лично сањам још много голова, победа и титула у Звездином дресу", рекао је приликом потписивања новог уговора талентовани фудбалер.

Навијачи бундеслигашких клубова дрхте кад преко пута виде Луку Јовића у дресу Ајнтрахта из Франкфурта, док се фудбалски радници из Немачке ударају по челу и питају зашто они нису били ти који су први уочили таленат српског репрезентативца. И зато све пажљивије прате збивања у српском фудбалу и пре свега Црвеној звезди у којој тренутно стасава још један потентни центарфор. Наравно, реч је о Дејану Јовељићу.

Угледни Кикер, који у Немачкој важи за најозбиљнији спортски лист, потврдио је писање МОЗЗАРТ Спорта. Подсетимо, још 19. марта обавестили смо вас да се Штутгарт интересује и да се очекује конкретна понуда од око 5.000.000 евра. Папира додуше још нема, Кикер објашњава да је то зато што Швабе оклевају јер у последње време нису имале среће са иностраним талентима, пре свих са Паблом Мафеом иБорном Сосом. Ипак, Јовељићево име је у тефтеру и на њега у Штугарту пажљиво мотре.

Проблем је само што нису једини. Кикер тврди да су у трку ушла још три немачка прволигаша: Хофенхајм, Волфзбург и Мајнц. Сви они су имали представнике на трибинама стадиона “Рајко Митић“ у победи Црвене звезде над новосадским Пролетером од 4:0. Јовељић је био у стартних 11, нажалост се није уписао у листу стрелаца, али не би Немци ни били ту да нису приметили његових пет ранијих голова у 13 првенствених мечева до сада. Да не помињемо она два у Лиги шампиона за младе. Има чиме да се подичи 19-годишњи нападач.

Очекивано, Немци га после експлозије Луке Јовића каткад називају и његовим наследником, али само због тога што је као и старији колега почео у Црвеној звезди. Кикер ипак примећује да нису њих двојица исти тип нападача, да је Јовељић покретљиви шпиц, не толико мишићав и снажан као Јовић, али да је тенички школован играч и да има добар дриблинг.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар