Зашто Реал жели да Јунајтед не уђе у ЛШ?!

И шта је ''клаузула 25 одсто''? Острвски медији открили нове детаље. . .

Фудбал 14.04.2019 | 18:00
Зашто Реал жели да Јунајтед не уђе у ЛШ?!
Интересовање мадридског Реала за Пола Погбу одавно није тајна и уз Едена Азара француски освајач светског злата највише је рангиран на листи жеља Зинедина Зидана.

Да би се то заиста догодило морале би да се поклопе одређене коцкице. Прво да Краљевски клуб рашчисти гужву на средини терена и осллободи простор за Погбу, истовремено да Француз заиста покаже жељу да оде са Олд Трафорда, о чему се шушка још из времена када је Жозе Мурињо ведрио и облачио. Док његов агентМино Рајола шаље одређене импулсе да би овакав сценарио заиста могао да се догоди током лета, Реалу би посао могао да олакша и сам Манчестер јунајтед. Кључ лежи у Јунајтедовом пласману у Лигу шампиона, односно да Црвени ђаволи не заврше сезону на једној од позиција које води у елитно такмичење. 

Наиме, ако Јунајтед заиста остане без пласмана у Лигу шампиона, не само што би Погба имао адут да затражи растанак, већ би и Реал Мадрид имао нешто лакши посао да заврши потенцијални трансфер. Кључ је у клаузули од 25 одсто. Толико би износило умањење плате највећих звезда Јунајтеда у случају неповољног расплета на крају сезоне. Никоме није свеједно када остане без четвртине плате, а у Погбином случају то би значило умањење од чак 87.500 евра на седмичном нивоу! Француз у овом тренутку добија баснословних 350.000 евра седмично, а у Реалу су спремни да Погби понуде исту ту суму новца, под условом да Јунајтед изгуби трку за елиту. 

У овом моменту Јунајтед је шестопласирани тим Премијер лиге са 61 бодом, три мање од четвртопласираног Тотенхема, односно пет мање од Челсија, који притом има утакмицу више. До краја сезоне Јунајтед има чак четири утакмице на Олд Трафорду и само два гостовања. У суботу долази Вест Хем, па Јунајтед иде на ноге Евертону, а затим следе паклени окршаји са Ситијем и Челсијем на Театру снова, па гостовање Хадерсфилду. У последњем колу Јунајтед дочекује Кардиф.

Занимљиво, раније је објављено да ће Јунајтеду бити умањен уговор с немачким гигантом и произвођачем спортске робе Адидасом, иначе техничким спонзором екипе за чак 30 одсто ако се наредне сезоне не буде играла Лига шампиона. 

Много је разлога за фудбалере Јунајтеда да изборе место у елити. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар