Напао комшију ножем, па зажалио

Тридесетшестогодишњем аутомеханичару из Метковића Вицку Ш. одређен је једномјесечни притвор због сумње да је 28. марта покушао да убије комшију Анту Ш. (32).

Регион 10.04.2019 | 15:23
Напао комшију ножем, па зажалио
Како пише портал "Слободна Далмација" аутомеханичар је комшију покушао да убије кухињским ножем, али није ни слутио да се намјерио на погрешну особу.

Наиме, портал додаје, позивајући се на портпарола Жупанијског суда у Дубровнику Перу Милоглава, да је Виско Ш. најприје запријечио Анти пролаз и започео свађу с њим. Анте га је упозорио да да се макне од њега и његове породице, на шта је осумњичени из џепа извадио нож и напао комшију.

Међутим, нешто млађи и спретнији Анте је успио да избјегне замах и ухвативши нападача руком, блокирао је ударац и напад. Током физичког сукоба Вицко је испустио нож из руке, али је успио да га поново узме те је, уз увреде и позиве у помоћ, поново насрнуо на свог комшију који му је узвратио да ће му помоћи тек када баци нож.

Остале детаље утврдиће правосудна истрага која ће се обавити током Вицковог боравка у истражном затвору.

Иначе, како поменути портал незванично сазнаје, Вицко се "намјерио на криву особу", јер је Анте мајстор борилачких вјештина и очигледно спретнији и окретнији те је знао како да се одбрани.

Као посљедица насртања и покушаја убиства Вицко је задобио више тјелесних повреда због којих је пребачен у Клинички болнички центар Сплит на Фирулама. Након десетодневног лијечења доведен је у Дубровник гдје је приведен дежурном судији истраге.

(Слободна Далмација)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

10.04.2019 14:28

САЦУВАЈ.БОЗЕ..ОСВИЈЕСТИ.НАС

ОДГОВОРИТЕ