Ово су услови за одлагање Брегзита

Њемачка канцеларка Ангела Меркел поставила је данас три услова за одлагање изласка Велике Британије из Европске уније, до којег ће највјероватније доћи.

Свијет 10.04.2019 | 15:21
Ово су услови за одлагање Брегзита
Обраћајући се њемачким посланицима неколико сати прије састанка лидера ЕУ у Бриселу, на којем би требало да буде донијета одлука о томе да ли ће Британији бити одобрен захтјев за одлагање Бреxита, Меркел је рекла да Унија има очекивања од Лондона.

Она је додала да би вољела да лидери ЕУ на данашњем састанку одобре одлагање Бреxита, али и обезбиједе да Бреxит може брзо да се спроведе када Лондон донесе одлуку.

Меркел је нагласила да институције ЕУ морају да наставе да функционису несметано и да Британија мора да учествује на изборима за Европски парламент крајем маја.

Она је додала да мора и да постоји спремност Лондона на "конструктивно учествовање" у доношењу одлука, преноси АП.

"Ово је историјска одлука. По први пут, једна земља напушта ЕУ. Како ћемо гледати на ово питање за пет или десет година?", упитала је Меркел посланике.

Њемачка канцеларка сматра да би требало продужити Бреxит за неколико ммесеци, али не развлачити цијели процес, преноси Ројтерс.

"Тако да, ако је Британија донијела своју одлуку, онда до изласка може одмах да дође", поручила је Меркел додајући да не сматра да лидери ЕУ неће успјети да постигну договор због разлика које постоје између Француске и Њемачке.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар