Ђоковића је увијек било теже побиједити него Федерера!

Тони Надал, стриц Рафаела Надала, причао је о радним навикама свог некадашњег штићеника и његовим највећим противницима током каријере.

Тенис 16.04.2019 | 22:15
Ђоковића је увијек било теже побиједити него Федерера!
Тони Надал је дуго био Рафин тренер, да би се недавно повукао са те позиције и препустио је легендарном Карлосу Моји.

Он је открио шта му се више свиђа у игри Роџера Федерера, него у Рафиној.

"За мене је приоритет да нешто научим играча, а онда је на њему да доноси одлуке. На пример, мени се не свиђа како Рафа 'хвата' лоптицу на форхенду, преферирам како то ради Федерер", рекао је Тони Надал у недавном интервјуу.

Додао је да му је Ђоковић био тежи ривал од Федерера.

"Најкомпликованији ривал био је Ђоковић, барем по мом мишљењу. Одувек сам осећао да је Новака, уколико игра добро, теже победити него Роџера. Он је радио све како треба, има врхунску одбрану и напад, одувек је такмичарски настројен и ја сам желео максимум од Рафаела".

Почетком 2017. године Федерер је поново успоставио контролу у сусретима са Надалом и добио четири узастопна меча.

"Дуго времена је Федерерова игра била комфорна за Рафаела, али онда је Швајцарац променио тактику – постао је још агресивнији, учинио је поене бржим и није дозвољавао Рафи да игра тенис. Рафаелу је потребно време да би освајао поене, а Федерер је прешао на врло висок ритам, прихватајући да ће у том процесу правити и грешке. Ипак, правио је мање неизнуђених грешака и мечеви су зависили од њега", закључио је Тони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар