Репеша: И ово финале ће носити тензије!

Звезда направила хемију без Регланда.  Тренер Будућности пред окршаје с црвено-белима. . .

Кошарка 09.04.2019 | 18:50
Репеша: И ово финале ће носити тензије!
После завршених полуфинала јасно је да ћемо у финалу АБА лиге гледати окршаје Црвене звезде и подгоричке Будућности. Тим поводом изјаве за подгоричке Вијести дао је тренер Плавих Јасмин Репеша.

Анализирао је Репеша Звездину игру, игаче и шта може од њих да се очекује, као и то како ће Црвена звезда деловати без Џоа Регланда.

Пре свега, Звезда је добила сва три овосезонска сусрета с Плавима…

"Све три утакмице је лагано добила, са великом разликом. После таквих резултата и само једног њиховог пораза у регуларном делу, било би неозбиљно да сад кажем да смо ми фаворити. Али циљ је постављен пре мог доласка и потврђен када сам ја постављен, а то је освајање АБА лиге. Не можемо, нити хоћемо да бежимо од тога", рекао је Репеша за Вијести.

Колико је играње у Евролиги било баласт за Подгоричане?

"Будућност је ове сезоне одиграла 14 утакмица више од Звезде, а имала је и више играча у репрезентацијама током чувених ФИБА прозора. Играчи актуелног шампиона су навикнутији на утакмице на згуснут распоред, што би могла да им буде предност, јер би се максималних пет утакмица финала играло за свега 11 дана".

Помаже ли Евролига Будућности?

"То је мач са две оштрице. Играње утакмица одржава екипу у такмичарском ритму, поготово са великим противницима. С друге стране, тим који одмара има више времена да се припреми, да сваки играч поради индивидуално на себи, да отклони проблеме, да се екипа уигра... Мислим да ћемо бити спремни за серију, али неће само од нас зависити хоће ли то бити довољно за титулу, већ и од Звезде", напомиње Репеша.

Веома битна ставка је и повреда Џоа Регланда. По доступним информацијама, он неће бити спреман за финалну серију.

"Када се повредио, то је био проблем и Партизан је имао велику предност, 60:49. Али евидентно је да је екипа направила другу хемију, да функционише. Игра агресивно, одиграла је фантастично трећу утакмицу са Партизаном и има велики број играча, као и ми. Нема кукања када један испадне, има довољно играча који могу да помогну на тој позицији. Није ту само Човић, већ и Риверс и Давидовац могу да организују игру. Више је имао проблема Партизан са Ренфроом и Пејџом да постави игру против агресивне Звездине одбране", каже Репеша.

Анализирао је тренер Будућности игру Звезде и истакао да тим Милана Томића може успешно да напада испод коша и да то ради одлично преко Стратоса Перпероглуа.

"Звезда је на свим позицијама покривена, има јако пуно нападачких варијанти. Леђима према кошу не играју само Цирбес или Оџо, можда Перпероглу више прима лопту у таквим ситуацијама него они. Зна то и да игра Риверс, а Звезда има и одличне шутере. Симанић је у рангу бекова што се тиче прецизности, Берон је један од најбољих шутера у Европи, а и Добрић је изузетно квалитетан. Као и свако финале, и ово ће сигурно носити тензије. Ко буде мирнији, концентрисанији, агресивнији и више буде тим, биће у предности", закључио је Репеша.

Прве две утакмице финала играју се у петак и недељу када је Црвена звезда домаћин, а трећи дуел се игра 17. априла у Подгорици. Ако буде било потребно да се играју четврта и пета утакмица, оне су на програму 19. и 22. априла у Подгорици, односно мајсторица би се играла у Београду.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар