Холивудска звијезда понизно признала кривицу

Холивудска глумица Фелисити Хафман и још 12 богатих родитеља признаће кривицу за давање мита да би децу уписали на колеџ, јавио је ЦНН, позивајучи се на федерално тужилаштво у Бостону.

Забава 09.04.2019 | 13:37
Холивудска звијезда понизно признала кривицу
Највећа до сада афера у вези с пријемом студената на колеџ постала је предмет кривичног гоњења у САД, а на врху листе од 50 људи који су подмићивали тренере на колеџу и људе из центара за тестирање како би помогли њиховој деци да се упишу у најелитније школе у САД, нашле су се и холивудске глумице Хафман и Лори Лаглин.

У средишту "шеме" био је консултант за пријем Вилијем "Рик" Сингер, оснивач фирме "Едге Цоллеге & Цареер Нетwорк" у Њупорт Бичу у Калифорнији.

Хафман, звезда серије "Очајне домаћице", према оптужници, уплатила је 15.000 долара лажној добротворној организацији повезаној са Сингером да би омогућила намештање резултата на тестовима САТ своје кћерке.

ЦНН наводи да Хафмановој прети и до 20 година затвора, али да ће због признања кривице, савезни тужиоци препоручити што је могуће нижу затворску казну, новчану казну од 20.000 долара и 12 месеци условне казне.

Глумица је у саопштењу навела да "у потпуности прихвата кривицу" и да ће "прихватити последице".

АП напомиње да је ово први јавни коментар Хафманове од њеног привођења прошлог месеца.

"Стидим се због бола који сам нанела својој ћерки, породици, пријатељима, колегама и образовној заједници. Желим да се свима њима извиним, а посебно оним ученицима који сваки дан напорно раде да би се уписали на универзитете и њиховим родитељима који уз огромне жртве дају искрену подршку својој деци", додала је Фелисти Хафман.

Глумица Лори Лаглин, из хумористичке серије "Фулл Хоусе", и њен супруг, модни дизајнер Мосимо Ђанули, до сада нису одлучили да признају кривицу, преноси портал Индеx.

Брачни пар оптужен је да је Сингеровој фирми платио чак 500.000 долара 2016. и 2017. како би она представила њихове кћерке као веслачице и укључила их у тим на Универзитету Јужне Калифорније (УСЦ).

Тужиоци су раније навели да су родитељи Сингеру плаћали много новца од 2011. да би подмитили тренере и администраторе да лажно наведу да су њихова деца "звезде" спортисти како би повећали њихове шансе да буду примљени на факултет.

Поједини родитељи су потрошили стотине хиљада долара, а неки и милионе како би њихова деца била гарантовано примљена, навели су званичници. Неки родитељи су платили измедју 15.000 и 75.000 долара по тесту како би помогли својој деци да остваре бољи резултат, саопштили су тужиоци.

Б 92
фото :Интернет
 
 
 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рале

09.04.2019 13:50

Ево сад нек господин Додик пореди америчке и наше законе.

ОДГОВОРИТЕ